Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Lise Åserud / Scanpix

Derfor vinner Norge

Vi stoler på de norske gutta i jakten på 12 rette. Sjekk tipsene til den spennende EM-kupongen!

Sportspills meny fredag:
V65 Biri: Vi stoler på Bo og Bo
V5 Jarlsberg: Frode Hamre fortsetter suksessen
Oddstips 1: Vi forventer nederlandsk storseier
Oddstips 2: Russland og Georgia spilles

Tipping: Klarer vi 12 rette på EM-kupongen?

Sjekk også: Lesernes oddstips

Midtukekupongen er en ren landskampkupong denne gangen. Vi skal tippe 10 EM-kvalifiseringskamper og to privatlandskamper.

Bonuspotten er oppe i 2.400.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Norge - Island
EM-kvalifisering gruppe H. Norges gruppe er meget spennende, da Portugals lille formsvikt i begynnelsen av kvalifiseringen gjør at både Norge, Portugal og Danmark står med 10 poeng på de fem første kampene. Dagens kamp mot Island må vinnes, det er det ingen tvil om, og så må Norge helst klare poeng mot Danmark på tirsdag. Dette legger press på Norge, som ikke var veldig overlegne da de vant 2-1 på Island for et år siden. Etter den flotte 3-0-seieren over et tafatt Tsjekkia for noen uker siden, har Drillo og spillerne et fint grunnlag å bygge på.

Troppen preges av et par sentrale fravær. John Arne Riise og Morten Gamst-Pedersen, to av lagets mest rutinerte, mister kampen. OBs Espen Ruud er en sannsynlig erstatter på venstre back. Siden privatkampen mot Tsjekkia er Brede Hangeland, John Carew, Daniel Braaten og Jon Knudsen tilbake i troppen.

Island har spilt 0-0 på Kypros, men tapt sine fire andre kamper. Til EM kommer de ikke, men er likevel en småvrien motstander, for de har en del gode spillere og potensielle målscorere, og de taper sjelden stort. Island gir aldri Norge lett match i fotball.

Heldigvis for Norge er Island svekket av at profiler som Hreidarsson, Helguson, Sigurdsson og Gunnarsson er ute.

For Norge handler dette om å gjøre jobben, være fokusert fra første sekund og holde nivået oppe i 90 minutter. Presset er stort og feilskjær kan være skjebnesvangert. Her har den første scoringen mye å si. Kommer den til Island, kan usikkerheten og stresset fort bre seg blant de norske spillerne. Men sjansen er nok langt større for at Norge og Drillo scorer først og vinner på Ullevaal, nok en gang. Her skal Norge jobbe inn tre påkrevde poeng, men noen storseier som mot Tsjekkia tror vi ikke på. Uansett, H i kamp 1.

Følg EM-kvalifiseringen LIVE

2. Bulgaria - England
EM-kvalifisering gruppe G. Bulgaria sliter i denne gruppen, da én seier på fem spilte ikke holder til å kjempe om avansement. De vant bortekampen i Wales 1-0, mens de har 0-0 mot Sveits og 0-1 for Montenegro på eget gress. Mye skal gå Bulgarias vei om de skal nå EM, og vi sitter med følelsen av at mange innerst inne skjønner at denne gangen gikk det ikke. Likevel er de ingen enkel motstander når de spiller hjemme.

Laget er ganske ungt og man satser på å bygge et lag for fremtiden. Det er litt usikkerhet rundt rutinerte M. Petrov (m), og Yanev (m) er ute, han erstattes trolig av rutinerte Georgiev. Berbatov (a) har gitt seg på landslaget, og det ligger an til midtbanespiller Popov som spiss. Ikke det sterkeste bulgarske landslaget verden har sett, med andre ord. En mulig startoppstilling fra goal.com:

Bulgaria (4-1-4-1): Mihaylov; Bandalovski, Bodurov, Ivanov, Zanev; S Petrov; Georgiev, Marquinhos, Manolev, M Petrov; Popov.

England kjemper med Montenegro om gruppeseieren, begge står med 11 poeng. Englands sterke målforskjell 11-3 kan bli god å ha. England har vunnet begge bortekampene sine, 3-1 i Sveits og 2-0 i Wales. De må regne med at Montenegro vinner i Wales i kveld, så de må gå for 3 poeng i Bulgaria for å holde teten.

Trener Capello har et par favær å hanskes med. Glen Johnson (f) er ute med skade, Ferdinand (f), Wilshere (m) og Gerrard (m) også. Det ligger an til Smalling i forsvaret, Rooney og Bent på topp, med Carroll på benken fra start, men som sannsynligvis får spilletid. En mulig startoppstilling fra goal.com:

England (4-2-3-1): Hart; Smalling, Terry, Lescott, Cole; Lampard, Parker; Johnson, Rooney, Young; Bent.

England vant det omvendte oppgjøret 4-0. Denne gangen blir det vanskeligere, men de engelske spillerne er i gang med sesongen og formen er god hos de aller fleste. Vi forventer at England tar en knepen borteseier her. B i kamp 2.

3. Tyskland - Østerrike
EM-kvalifisering gruppe A. Tyskland er konger i denne gruppen og styrer fjellstøtt mot EM med 7-0-0 og målforskjell 22-3 hittil. Dette er så bra at de snart ikke trenger flere poeng, men vi kjenner tyskerne, de gjør en skikkelig jobb uansett.

Det er et par sentrale fravær i dag, med Marco Reus, Sami Khedira, Mario Gomez og Sven Bender definitivt ute. Men bak disse har Tyskland en mengde kvalitetsspillere å ta av. Slik kan Tyskland starte, i følge goal.com:

Tyskland (4-2-3-1) Neuer; Höwedes, Hummels, Badstuber, Lahm; Kroos, Schweinsteiger; Müller, Ozil, Podolski; Klose.

Østerrike må stå på for å kapre en eventuell 2. plass bak Tyskland. Foreløpig er de 4 poeng bak Belgia og 3 bak Tyrkia, dog med én kamp til gode på belgierne. Det ser likevel nesten umulig ut for Østerrike, for de har igjen mange tøffe kamper og har allerede tapt for både Belgia og Tyrkia én gang. De imponerer heller ikke spillemessig, men tok en grei 3-1-seier over Latvia i en treningskamp i juni.

Trener Didi Constantini har utelatt Marko Arnautovic (a), og Roman Kienast (a) er ute med skade. Det ventes ellers få endringer i laget, til tross for flere svake kamper den siste tiden. Slik kan Østerrike starte:

Østerrike (4-2-3-1): Gratzei; Klein, Scharner, Pogatetz, Fuchs; Baumgartlinger, Alaba; Harnik, Royer; Arnautovic, Hoffer

Innbyrdes oppgjør:

03.06.2011 Østerrike - Tyskland 1 - 2
16.06.2008 Østerrike - Tyskland 0 - 1
06.02.2008 Østerrike - Tyskland 0 - 3
18.08.2004 Østerrike - Tyskland 1 - 3
18.05.2002 Tyskland - Østerrike 6 - 2

Tyskland blir store favoritter, til tross for at de lever fint med uavgjort. Tyskland vil selvsagt ønske å vinne foran sine egne på Veltins Arena i Gelsenkirchen og holde den gode formen i laget oppe. Det eneste argumentet vi kan finne for noe annet enn hjemmeseier, er at Østerrike trenger poengene mest. Det å trenge poeng er vanligvis ikke nok i seg selv, man må kunne spille godt nok til å ta dem også. Tyskland blir klare for EM med seier her, og vi tror på H i kamp 3.

4. Irland - Slovakia
EM-kvalifisering gruppe B. Det irske landslaget er inne i en sterk periode der de vinner kamp etter kamp. De topper sin gruppe sammen med Slovakia og Russland, alle har 13 poeng på seks spilte. Det blir et meget tett kappløp om avansement, og denne kampen er i høyeste grad en nøkkelkamp. På hjemmebane har Irland tapt 2-3 for Russland, og vunnet 2-1 over Makedonia og 3-1 over Andorra.

Det har vært få forfall for trener Giovanni Trapattoni denne gangen, dog er Birmingham Citys Keith Fahey (m) ute, og Kilbane (f) er skadet. På topp starter Robbie Keane, nå USA-proff, i tospann med meget lovende Shane Long. Kevin Doyle starter da på benken.

Slovakia imponerer ikke, med unntak av 1-0-seieren i Russland. Ellers har man knepet to 1-0-seire over Andorra, men tapt bortekampen i Armenia 1-3 og man taper også treningskamper mot Bosnia-Herzegovina, Luxemburg og Danmark. Slo dog Østerrike på bortebane i treningskamp nylig.

