Gå til sidens hovedinnhold

Dette gjør menn feil

... når de går på date.

Oppnår du sjelden suksess hos damene? Kommer kanskje aldri særlig lengre enn til andre date, og forstår ikke hva du gjør galt?

Eller kanskje du nettopp har kommet ut av et langvarig forhold, og synes det er vanskelig å begi seg ut på jaktmarkedet igjen? Vi har samlet de største feilene menn gjør når de går på date - slik at du kan unngå dem.

Besøk Norges største nettsamfunn for single!

Feil nummer 1: Du er altfor snill
Har du noen gang stusset over at pene damer ofte roter seg bort i badboys? Så klart har du det. Kanskje du er hemmelig forelsket i venninna di, men ender opp med å trøste henne etter at hun blir skuffet gang på gang. Likevel ser hun ikke på deg «på den måten».

Kvinner liker, på samme måte som menn, selve utfordringen. Hun vil ikke bli servert klissete komplimenter av en romantisk kosepus på første date, som ikke gjør annet enn å stirre henne inn i øynene.

Noe av det mest spennende i begynnelsen av datingprosessen, er selve usikkerheten om hvorvidt det blir dere to til slutt - slik at forventningene om et potensielt forhold bygger seg opp. Jenter elsker å dagdrømme om fremtiden, og vil ikke at du legger deg flat for henne med en gang. Gi henne en utfordring!

Selvfølgelig skal du ikke behandle henne som søppel, det vil bare skremme henne bort. Du må finne balansegangen der du gir tegn på at du er oppriktig interessert, samtidig som du er langt fra desperat. Hvis du begynner å mase på henne og alltid er den som sender meldinger først, vil hun forsvinne ut av livet ditt fortere enn du aner.

Feil nummer 2: Du svelger nervøsiteten med alkohol
Synes du det er vanskelig å komme på ting å snakke om, og kjenner at armhulene begynner å bli klamme? Ikke lur deg selv til å tro at alkoholen er din venn i denne situasjonen. Et par glass kan få praten til å gå lettere, og gjøre at du slapper mer av - men stopp der!

Begynner du å snøvle, snakke usammenhengende, samt kanskje hisser deg opp over at kelneren er treg, er slaget tapt.

Når hun får den kjente telefonsamtale fra venninnen som er i «krise», kommer du mest sannsynlig aldri til å se henne igjen. Avslutt heller kvelden med en tur på byen, ettersom du er så godt i gang.

Feil nummer 3: Du prøver å overbevise henne om å like deg
Hva gjør de fleste menn når de møter en kvinne de virkelig liker - når hun derimot ikke er så veldig interessert? De prøver å få henne til å forandre mening. Problemet er at det nærmest er umulig å forandre på en kvinnes følelser, når det kommer til dette med tiltrekning.

Å komme med «logiske og reflekterte» argumenter om hvorfor dere passer sammen, vil bare gjøre det verre. Det hjelper ikke at dere begge har studert filosofi og sikkert kommer til å ha «mange meningsfulle samtaler foran peisen med rødvin og mørk sjokolade». Bevar stoltheten din, og gjør deg opp noen tanker om hva som gikk galt. Mest sannsynlig vil erfaringen din gjøre neste forsøk mer suksessfullt.

Ta personlighetstest og få hjelp til å finne partner her!

Feil nummer 4: Du vil alltid ha hennes godkjennelse/tillatelse
Har du og guttegjengen planlagt hyttetur i flere måneder før du møtte denne jenta? Selv om du kanskje innerst inne har mer lyst til å holde deg hjemme i helgen sammen med henne, pizza og romantiske komedier, bør du holde deg til den opprinnelige planen. Feilen mange menn gjør er å spørre om tillatelse til å dra, med baktanken om at kvinner liker dette. Det gjør vi ikke!

Å være selvstendig er en av de egenskapene som er mest tiltrekkende, og du vil vel ikke være en selvutnevnt tøffel? Fortell henne heller at du kommer til å savne henne, men at dere sees om noen dager. For ekstra pluss i boka, sender du henne et par romantiske meldinger mens du er borte.

Feil nummer 5: Du forsøker å «kjøpe» henne med gaver
Dette er et viktig punkt. Enkelte menn tror at kvinner blir sjarmerte og ekstra forelsket av å ting. Hver ny date består av en ny gave, litt dyrere og finere enn den forrige. I samme slengen sender du også ut budskapet om at du ikke tror du er god nok som du er. Dine gode intensjoner om å glede en jente du er interessert i er jo søt, men jenter kan tolke dette som at du er usikker på deg selv, eller forsøker å manipulere henne.

Det kommer riktignok helt an på hva slags overraskelser du kommer med, jo større - jo verre. En fin blomsterbukett vil de fleste jenter sette pris på, eller at du kommer innom med sjokolade og magasiner når hun føler seg dårlig.

Smykker og andre dyre ting bør du vente med å gi til anledninger der det passer. Hvis dere en dag ender opp som kjærester trenger du selvfølgelig ikke å begrense givergleden. Men i datingperioden bør du stort sett holde deg til flørting, dype samtaler og ikke-materialistiske opplevelser.

Feil nummer 6: Du skryter på deg ting
Du har sikkert oppnådd mye, og er stolt av ting du har gjort i livet. Men å legge ut om ting som kanskje bare er nesten sant, kan ende opp med flaue og ubehagelige situasjoner i fremtiden. Hvis du ønsker at forholdet skal utvikle seg, er det viktig at du er ærlig og kan stå for det du sier.

Det er lett å bli gjennomskuet, og kvinner merker fort hvis du forsøker å fremstille deg selv som en feilfri person. Det er dessuten veldig lite sjarmerende å snakke med en mann som ikke gjør annet enn å skryte av seg selv, pengene han tjener og hvor god han er i golf. Øv deg heller på å være en god lytter, og å stille spørsmål som får henne til å åpne seg opp for deg.

Feil nummer 7: Du tenker at penger og utseendet er det som skal til
Det finnes kvinner som kun bryr seg om disse to tingene, men de fleste er ikke slik. God kommunikasjon, kjemi og humor er de første tingene en kvinne ser etter hvis hun er på jakt etter en partner.

Det spiller ingen rolle hvor kjekk du er, hvor mange Armani-dresser du har eller hvilken bil du kjører. Det er personligheten din hun skal leve med, utseendet blir man vant til - og eventuelt lei av. Noen kvinner drømmer om et behagelig liv der penger aldri er noe tema, men for de aller fleste er det mye viktigere å finne Kjærligheten med stor K.

Ikke gi opp selv om du har problemer med selvbildet. Konsentrer deg om dine beste kvaliteter, og bygg opp selvtilliten din. Det er stor forskjell på å være trygg på seg selv, og å være selvgod. Lær deg å bruke kroppsspråket ditt, og ikke vær usikker når du prater. Undersøkelser viser at det viktigste ikke er hva du sier, men hvordan du sier det. Kvinner er faktisk nesten ti ganger bedre til å lese kroppsspråk, enn menn!

Det er dessuten en vesentlig forskjell på hvordan menn og kvinner oppfatter at de er tiltrukket av noen. Menn føler det gjerne når de ser en vakker, ung, sexy kvinne - bare ved å se på henne. Kvinner derimot, blir ofte trigget av hvordan en mann får henne til å føle seg.

På Side2 Match kan du møte andre single som har samme interesser, verdier og livssyn som deg.

(Kilde: datingtips4men.com)