Valentinsdagen nærmer seg og spørsmålene om hva daten kommer til å gjøre for oss kvinner i år sniker seg innpå. «Hva har han planlagt i år?» og «Vil han finne på noe annet enn blomster, middag og konfekt fra «Gode ønsker»?», lurer vi på.

Det er to enkle svar på disse spørsmålene, og vi kvinner vet det på forhånd: Blomster, middag, sjokolade, og nei.

«De fleste menn er faktisk romantiske», skriver Steve Friedman i en artikkel på Happenmag.com. «Problemet er at menn definerer romantikk annerledes enn kvinner.» Her er noen tips til dere kvinner som er lei av den samme gamle rutinen, på Valentinsdagen.

Ingen date tilValentine?
Tusener av single venter på deg her!

Romantisk regel nummer 1: Ikke forvent noe i gjengjeld
Menn synes romantikk skal handle om å gi, og ikke om å gjøre hverandre en tjeneste. Hvis du som kvinne lager et romantisk måltid til din utvalgte, skal det ikke være en selvfølge at han skal vaske opp. Du må vise at du lager middagen fordi du vil det, også kan du eventuelt spørre om han vil hjelpe deg med ryddingen i etterkant.

Hvis mannen din inviterte deg med på en romantisk middag, ville heller ikke du likt at han forventet at du skulle betale, bare fordi han sto for initiativ og gjennomføring. Ja til likestilling, men ikke når det kommer til romantikk. Saken er selvfølgelig en helt annen om du lager middag dag etter dag. Da må mannen hjelpe til.

Romantisk regel nummer 2: Ta ansvar
Hvis du som kvinne forventer at din kjære skal ta deg med ut, spandere middag og kjøpe noe fint til deg, men fortsatt ikke er fornøyd, så må du ta ansvar.

Hvorfor ikke planlegge en utflukt hvor du gjør ting på din måte? Bare ha i minne at det skal være romantisk for dere begge. Ikke alle menn synes det er like rørende å se «Stolthet og Fordom» når det egentlig går en kjempe bra actionfilm på TV. Møt hverandre på halvveien.

Romantisk regel nummer 3: Ha humor
Ikke heng deg opp i at dolokket står åpent eller at den urene sokken fra en uke tilbake, ennå ikke har havnet oppi skittentøykurven. Dette er bagateller!

Jeg sier ikke at menn skal gå rundt som noen slasker og ikke gjøre noe ting, men forsøk å se det ut ifra et humoristisk perspektiv. Om sokken stinker legg den under hodeputen hans. «Som man sår, høster man», er det noe som heter. Tror neppe han gjør det igjen.

Romantisk regel nummer 4: Sex burde nesten alltid involveres
Kall gutta enkle, men for de fleste gutter går romantikk og sex hånd i hånd. Nesten all innsats en kvinne gjør på soverommet, blir automatisk oppfattet som og beregnet som romantisk. Både morsomt og romantisk, faktisk. Han føler seg nærmere deg, og du føler deg nærmere han. Det er jo det romantikk handler om.

Hvis du er usikker på hvordan du skal gå fram første gangen, så gjør som regel undertøy underverker. Unn deg et nytt sett med sexy undertøy, så vil du føle at du ser bedre ut, noe han igjen vil merke og sette pris på.

Romantisk regel nummer 5: Vis interesse for det han liker
Det menn synes er mest romantisk er når kvinnen overrasker han med noe han liker å gjøre. Det kan være en kveld på byen med gode venner, en øl og en god film hjemme, en tur på en hyggelig restaurant, en tur i skogen eller en tur til fjells. Det er så mangt man kan gjøre for å føre mannen nærmere deg.

Er du single? Finn en venn på Side2 Match - Norges største datingtjeneste.