Stjernen Hamsik (m/a) fra Napoli er med i troppen, men uten kamptrening og noe usikker med en strekk. Stjernen fra VM, Vittek (a) er visstnok helt rusten og uten klubb per i dag. Ellers ser det bra ut, defensiven er sterk.

Innbyrdes oppgjør:

12.10.2010 Slovakia - Irland 1 - 1
08.09.2007 Slovakia - Irland 2 - 2
28.03.2007 Irland - Slovakia 1 - 0

Dette blir antagelig like jevnt som i 1-1-kampen sist. Irenes angrep er dog meget spennende, og vi tror på at formspiller Shane Long kan score her og kanskje bli tungen på vektskålen. Irland må vinne her, for på tirsdag venter det en bortekamp i Russland som blir meget tøff. Slovakene kan kanskje tenkes å starte defensivt og muligens være fornøyd med ett poeng. HU i kamp 4.

5. Nord-Irland - Serbia
EM-kvalifisering gruppe C. Nord-Irland gjorde jobben hjemme mot Færøyene i august og vant 4-0. Dette var deres andre seier på seks kamper, den første var mer oppsiktsvekkende og kom med 1-0 borte mot Slovenia. Man har også holdt Italia til 0-0, så ingen i denne gruppen kan regne med å slå Nord-Irland. Det er jevnt bak Italia i gruppen, og Nord-Irland er med i kampen om 2. plass. Slovenia og Serbia er de nærmeste utfordrerne.

Chris Brunt (m) fra WBA og Kyle Lafferty (a) fra Rangers er tilbake fra skade. Men det er usikkerhet rundt vingen McCourt.

Serbia tok mål av seg til å kjempe om gruppeseier, hvertfall bli en god nummer to, men da tåler de ikke feilskjær som 1-3-tap hjemme mot Estland. Nå er det blitt helt jevnt i kampen om 2. plass, og Serbia har vel ikke imponert veldig med 2-2-2 på de seks første. Seier i kveld vil imidlertid hjelpe godt. Kun bortekampen på Færøyene er vunnet, ellers har det blitt 1-1 i Estland og et tilkjent 0-3-resultat i Italia, takket være noen "supportere".

Serbia svekkes spesielt av ett fravær i det defensive,Vidic, og to i det offensive, Krasic og Zigic. Men habile erstattere finnes.

Siste innbyrdes oppgjør:

25.03.2011 Serbia - Nord-Irland 2 - 1
14.11.2009 Nord-Irland - Serbia 0 - 1

Serbiske fans får ikke tilbud om billetter til denne kampen, som straff for tullet i Italia tidligere. Serbia bør vinne denne kampen og skal ha mest kvalitet i laget, men vi er sannelig ikke sikre. Serbia har feilet under press tidligere, og vi heller mot at hjemmelaget tar minst ett poeng. Vi er likevel såpass usikre at vi markerer HUB i kamp 5.

6. Færøyene - Italia
EM-kvalifisering gruppe C. Færøyene er sist i gruppen og kommer ikke til EM nå heller. Det positive er at de har tatt poeng i to av fire hjemmekamper. 1-1 mot Nord-Irland og 2-0 over Estland er flotte resultater for en miniputt i fotballens verden. Tap 0-2 for Slovenia og 0-3 for Serbia.

Italia taper ytterst sjelden fotballkamper, og de er ubeseirede i denne gruppen. 5-1-0 totalt gjør at de langt på vei har sikret gruppeseier og en plass i EM. De tapte en treningskamp 0-2 for Irland i juni, men som kjent er italierne best når det gjelder, og litt mer giddalause når resultatet ikke teller.

Innbyrdes oppgjør:

07.09.2010 Italia - Færøyene 5 - 0
21.11.2007 Italia - Færøyene 3 - 1
02.06.2007 Færøyene - Italia 1 - 2

Det vil være en stor overraskelse om Færøyene skulle ta poeng her. Samtidig kan Italia finne på å senke skuldrene og tro at de har vunnet på forhånd, og det vil heller ikke overraske veldig om kampen står uavgjort lenge, før laget med mørkest hår og flest tattoveringer ser seg nødt til å sette en sen matchvinnerscoring. B i kamp 6.

