Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Scanpix / Tor Erik Mathiesen

Det blir Brann, Høgli og Bakenga

Vi ser til Bergen og det belgiske sluttspillet i dagens oddstips.

TIPP TABELLEN - VINN EN IPAD3!

Sportspills meny fredag:
V65 Biri fredag: En yankee trer fram
V75 Bergen: Millionær i V75

Langoddsen byr på tysk og fransk fotball, og fredagskampen i Tippeligaen som er Brann - Sandnes Ulf. Vi finner også enkelte fotballkamper fra England, Nederland og Belgia på programmet, og svensk ishockey.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
9. Brynäs - Färjestads B 2,45
Brynäs tapte i forlengelsen etter 2-2 her i den første av inntil 7 semifinaler i det svenske ishockeysluttspillet. De har lykkes bedre på borteis enn egen is nå mot slutten av sluttspillet, noe de bekreftet ved å vinne semifinale nummer to med 4-2 i Karlstad. Färjestad har hatt fin formstigning inn i slutttspillet, og vi tror de kan slå tilbake med borteseier i kveld. Det er mindre grunnlag enn vanlig for å snakke om hjemmebanefordel mellom disse i kveld, og vi nøler ikke med å anbefale 2,45 på B som et langskudd.

Dagens avslag
25. Doncaster - Birmingham
Doncaster burde vunnet bortekampen mot Crystal Palace i midtukerunden, men i stedet for å sette en av de uttallige sjansene sine, havnet de under i 2. omgang og måtte kjempe seg tilbake til 1-1. De er uberegnelige og desperate, og de er jumbo i Championship. Birmingham ledet en god stund i Portsmouth forrige uke, men skaffet seg rødt kort og fire baklengs i 2. omgang, og skuffet enormt der. 5-4-9 på bortebane er for svakt, og kan koste dem det opprykket de har siktet mot hele sesongen. Oddsen på 1,85 for borteseier frister derfor lite, og Doncaster kan man ikke stole på, så her står vi over innsatser.

Dagens spill
Vi ser nærmere på kveldens oppgjør i Tippeligaen og den første kampen i det belgiske sluttspillet.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

5. Brann - Sandnes Ulf
Brann røk 1-3 på Lerkendal i sesongåpningen. Rosenborg fikk det litt for enkelt ved et par anledninger, når Brann-forsvaret så ut til å mangle litt oversikt over motstanders løp og posisjonering. Det defensive har ganske sikkert vært en viktig del av ukens treningsøkter i Bergen. Ellers var forrige sesongs goalgetter Kim Ojo ikke like på hugget som vi hadde håpet, men dette kan endre seg fort. Askar scoret bergensernes mål.

Målvakt Leciejewski skadet seg mot Rosenborg, og ble erstattet av det unge talentet Øvretveit, men nå melder Brann at islandske Halldórsson er på plass, på lån fra KR Reykjavik, og starter i mål i kveld.

Sandnes Ulf har vist mye offensivt i oppkjøringen til klubbens første sesong i Tippeligaen, og fikk scoringer i debuten også, da det ble 2-2 hjemme mot Viking i Rogaland-derbyet. Gilles Ondo markerte seg med scoring allerede etter 12 minutter, Aanestad satt 2-1-målet. Sandnes Ulf ser ut til å kunne by på mye underholdning og god motstand på eget gress, men spørsmålet er om de går til bortekampene med samme innstilling, eller om det vil bli en mer defensiv tilnærming på reise.

Sandnes Ulf har bare hatt tre dager til trening siden Viking-kampen. Edier Frejd (f) er blitt bra etter en liten smell, og skadesituasjonen er den samme som sist, bare Bjørnar Holmvik er ute (skadet fot, 5-6 uker til retur).

Brann hadde en del å rette på etter kampen i Trondheim, og vi forventer et mer skjerpet forsvar denne gangen. Mot Sandnes Ulf tror vi Brann vil få flere sjanser til å score, og vi tror de tar vare på denne muligheten mot et lag som har vist at de scorer mye, men også er litt gavmilde i forsvar. Hjemmeseier til 1,55 skal med på dagens bong.

24. Club Brugge - KRC Genk
30 serierunder er unnagjort i Belgisk Jupiler League, og systemet er blant annet slik at de seks beste møtes i et eget sluttspill. Lagene møtes hjemme og borte, og legg også merke til lagene har med seg poeng fra seriespillet. Lagenes poengsum etter endt seriespill deles på to, og eventuelle halve poeng rundes opp. Laget som vinner dette sluttspillet, er belgisk seriemester.

Club Brugge har med seg 31 poeng inn i sluttspillet, bare Anderlecht har fler (34). Club Brugge hadde råsterke 12-1-2 på 15 hjemmekamper i grunnserien, der de forøvrig tapte både borte (0-3) og hjemme (4-5) mot dagens motstander. Ellers hadde Club Brugge 8-0-2 på de ti siste seriekampene, og de avsluttet med 1-0 over Lierse, der Tom Høgli spilte fra start og Mushaga Bakenga spilte den siste halvtimen.

Vadis Odjidja (m) er tilbake etter skade og kan spille dersom trener Daum ønsker det, men det blir neppe snakk om hele kampen. Danske Niki Zimling (m) ser ut til å miste kampen, men det er ikke helt sikkert i skrivende stund. Mulig erstatter Vadis.

Genk brukte mye krefter i gruppespillet i Champions League denne sesongen, der de tapte alle bortekampene og ble for små i gruppen med Chelsea, Valencia og Leverkusen. De klarte med nød og neppe å sikre en sluttspilplass i Belgia med hjemmeseier mot Trond Sollieds ferdigspilte Gent i siste kamp. Genk stiller således med bare 23 poeng fra seriespillet, der de ikke var noe stort bortelag med sine 3-4-8 totalt. Selv da det gjaldt som mest mot slutten, tapte de 2-3 både i Kortrijk og i Mechelen.

Anele (f) var suspendert sist, men skal være tilbake her. Camus (m) og Hubert (m) var ute sist, og kan være det igjen. Vi har ikke sett noen endelig tropp fra bortelaget, bare en pressekonferanse med treneren, så vi må være litt vage her, dessverre.

Genk tok en overraskende 5-4-seier her i serien, og vi tror ikke Club Brugge gjør de samme defensive feilene igjen. Club Brugge har vært det sterkeste laget stort sett hele sesongen, og de er meget innstilt på å starte sluttspillet med tre poeng. Den opplagte hjemmeseieren til 1,50 kompletterer dagens dobbel.

Vi sier oss fornøyd med denne dobbelen til 2,33 i dag, mens vi venter på en mengde spennende fotballkamper i helgen. Innsatsen blir 100 kroner, spillefristen klokken 18.55.

5. Brann - Sandnes Ulf 1,55 3,50 5,00
24. Club Brugge - KRC Genk 1,50 3,00 4,00

Total odds 2,33

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill