Nettavisen.no

Tjenester

Derfor blir årets MC-messe tidenes råeste

2015 beskrives som gullåret for MC-interesserte.

Dersom du har gått med et gryende ønske om å investere i en motorsykkel eller bytte ut den gamle med en ny, er 2015 året du bør gjøre drømmen til virkelighet. Ikke bare har staten redusert engangsavgiften på motorsykler betydelig, men i 2015 vil det også bli sluppet uvanlig mange nyheter.

- Starten på våren

Tommy Larssen er prosjektleder for MC-Messen 2015 på Norges Varemesse i Lillestrøm. Han mener at denne messen, som i år arrangeres 6. - 8. mars, for mange er starten på våren.

- Her møtes folk for hyggelig sosialt samvær og for å holde seg oppdatert på utviklingen i bransjen, sier Larssen.

Utviklingen den har vært formidabel  den siste tiden, og i år slippes rekordmange nye modeller.

Har du noen favoritter blant årets nyheter?

- Det er vanskelig å ha en bestemt favoritt blant over 70 nyheter, men må jeg velge blir det KTM 1290 Super Adventure, sier Larssen.

Over 70 nyheter

Yamaha kommer med en oppdatering av sportssykkelen R1 som umiddelbart ble et ikon da den kom på markedet i 1998. Den kommer med 200 hester, en helt ny Deltabox-ramme og fullspekket med MotoGP YZR-M1-teknologi.

Ifølge magasinet Bil kan det også være Yamaha som får toppselgeren i 2015. Magasinet påpeker at det nyeste tilskuddet Tracer har alle forutsetninger for å bli Norges mest solgte. 

På Oslo Motor Show var legendariske Indian tilbake med nye modeller etter mange tiår i dvale. På årets MC-messe presenterer Indian nyheten Scout som har 100 hestekrefter. V-twin med 1131 kubikk gir den rette gliderfølelsen. Doble bakfjærer og et langt og bakovertrukket styre fremhever designet. I tillegg vil de avduke Indians siste nyhet Chief Dark Horse.

BMW har blitt en av verdens ledende motorsykkelprodusenter, og S1000XR er en av de aller ferskeste modellene. Den gir deg komfort og sport i en og samme pakke, og har ekstremt mye moderne teknologi.

Modellene fra Yamaha, Indian og BMW er bare en brøkdel av hva du kan se på årets MC-messe. Til sammen bringer året over 70 nyheter.

Les også: 10 herlige MC-nyheter

- Opp mot 50 000 kroner rimeligere

Statsbudsjettet for 2015 presenterte en gjennomsnittlig reduksjon i engangsavgiftene på omtrent 30 prosent.

Larssen sier dette er en stor fordel for de som går med en drøm om ny motorsykkel i magen.

- Prisreduksjonen er opp mot 50 000 kroner på noen modeller, sier han. 

Prosjektlederen forteller at MC-messen gir deg oversikten over de aller fleste motorsykkelnyhetene under ett tak.

- Du har også muligheten til å gjøre svært gode kjøp på både motorsykkel og utstyr, lover Larssen.

Men MC-messen er ikke bare et arrangement for deg som skal kjøpe motorsykkel og utstyr. Her finnes underholdning som passer både store og små. André Villa og venner skal holde et forrykende FMX/BMX-show, og det er etablert en egen crossbane for barn.

Les mer om årets MC-messe her.