Nettavisen.no

Tjenester
(Shutterstock.com)

Dette ønsker vi oss på Valentine

Se hva vi synes vi om Valentine, og hva som står på ønskelisten for denne dagen.

(SIDE2): Hva synes vi nordmenn egentlig om Valentine og hva forventer vi oss på denne dagen som er viet til å markere og feire kjærligheten?

Håper vi på en date, en gave eller er vi likegyldige? Side2s datingtjeneste Match har gjennomført en undersøkelse blant 400 av sine norske medlemmer mellom 18 og 35 år, for å få svar på disse spørsmålene.

Valentine - en amerikansk tradisjon?

Flere gutter enn jenter (31% vs. 21%) svarte i undersøkelsen at de synes Valentine er en kommersiell amerikansk tradisjon.

- Vi vet ikke hvorfor det er en forskjell mellom kjønnene. Kanskje føler flere gutter enn jenter seg tvunget til å handle noe til sin kjære i denne anledningen, og synes det er dumt av den grunn, sier Anna Holmenas, prosjektleder i Match.com. Kvinner er vel de som blir mest påspandert i anledning Valentine, og er derfor mer positive til dagen.

Finn din Valentine-date på På Side2 Match i dag!

Gutta vil på date!
Overraskende nok er det flere jenter enn gutter (31% vs. 23%) som ser på Valentine som en fin anledning til å gå på date. I påskudd av dagen er det vel lettere å be noen ut på en date, og man skulle kanskje tro at gutter i like stor grad som jenter ville benytte seg av denne muligheten. Dette stemmer altså ikke, så guttene kan kanskje vente seg en invitasjon om de ikke tar initiativet selv.

På spørsmålet om man leter etter en date til Valentine svarte allikevel hele 66 % gutter at de gjør det, mens bare 44 % jenter svarer at de gjør det. Det betyr altså at det er stor sannsynlighet at jentene vil få positive svar på sine invitasjoner.

Av alle de 400 spurte innrømmer ca. 15 % at de synes Valentine er en påminnelse om at de ikke har noen kjæreste, og har derfor et negativt forhold til dagen.

Er du singel? Søk etter en kjæreste her!

Kos fremfor aktivitet
Hele 40% av de spurte jentene ønsket å gå på en romantisk restaurant og spise middag på Valentine. Nest mest ønsket jentene og kose seg med sin date hjemme, og tredje mest ønsket de å gå en koselig gåttur.

Guttene ønsket stort sett det sammen, men kino og «koselig gåtur» kom på en delt tredjeplass. Å gå på skøyter var det begge kjønn ønsket minst å gjøre på Valentine.

Roser på topp
Når det kom til gaver svarte 40% av de spurte jentene at de ønsket seg roser til Valentine, mens på andre plass kom opplevelser som konsertbilletter, noe hele 24 % ønsket seg. Smykker kommer på tredjeplass, og det er kun 15% av de spurte jentene som ønsker seg det, så her kommer du billigere unna med en bukett roser. Sjokolade var det kun 6 % jenter som ønsket seg.

Hos guttene er det opplevelser som står i fokus, og 31% ønsker seg dette i Valentinesgave. Overraskende nok er det også 17 % som ønsker seg roser. Sjokolade kommer på en tredjeplass tett etterfulgt av smykker, og dette til tross for at både elektronikk og reiser var blant alternativene.

Gaveønskene står bra i forhold til hvor mye penger vi er villige til å bruke på denne dagen. Ca. halvparten av de spurte guttene og jentene er innstilt på å bruke inntil kr 700 på denne dagen. Noen gutter (19 %) strekker seg litt lengre og sier de er villige til å bruke mer enn kr 900.

Mens 14 % jenter forventer å bli spandert på, er det kun 2 % gutter som har tro på at de skal bli det.

Kjendisene vi vil date
Når det kommer til ønsket kjendisselskap på daten er det Kristian Kjelling, Aksel Hennie og Axel Lund Svindal jentene vil gå på date med. Prinsessegemalen Ari Behn er det kun 1% som vil tilbringe Valentine med, til tross for at han er en høyt profilert kjendis, og har Vip-adgang til de fleste arrangementer. Han får søke trøst hos sin prinsesse Märtha Louise, som kun var ønsket som date av 5% av de spurte guttene.

Gutta ville ikke overraskende heller gå på date med Tone Damlie Åberge, Mira Craig og Marit Larsen. Pia Tjelta var det kun 9 % som ville tilbringe Valentine med, mens Ane Dahl Torp delte sisteplassen med vår kjære prinsesse Märtha Louise.

Prøv en nettdate på Valentine!