Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Bart van Damme (Flickr/creative commons)

Det eventyrlige hotellet

Splitter nye Hotel Inntel Zaandam i Amsterdam er så surrealistisk at du knapt tror dine egne øyne.

Den oppsiktsvekkende hus-på-hus arkitekturen til det nyåpnede Hotel Inntel Zaandam er som en hildring. Du tror ikke helt det du ser. Men bygningen er virkelig nok. Og den som har tatt seg friheten til å stable grønnmalte småhus på kryss og tvers og i høyden, er arkitekt Wilfried van Winden i WAM architecten i Delft. Småhusene er inspirert av bebyggelsen i Zaandam-regionen nordvest for Amsterdam. Men stablet i høyden får de et alt annet enn et småhuspreg.

Denne artikkelen er levert av interiørmagasinet Bonytt. Abonner på bladet her.

Til sammen danner de sytti store og små husene et førti meter høyt tårn med elleve etasjer. Kjernen i bygget er av betong, mens ytterkledningen er av tre. Dette har gjort det mulig å bygge å lage svært individuelle hus- og romløsninger. Innredningene i de hundre og seksti rommene spenner fra det rå rustikke til finslepen minimalisme.

Arkitekten er vel fornøyd med responsen prosjektet har fått. Og den beste kommentaren har han fått av en venn: «Denne bygningen får meg til å smile». Og han ber om å bli trodd når han sier at han ikke var ute etter å sjokkere. Argumentet er blant annet at fasadene er som klippet ut av områdets tradisjonsrike byggeskikk og at bygningen passer nettopp her.

TILBUD: Få seks nummer av Bonytt og eksklusiv vase fra Hadeland Glassverk til 199 kroner.

Ideen bak hotellet var ellers å prioritere en hjemlig atmosfære fremfor den pregløse betongklossarkitekturen som finnes over alt. De 160 rommene er innredet i forskjellig stil, felles for dem alle er at de formidler noe om stedets historie eller mennesker som har vært viktige for byen. Hotellet har alle fasiliteter, alt fra svømmebasseng, partyrom og fitnessrom med sauna og steambad. Priser fra 780 kroner. Se mer om hotellet på inntelhotelamsterdamzaandam.nl.

Neste utgave av Bonytt kommer 5. juli, da kan du blant annet lese om:

  • Arkitekttegnet familiebolig i boks
  • Supermoderne sørlandsidyll
  • Spektakulære kommoder
  • Bonytts favoritthotell i Berlin
  • Sommerens farge: Hvitt
  • Tett på designer: Nicolette Brunklaus
  • Sommerlig helårsbolig på Brønnøya

Bestill Bonytt-abonnement her.