Nettavisen.no

Tjenester

Merverdiavgiften forsvinner fra leasingprisen.
Merverdiavgiften forsvinner fra leasingprisen.

Det har aldri vært billigere å lease elbil

Prisen for å lease elbil har blitt betydelig lavere etter merverdiavgiften ble fjernet fra 1. juli.

Fakta: Dette koster leasingen av BMW i3 etter nye mva-regler i september:

Klikk for å åpne faktaboksen
 

Kampanjepris BMW i3 Voltage Edition kr 259.900,-*

Firma- og privatleasing med kampanjerente kr 2.690,- mnd**

Kundefordel: kr 28.800,–

• Hurtiglading

• Gulvmatter i velour

• Vinterhjul

• DAB+ radio

• Comfortpakke

*Inkl. frakt og lev. omkost. Avbildet modell kan avvike fra standard.

**(Voltage Edition) Startleie/etableringsgebyr: kr 53.990,-. Totalpris kr 150.830,- vil variere med rentenivået. 3 års bindingstid, total kjørelengde 45.000 km. Årsavgift pluss mva tilkommer. Leasing av elbil er fritatt for MVA ut 2017. MVA kan tilkomme for enkelte tjenester under leieperioden.

Kampanjepris High Voltage Edition kr 269.900,-*

Kampanjerente firma- og privatleasing kr 2.845,- mnd**

Kundefordel: kr 31.100,-

• Alt i Voltage Editon

• Navigasjonssystem

• Ryggekamera

• Parkeringssensor

• Lukeparkeringsassistent

*Inkl. frakt og lev. omkost. Avbildet modell kan avvike fra standard.

**(High Voltage Edition) Startleie/etableringsgebyr: kr 53.990,- Totalpris kr 156.410,- vil variere med rentenivået. 3 års bindingstid, total kjørelengde 45.000 km. Årsavgift pluss mva tilkommer. Leasing av elbil er fritatt for MVA ut 2017. MVA kan tilkomme for enkelte tjenester under leieperioden

I Norge har elbiler vært fritatt for merverdiavgift siden 2001, men dette fritaket har ikke kommet leasing av elbil til gode. Leasingselskapene har vært pålagt å legge på merverdiavgift på leasingleien og gebyrer, noe som har ført til en høyere pris for leietakeren. Nå har endelig endringen kommet.

Vekk med avgiftene

I slutten av april i år ble det endelig stadfestet at elbilordningen i Norge ikke var i strid med EUs regler om ulovlig statsstøtte, noe som også fører med seg at merverdiavgiften på en rekke betalinger for leasing av elbiler fjernes.

Forskuddsleie, termingebyr og etableringsgebyr anses for å alle være en naturlig del av leasingen, og har dermed blitt mva-fritt. Og det er ikke bare på betalingen av elbilen du kan forvente å slippe unna momsavgiften.

Også en rekke andre ting som hører til bilen, som vinterhjul og annet utstyr som leveres med bilen, kan nå leases momsfritt.

Les mer om: Nye mva-regler gjør det gunstig å lease BMW i3

Ikke alt blir momsfritt

Endringene i regelverket gjør det mye gunstigere å lease en elbil som BMW i3.

Noen tjenester som kommer med leasingen vil fortsatt være mva-pliktig. Kostnader som for eksempel årsavgift, viderefakturering av bøter, og avtale om dekkhotell må du fortsatt regne med å måtte betale avgift på.

Likevel vil frafallet av avgift på forskuddsleien, termingebyret og etableringsgebyret gjøre det mye mer attraktivt for privatpersoner, bedrifter og kommuner å lease elbiler sammenlignet med tilsvarende bensin- og dieselbiler.

BMW feirer med kampanjerente på leasing av BMW i3

BMW feirer fritaket av merverdiagvift ved å tilby meget gunstige kampanjemodeller og kampanjerente på i3 i september. Tilbudet gjelder ved leasing gjennom selskapets eget finansieringsselskap BMW Financial Services.

Hva koster det å lease BMW i3 etter det nye mva-fritaket?

Etter innføringen av de nye reglene koster nå leasingen av en godt utstyrt BMW i3 Voltage Edition fra kr 2 690,- i måneden. Hva prisen blir for deg avhenger av kjørelengden du har behov for, og hvor lang leieperioden skal være. Vanlig leieperiode er 36 måneder. For å booke prøvekjøring eller få et tilbud på leasing av BMW i3 kan du bruke skjemaet du finner her.