Selv om de fleste menn ikke vil innrømme det, så elsker de å være forelsket. Og ikke nok med det, men mange menn trenger faktisk å være i et forhold også. Overrasket?

Finn en partner i dag!

I vårt samfunn så har kvinner «lov» til å være åpne om følelsene sine med venninner, men slik er det ikke i guttegjengen. Der skal man være tøff og helst ikke vise at man har følelser.

Men i et forhold med en kvinne derimot, får mannen en sjanse til å være seg selv fullt ut, og snakke om følelser.

- Jeg har opplevd at flere menn har kjent seg igjen i denne situasjonen, sier en terapeut Brenda Shoshanna fra New York, samt forfatter av blant annet: «Why men Leave» og «What he Can't Tell You.. and Needs to Say».

Hun mener det er 6 grunner til at menn liker å være i ett forhold:

1. Fri nok til å være seg selv

- Når jeg er i ett forhold, så er jeg en annerledes mann enn når jeg er singel, sier Bob. Når jeg er ute med kompisene mine, føler jeg meg som en del av en flokk, som er på jakt. Det er moro det, selvfølgelig, men bare for en stund.

- Faktisk så håper alle guttene i «flokken» på å møte ei jente de kan være sammen med, og da mener jeg ikke bare for å få sex. Jeg mener en jente man kan komme langt med her i livet, altså «ekte vare».

- Ekte vare?

- Da mener jeg noen som tar deg for den du er, og som liker deg uansett, forklarer Bob. - Som ikke leter etter feil, men i stedet finner ting ved deg som er fantastiske.

Når menn er i et forhold hvor han føler seg fri nok til å være seg selv, blir han naturlig mer selvsikker og komfortabel med seg selv. Han føler seg elsket og verdig. Bare det å være sammen med kvinnen han dater, minner han på at hun valgte ham for den han er. Denne følelsen er det vanskelig å oppnå på noen annen måte, og kan hjelpe han i mange aspekter i livet.

Ta testen - se hvem som passer for deg!

2. Inspirert til å bli en bedre mann

- Jeg liker utfordringene i ett forhold, forteller Andy. - Jeg vet jeg må jobbe for å få en romanse til å vare. Forhold gjør at jeg holder meg gående, trener, ser bra ut, tar vare på meg selv og holder øynene åpne for konkurranse. For jeg vil ikke at hun skal forlate meg for en som er bedre.

- Og når alt kommer til alt, og forholdet fungerer, føler jeg meg som en vinner, sier Andy videre. - Jeg er stolt av å vise henne fram til familie og venner, og si: «Se hva jeg har, se hva jeg er».

For mange menn som Andy, så gir forholde deg et «egoboost». De tvinger seg selv til å være på topp, og alltid vise den beste versjonen av seg selv.

3. Noe å se fram til

For Tim er det litt annerledes. Tim elsker kicket av å se framover mot en romantisk helg med kvinnen i sitt liv.

- Når jeg er i ett forhold, så blir alltid kjæresten min, drømmekvinnen min. Hun er vakker. Hun er enestående. Jeg tenker på henne hele uken lang og kan ikke vente til vi er sammen igjen, til helgen. Det gjør hver dag mer spennende.

- Når ting blir kjedelig og trist, så tenker jeg på henne og alt blir bra igjen, forklarer Tim. Det gjør at jeg alltid har noe og se fram til. Det minner meg på at det er en premie til meg ved enden av veien.

For en mann som Tim, er det å nettopp det å være i et forhold, som fyller livet hans med glede og kjærlighet. Det å se kjæresten hans smile eller bare høre stemmen hennes, veier opp for alt annet som er surt og kjedelig i livet, og minner han på at han har noe å glede seg til hver dag.

4. Gleden i å glede en annen

Edgar sier at det han elsker med å være i et forhold, er muligheten til å gjøre en annen person glad. Å vite at han har mulighet til dette, gjør at han føler seg bra innvendig.

- Det er den beste følelsen i hele verden! Å se ansiktet til kjæresten min lyse opp når jeg kommer gående inn døren. Hvis jeg vet hun trenger meg og at jeg kan gjøre henne lykkelig, hvis jeg kan løse problemene hennes, så føler jeg meg kjempebra, sier Edgar.

«Dette er en veldig interessant kommentar, fordi veldig mange menn sier de forlater forholdet, fordi de følte at de ikke tilfredsstilte partneren sin bra nok», bemerker Shoshanna. «Menn trenger å føle at de gjør en bra jobb, og de trenger å høre det fra kvinner de er sammen med. Når en mann føler at han gjør det beste for sin kjære, føler han seg tilfreds med seg selv.»

5. Nyte de sexy øyeblikkene

Lanny hadde noe annet å tilføye.

- Hvis jeg skal være helt ærlig, så elsker jeg sexen. Jeg rett og slett trenger den - den er viktig for meg. Når jeg har bra sex i et forhold, så føler jeg meg glad hele uken lang. Når jeg ikke har det, føler jeg meg misfornøyd. Jeg elsker å vite at en kvinne synes jeg er sexy, sier Lanny.

«Selvfølgelig er sex viktig i et forhold», sier Shoshanna. «Begge parter pleier forholdet og kommer nærmere hverandre gjennom sex. Sex kan bety forskjellige ting for personer i ett forhold. Men, for de fleste menn så får det dem til å føle seg elsket, godkjent og beundret. Det blir som mat, man klarer ikke og leve uten det.»

6. Dele livet med noen

Det Mark elsker ved å være i ett forhold er at han har noen å komme hjem til.

- Det høres kanskje rart ut, men for meg så er det beste det å vite at på slutten av dagen, så er det alltid noen som møter meg der hjemme, og som venter på meg. Uansett om det er fordi vi bor sammen, eller det å vite at jeg alltid har noen å ringe, er betryggende.

- At vi hører hvordan det går med hverandre, forteller hverandre om dagen som har gått, ler, forteller vitser og fikser opp i forskjellige problemstillinger. Jeg trenger noen som bryr seg om hvordan ting går med meg. Det gjør en stor forskjell på hvordan jeg fungerer i hverdagen, forteller Mark.

«Mange menn er veldig fokuserte på jobben sin, og det tar mye av tiden deres», påpeker Shoshanna. «Da hjelper det å ha en partner å prate med, en som bryr seg og passer på en. Noen som er der for dem, som kan hjelpe dem å løse problemer, enten de er store eller små. Dette stabiliserer og balanserer hverdagene deres.»

«Forelskede par vet at et forhold er en stor gave for begge partnere. Menn som ikke greier å binde seg til en person, som går fra det ene forholdet til det andre, eller unngår dem alle sammen, kan slite med å bli lykkelig.»

«En mann trenger å finne en som gjør at han føler seg trygg og tatt vare på, en kvinne som ser det beste i han og lar han vite det. Når hun viser at hun er lykkelig med han, vil han sette mer pris på forholdet. Hvis hun også elsker å være forelsket i han, er det ingenting som er bedre enn det for mannen», avslutter Shoshanna.

Vil du finne en å dele livet med? Prøv Norges største datingnettsted her!

..eller..

Ta personlighetstesten og bli introdusert for en som passer for deg.

(Kilde: ivillage.com)