7. Wales - Montenegro
EM-kvalifisering gruppe G. Walisisk landslagsfotball var inne i en dyster periode før man maktet å vinne et par treningskamper den siste tiden. I denne gruppen ligger man sist med sine 0 poeng. Målforskjell 1-8 på fire spilte er triste saker. Laget har enkeltspillere av høy klasse, men maskineriet har ikke fungert denne gangen. Så EM kan man glemme, nå skal man bare fullføre med stil og er nok sultne på å ikke ende dette gruppespillet med 0 poeng.

Manager Gary Speed må stille uten James Collins (f), men sier at Craig Bellamy (a), som nylig meldte overgang til Liverpool, starter kampen. Sterke spillere som Bale og Ramsey starter trolig også kampen.

Den unge nasjonen Montenegro imponerer stort ved å toppe gruppen sammen med England. 3-2-0 på fem spilte er meget sterkt. Man klarte 0-0 på Wembley og man vant 1-0 i Bulgaria. Det defensive ser meget sterkt ut, mens målscorerne sjelden putter mer en det ene, nødvendige målet. Med seier i kveld kan man muligens toppe gruppen, da England spiller en småvrien bortekamp i Bulgaria.

Det er litt mannskapsproblemer i det defensive denne gangen. Basa (f) og Pavicevic (f) mister kampen, disse er sentrale i forsvaret. Offensivt har man Vucinic, Drincic og Vukcevic på plass.

Wales er inne i et spor der de nesten alltid taper kampene sine, til tross for at man har flere stjerner i laget. Vi ser ingen grunn til at det plutselig skal snu mot Montenegro, som kjemper med nebb og klør for avansement. Ren borteseier kan kanskje bli litt vel tøfft, selv om troen ligger der. UB i kamp 7.

8. Slovenia - Estland
EM-kvalifisering gruppe C. Slovenia må kjempe for 2. plassen i gruppen der Itlaia har stukket fra resten. De har bare 1-0-2 på tre hjemmekamper, da man åpnet kvalifiseringen meget uheldig med 0-1 for Nord-Irland og siden tapte 0-1 for Italia også. Færøyene er slått 5-1. Poengmessig må denne kampen vines, da Nord-Irland og Serbia jager like bak.

Estland har vist gode takter ved et par anledninger. Med 2-1-4 på de syv første spilte ser det tungt ut med tanke på avansement, men ikke umulig. 3-1-seier i Serbia var et meget sterkt resultat, kanskje nasjonens beste fotballprestasjon hittil. Ellers har 2-1 over Færøyene og 1-1 hjemme mot Serbia gitt poeng, men når man taper 0-2 på Færøyene har man lite i EM å gjøre.

Slovenia vant det omvendte oppgjøret 1-0, og vi tror sterkt på en hjemmeseier i Ljubljana. H i kamp 8.

Følg EM-kvalifiseringen LIVE

9. Kypros - Portugal
EM-kvalifisering gruppe H. Kypros er ute av dansen med ett poeng mot Island og Portugal, null mot Norge og Danmark. Det kypriotiske landslaget trekker ikke like store skarer av fans som klubblagene, og det er heller ikke gøy å se på et lag som sjelden scorer. I dag skal man prøve å gjenskape noe av det som ga det meget overraskende 4-4-resultatet mot Portugal i det omvendte oppgjøret.

Portugal var inne i en kort blindgate da denne kvalifiseringen startet, og sløste bort poeng mot Kypros og Norge. Nå er de tilbake med solid keeperspill og selvsikre Ronaldo og kompani på banen, kort fortalt et av verdens aller beste fotballag. Gruppen er jevn, så denne må vinnes.

Paulo Bento styrer Portugals landslag nå, og han ser ut til å lykkes med disse gutta. Dog ikke med Ricardo Carvalho (f), som har droppet landslaget, visstnok etter en krangel med sjefen. Men ellers skal alle stjernene være på plass.

Det dramatiske omvendte oppgjøret tikket inn på 4-4, et resultat portugisere flest fortsatt gremmes over. Hevnen kommer i kveld, selvsagt, med en seier i Nicosia. B i kamp 9.

10. Albania - Frankrike
EM-kvalifisering gruppe D. Albania ligger nest sist i en gruppe som er blitt overraskende jevn (med unntak av jumbo Luxemburg). Med 8 poeng på de seks første er Albania fortsatt med i kampen om avansement, selv om de antagelig ender nest sist. 1-0 over Luxemburg, 1-1 mot Bosnia-Herzegovina og 1-0 over Hviterussland er gode resultater på hjemmebane. På bortebane har man klart 1-1 i Romania.

