Nettavisen.no

Tjenester

På Youwish.no finner du mer enn 500 opplevelser du kan gi i gave.
På Youwish.no finner du mer enn 500 opplevelser du kan gi i gave.

De mest populære opplevelsesgavene i 2018

Sent ute med gavene? Eller ønsker du å gi bort noe helt spesielt i år? Da er opplevelser den perfekte løsningen.

51 prosent av nordmenn ønsker seg opplevelser til jul, viser en fersk undersøkelse fra Respons Analyse.

YouWish.no finner du Norges beste opplevelser på ett sted, og du kan kjøpe disse som julegaver til de du er glad i helt frem til julaften.

Enklere blir det ikke. Finn opplevelsene du vil gi bort og få tilsendt gavekort på e-post innen fem minutter. Fiks, ferdig, klart!

Under finner du de mest populære opplevelsesgavene hos YouWish.no i ulike kategorier. Totalt har YouWish over 500 opplevelsesgaver, og du finner garantert en julegaver til kjæresten, venner, foreldre, besteforeldre, søsken, kollegaer eller deg selv.

Årets hit - Glamping

Foto: YouWish.

Spennende overnattinger i naturen er blant opplevelsesgavene som har tatt av i 2018. Gaver der mottakeren får overnattinger tett på naturen – som glamping, svevetelt og mikrohytter.

Glamping
er blant årets mest populære opplevelsesgaver

Glamping betyr luksuriøs camping. Her får man overnatte i luksustelt formet som en dome med senger, dyner, peis og elektrisk oppvarming – tett på naturen, men veldig komfortabelt.

- Folk elsker det, forteller Samuel Ian Gray, som selger Dome Glamping gjennom YouWish.no.

På YouWish.no kan du kjøpe Dome Glamping for to, Dome glamping for familie og Glamping i luksustelt.

Årets beste opplevelsesgaver til menn

Gjør som kona til Ivar. Kjøp en opplevelsesgave - oppfyll en guttedrøm om å kjøre på racerbanen!

«Kjære Ivar! Jeg vet du er en tøffing som elsker fart og ikke er redd for en utfordring. Nå skal du få sette deg bak rattet i en eksklusiv Lamborghini og suse noen runder rundt på racerbanen. Kjør forsiktig - jeg er veldig glad i deg vet du :wink: Klem fra hun du vet»

Årets beste opplevelsesgaver til kvinner

Randi Ramberg (53) fra Askøy fikk en overnatting på en norsk vingård som gave fra ektemannen sin i fjor. Hun roser ham for å velge noe utenom det vanlige.

- Det var en gave fra mannen min, som ellers foretar panikkjøp hos gullsmeden. Så dette var riktig kreativt og vågalt til ham å være, forteller Randi.

Hun anbefaler opplevelsen til alle som er interessert i vin og til par som vil gjøre noe hyggelig sammen.

- Opplevelsen passer spesielt godt til voksne, gjerne par som vil gjøre noe hyggelig sammen. Opplevelsen var ganske romantisk, fredelig og jordnær. Den kan anbefales til folk som er interessert i vin, men passer like bra til dem som ikke har så mye erfaring, forteller hun.

Randi og mannen fikk en hyggelig opplevelse på norsk vingård. Foto: YouWish.

Her kan du lese mer om overnatting på en norsk vingård.

Topp 10 eventyr og action

Julia (31) ville overraske kjæresten Phillip (34) med noe helt spesielt. En RIB-safari hadde alt det hun ønsket: fart, vakker utsikt og en mulighet til å bli bedre kjent med Oslo.

Paret er enige om at opplevelsesgaver er veldig fine kjærestegaver, spesielt når man ikke ser hverandre så ofte eller vil utnytte tiden sammen til det fulle.

- Det var et fantastisk eventyr! En perfekt blanding av sightseeing og fartsfylte drag med adrenalinkick. Mannen som kjørte oss var veldig imøtekommende, utsikten var helt unik og vært var attpåtil helt fantastisk, smiler Phillip.

- Opplevelsesgaver er etter min mening den beste gaven du kan kjøpe i det 21. århundre. Du gir bort noe som du alltid vil ha med deg i hjertet som gode minner. Det er fantastisk at man kan oppleve noe sammen og dele følelser med hverandre, avslutter Julia.

Så deilig kan man ha det på RIB-safari. Foto: YouWish.

Les mer om eventyr- og actionopplevelser her

Topp 10 motorsport

Espen Flisbakk (51) fra Fredrikstad fikk en drømmedag på racerbanen av samboeren da han fylte 50 år i fjor. Turen ble gjennomført denne våren, og jubilanten er full av begeistring når han skal beskrive dagen.

- Det å få kjøre Lamborghini i knall sol og få lov til å bruke bilen nesten til det fulle… Ja, det var en guttedrøm som endelig gikk i oppfyllelse, smiler 51-åringen.

Espens opplevelse har gitt mersmak og han er veldig fornøyd med opplevelsen han fikk i gave.

