Nettavisen.no

Tjenester

Denne får bilen din på nettet

... og gjør hverdagen som sjåfør både sikrere og enklere.

Mange som får kjøregodtgjørelse eller har firmabil må føre kjørebok for å få kostnadene dekket, og ha papirene i orden i henhold til skattemyndighetenes regler. De som fører dette manuelt vet nok at det før eller siden fører til avvik, og at det i tillegg er veldig mye arbeid.

Derfor vil en automatisk kjørebok gjøre jobben langt enklere. Den registrerer hele turen, og regner også med eventuelle bompasseringer på veien.

Jostein Ludvigsen er gründer av teknologiselskapet SOKO. Selskapet har utviklet AutoGear Air - en skybasert kjørebok som «skriver seg selv».

- Vårt produkt forenkler hverdagen dramatisk både for de som kjører bil i jobben, de som skal innrapportere bilbruken, og ikke minst regnskapsførerne, sier Ludvigsen.

Fungerer overalt

I kjøreboken sitter et spesialtilpasset sim-kort, kalt M2M-kort (machine to machine), som gjør at dataen som AutoGear Air registrerer når du kjører bil, blir lastet opp i en nettsky. Nettskyen har SOKO utviklet selv, og brukt omtrent 7000 utviklingstimer på.

- Sim-kortet gjør at kjøreboken fungerer overalt i Norge. Telenor har jo veldig god dekning slik at enheten fungerer hvor enn du kjører i landet, men også over landegrensene, forteller Tore Larsen.

Larsen jobber som Partner Key Account Manager i Telenor. Selskapet leverer sim-kort til produktet AutoGear Air, og har jobbet tett med SOKO helt fra starten.

- Vi ønsker å vokse sammen med en aktør som er stor nok på akkurat dette området, sier Ludvigsen.

For at AutoGear Air skal fungerer optimalt er det også viktig at det fungerer for kunder som kjører over landegrensene, uten at det går utover prisen. Ludvigsen påpeker at de ikke kan samarbeide med aktører som begrenser markedene deres.

- Telenor gjør det mulig at produktet fungerer også i utlandet, men kunden kjøper alt hos oss og trenger bare å forholde seg til oss, og til den fastprisen som de betaler for produktet, sier han.  

«Internet of Things»

AutoGear Air er først og fremst en kjørebok som registrerer bilens bevegelser slik at du enkelt skal kunne få kjøregodtgjørelse, følge regler i forhold til beskatning eller som firmaeier sørge for at bilen ikke blir brukt til svart kjøring eller i privat sammenheng. Men ifølge Larsen faller den også under den såkalte beskrivelsen «internet of things» - objekter som er utstyrt med unik id og kan overføre data via nettverk, helt uavhengig av mennesker.

- Her er det snakk om kjørebok, men det finnes en rekke tjenester du kan få ut av å ha en slik enhet i bilen. Det kan være kjørestil, lokalisering, tyverisikring og miljøhensyn, sier Larsen.

Ludvigsen forteller at det finnes mellom fem og ti produkter på det norske markedet som konkurrerer med SOKOs produkt i dag. Men han mener at AutoGear Air er unik av flere grunner.

- Vi jobber tett med leverandørene for å få produktet skreddersydd til norske forhold. Og der andre selskaper har et produkt som må installeres i bilen av profesjonelle, sparer man både kostnader og tid på at man selv kan sette den inn i bilen, sier Ludvigsen, og legger til at i motsetning til mange andre selskaper leverer SOKO produktet uten bindingstid.

Ifølge gründeren er også servicenivået høyt, og prisen på produktet konkurransedyktig.

Kunne du tenke deg et uforpliktende tilbud på AutoGear Air? Fyll inn skjemaet under.