Trener Josip Koze har stjernespiller og kaptein Lorik Cana (m) tilbake i laget, og toppscoreren, Cesena-spissen Erjon Bogdani, på plass. Et toppet Albania, som kan starte kampen slik:

Albania: Beqaj; Vangjeli, Lila, Curri, Dalku; Bulku, Cana, Lala, Hyka; Bogdani, Kapllani.

Frankrike startet med å tape 0-1 hjemme for Hviterussland, men siden har de 4-1-0 på de fem neste. Bortekampen i Hviterussland endte 1-1, noe som gjør at spenningen i gruppa fortsatt er tilstede. Det ser likevel sannsynlig ut at Frankrike blir gruppevinnere, nå som formen er god og laget fungerer igjen. Men det er få enkle kamper i denne gruppen, og det blir spennende å se om franskmennene kan bli de første til å vinne i Albania.

Det må gjøres flere endringer i startoppstillingen. Trener Laurent Blanc mangler Sakho (f) og Mexes (f) med skade og Rami (f) med suspensjon. Koscielny (f) er høyst usikker. Men det finnes flere fullgode erstattere. Valbuena (m) og Ribery (m) er tilbake i troppen, mens Gourcuff (m) og Diaby (m) er ute skader. Noe usikkerhet rundt Benzema (a), og kanskje blir det PSG-spissen Gameiro som skal sørge for målene. Her er det mye usikkert, men goal.com tror på denne startoppstillingen:

Frankrike (4-2-3-1): Lloris; Sagna, Abidal, Kaboul, Evra; M’Vila, Nasri; Malouda, Martin, Ribery; Benzema.

Frankrike skal jo vinne dette og ta et stort skritt nærmere EM-sluttspillet. Men Albania er ubeseirede på hjemmebane og helt klart et skjær i sjøen for Les Blues. Avhengig av hvordan kampen utvikler seg, er det heller ikke utenkelig at Frankrike tar til takke med det ene poenget, skulle de havne under eller bli presset veldig. UB i kamp 10.

11. Polen - Mexico
Privatlandskamp, spilles i Warsawa. Med så mange spennende og viktige kvalifiseringskamper i kveld, er det litt synd at vi igjen skal plages med betydningsløse privatlandskamper på kupongen. Polen stiller toppet her, og vil antagelig ønske å matche den faste oppstillingen, siden de som vertsnasjon ikke spiller kvalifiseringskamper. HU i kamp 11.

12. Spania - Chile
Privatlandskamp, spilles i Sveits. Spania mangler Puyol og Pique i forsvaret. Det er ventet at trener Del Bosque stiller med et par debutanter og ikke sliter noe som helst på stjernene før kvalifiseringskampen hjemme mot Liechtenstein på tirsdag, selv om dette er et lag man slår 999 av 1000 ganger.

Chile var et av få lag som var artige å se på i Copa America, da de spiller offensivt og underholdende. De kommer til Sveits med bortimot fullt lag, dog uten Suazo og Ponce, klare for å vise seg fra sin beste side.

Spania taper ytterst sjelden fotballkamper, og selv med et noe alternativt mannskap blir de våre favoritter. Men denne er skummel og vi holder oss langt unna Spania til 1,40 på langoddsen. HU i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Her kan du levere det store systemet til redusert pris via TippSt@tion, et program som reduserer prisen uten å redusere vinnersjansene like mye.

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 02.09.2011 19:55
1.Norge - IslandH
2.Bulgaria - EnglandB
3.Tyskland - ØsterrikeH
4.Irland - SlovakiaHU
5.Nord-Irland - SerbiaHUB
6.Færøyene - ItaliaB
7.Wales - MontenegroUB
8.Slovenia - EstlandH
9.Kypros - PortugalB
10.Albania - FrankrikeUB
11.Polen - MexicoHU
12.Spania - ChileHU

-

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 02.09.2011 19:55
1.Norge - IslandH
2.Bulgaria - EnglandUB
3.Tyskland - ØsterrikeH
4.Irland - SlovakiaHU
5.Nord-Irland - SerbiaHUB
6.Færøyene - ItaliaB
7.Wales - MontenegroHUB
8.Slovenia - EstlandH
9.Kypros - PortugalB
10.Albania - FrankrikeUB
11.Polen - MexicoHUB
12.Spania - ChileHU

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill