Nettavisen gir deg hver eneste fredag ukens app for iPad. Vi går gjennom det som finnes av apper, og gir deg våre beste anbefalinger til appene du virkelig bør laste ned.

Få ukens app på mail!

Uke 1: Filmwebmagasinet

Denne uken er det TV 2 Sporten for iPad som er vår utvalgte app. Appen, som vel egentlig er en TV 2 Sumo-app, gir deg live fotball, videoklipp, statistikk og muligheten (mot betaling) for å se kamper direkte på din iPad. Kort oppsummert er dette den ultimate appen for fotballfans.

Følger du en kamp direkte får du mulighet til å klikke på navn for å få mer informasjon, og du får også videoklipp av målene (dog noe i etterkant). Livedekningen er den samme som du finner på live.nettavisen.no (vi kjøper tjenesten fra samme sted som TV 2), så den går vi selvfølgelig god for. Visualiseringen av kampen, sjanser og annet er svært god, og man får raskt en oversikt over kampene hvis man skifter fra kamp til kamp.

Menyvalgene nederst gir deg også tilgang til statistikk, video og nyheter. I tillegg kan du lage dine egne favoritter (eksempelvis ditt favorittlag). Videodelen er små nyhetsklipp fra TV 2 sporten, og er direkte sammenlignbart med hva du får på TV 2s sportsnyhetssendinger. Nyheter er nyhetene du ellers finner på TV 2s sportssider, og gir deg en rask og grei oversikt over sportsnyhetsbildet.

Her kan du laste ned Nettavisen på iPad

Abonnerer du på TV 2 Sumo, eller kjøper et abonnement får du også tilgang til kampene som TV 2s webtv-kanal sender direkte. Prisen er 399 kroner for 3 måneder, og det hele fungerer svært godt for deg som ønsker å få med deg kampene direkte og som ikke er avhengig av en stor skjerm (eller eventuelt ønsker å være litt mer bærbar i kikkingen). Det er nok likevel klart hensiktsmessig å bruke wi-fi for å se kampene.

Skulle man peke på noe er det at appen tar en god del minne, og det derfor er viktig å ha en «fersk» oppstart når man starter den (slå iPaden av og på).

Prisen? Appen er gratis, men for å få mulighet til å se kamper live må man altså kjøpe et abonnement.

Her kan du laste ned TV 2 Sporten for iPad

Klikk her for å få nyhetsmail om ukens app