- Å få en opplevelsesgave er helt supert! Bare det å finne på en slik gave er spennende. Det finnes mange andre opplevelser som også kan benyttes, men jeg valgte altså å bruke min gave til å kjøre styggfort med bil på bane.

- Er det noe du kan tenke deg å gi andre ved en senere anledning?

- Ja, en opplevelsesgave uansett om det er bilkjøring eller mat på en bedre restaurant. Så er dette en fin gave til noen som har nesten alt. Det kan anbefales på det sterkeste til alle som har interesse for raske biler og motorsport. Og her er det ikke kjønnsdiskriminering – dette er gøy for alle. En slik gave må bare oppleves, avslutter Espen.

Espen Flisbakk storkoste seg som racerbilsjårfør. Foto: Privat/YouWish.

Les mer om motorsportopplevelsene her

Topp 10 mat og drikke

Sissel Nour (50) fra Askim ble overrasket med en Sjokoladesmaking i gave fra søsteren sin i fjor. Hun gledet seg veldig i forkant, men var usikker på hva hun kunne forvente.

- Jeg gledet meg vilt selv om jeg ikke hadde den minste snøring om hva dette gikk ut på. Så jeg dro dit med åpent sinn og sommerfugler i magen, forteller Sissel.

Sissel og venninnen hadde en flott opplevelse sammen og lærte masse nytt.

– Det ble en kjempeflott og morsom kveld med en kjempe engasjert dame som viste bilder og hadde masse kunnskap som hun delte med oss. Jeg lærte masse nytt om sjokolade og fikk smake spennende sjokolader. Det var morsomt, forteller hun.

Les mer om mat- og drikkeopplevelser her

Topp 10 kultur og moro

Audun Pettersen (47) fra Oslo og kona var med på Spøkelsesvandring for to denne høsten. Denne opplevelsen foregår i den eldste delen av Oslo, rundt Akershus festning.

- Vi gledet oss og håpet det skulle bli en spennende og at vi skulle få lære mer om Oslo, forteller Audun.

Vandringen ledes av en erfaren guide og tar rundt to timer. Enten man tror på spøkelser eller ei, så er dette en spennende vandring med interessante fortellinger og besøk til flere av Norges eldste bygninger. Vandringen byr både på gamle skrøner og spøkelseshistorier, men det meste er sanne fortellinger om Oslos blodige historie.

- Det var en veldig bra opplevelse. Vandringen ble ledet av en kjempeflink formidler. Og det jeg sitter igjen med i etterkant er at det foregår mye rart i Oslo, som ikke alle har innblikk i, sier Audun.

- Hva syns du om å få en opplevelse i gave?

- Dette er genialt konsept! Jeg har allerede gitt bort flere opplevelser, smiler han.

Les mer om opplevelser innen kategorien kultur og moro her

Topp 10 spaopplevelser

Kristine overrasket venninnen med en spaweekend for to tidligere i år.

- Vi dro på en deilig spaovernatting i Smøgen. Det var en veldig avslappende og koselig tur, forteller Kristine.

Venninnene fikk en veldig koselig helg, fylt med latter, kvalitetstid og nye minner.

- Jeg hadde egentlig ingen spesielle forventninger. Jeg håpet på en avslappende og koselig helg - og det ble det. Det beste med opplevelsen var spa og maten, smiler hun.

- Vil du anbefale opplevelsen videre til andre?

- Jeg føler at denne opplevelsen passer til både venninner og kjærestepar, men på grunn av atmosfæren vil jeg nok si at den passer aller best for par.

Kristine overrasket venninnen med en spaweekend for to tidligere i år. Foto: Privat/YouWish.

Les mer om opplevelser innen kategorien helse og velvære her

Topp 10 weekend og overnatting

Elisabeth Løvoll (41) overrasket mannen sin med en romantisk gave utenom det vanlige da han fylte 50 år tidligere i år. Hun ville ta med han på en opplevelse som ville gi dem gode minner sammen og valget falt på  en romantisk weekend.

- Vi var spente og gledet oss veldig. Vi håpet å få en fin mini-ferie med en god middag og god vin i en romantisk atmosfære, forteller Elisabeth.

Inkludert i opplevelsen er en nydelig treretters middag basert på lokale råvarer, og frokost med nystekt brød og ferskpresset kaffe. En musserende vin, et fat med lekkert anrettet frukt, sjokolade og myke badekåper som står klart på rommet ved ankomst. Sen utsjekk hvis ønskelig.

- Vi hadde en fantastisk opplevelse. Det var god service, hyggelige folk og god mat. Vi sitter igjen med mange gode minner. Det var spesielt stas å få musserende, småkaker og frukt på rommet, sier Elisabeth.

Les mer om opplevelser innen kategorien weekend og overnatting her

Opplevelser per fylke
Oslo (148), Akershus (74), Aust-Agder (15), Buskerud (44), Hedmark (36), Hordaland (80), Møre og Romsdal (6), Nord-Trøndelag (4), Nordland (12), Oppland (51), Rogaland (51), Sogn og Fjordane (1), Sør-Trøndelag (35), Telemark (50), Troms (10), Vest-Agder (8), Vestfold (51), Østfold (59).