Du har kanskje brukt timer på å forberede deg på en date, dusjet, barbert, gredd, fønt, sminket, valgt antrekk og tilbehør og så videre. Riktignok er det viktig å ta seg bra ut, når man er ute etter å finne en kjæreste, men sannheten er at det ikke spiller noen rolle, hvis du ikke har lært deg gode manerer.

Skyld på foreldere, dårlige lærere eller hva det måtte være, men «in the end of the day» er det faltisk bare deg selv det går utover. Les hvilke tabber du må styre unne, og hva du bør huske på, neste gang du er heldig og «får sjansen».

Her finner du kveldens date!

«Holdt gaffelen som en drapsmann»
Katherine Hutt er kommunikasjonskonsulent i Vienna i Virginia, USA, og hun forteller følgende fra en date hun nettopp var på; "Jeg hadde gått med på en blind date, og fyren jeg var ute med tok ikke av seg fotballcapsen under hele middagsseansen. I tillegg holdt han gaffelen inni hånden som en drapsmann, samt at han lot regningen ligge på bordet i minst 10 minutter før han foreslo at vi skulle dele den. Det var vår første og siste date."

Fy og fy
Andre ting Hutt nevner som setter spiker i kista for en date nr. 2, er å kjefte på en kelner, hoste uten å holde seg for munnen, bruke duken som serviett eller ikke vise interesser for partner.

«Selv om tidene forandrer seg er det gjerne de samme tingene som gjør at forhold varer i lengden», forteller Tina B. Tessina, Ph.D., psykoterapeut og forfatter av «The Unofficial Guide to Dating Again». «For tiden virker det som om det er en trend på TV og i TV-serier at man skal være frekk og oppføre seg dårlig mot partnerer. Sannheten derimot er at man bare vil få problemer i forholdet, om man fortsetter å treffe en som ikke kan ta hensyn, er egoistisk og mangler folkeskikk».

Sjekk hvem av dine naboer som er single!

Grunnleggende folkeskikk
Sue Fox, forfatter av boken «Etiquette for Dummies» forteller at hennes verste opplevelse var en mann som klødde seg i hodet med spisepinnene, den enden man faktisk spiser med. Hun ble sittende å tenke på det resten av måltiden, og mannen var stemplet som ekkel. Hun påpeker at de viktigste manerene å kunne, ofte er de enkleste, og også de foreldrene våre forsøkte å lære oss som barn.

Her er en rask liste over manerene du bør kunne. Kan du de ikke så pugg de. Til alle andre er det en rask repetisjon.

* Vær presis til daten
* Vær hensynsfull
* Ikke vær sarkastisk for å rakke ned på noen
* Ikke skryt av deg selv
* Husk bordskikk og praktiser det
* Vær en oppriktig lytter og still spørsmål
* Vær ærlig - ikke si at du skal ringe om du ikke mener det.
* Ikke snakk om hvor dyrt alt er
* Ikke sladre om et rykte
* Gjør ditt beste for å få den andre til å føle seg vel
* Ha alltid med deg penger eller kort, selv om du ikke forventer å betale.
* Bruk uttrykk som «vær så snill», «takk» og «vel bekomme».

Hvis du ikke kan disse reglene fra før, så er det lurt å kunne dem. Kvinner respekterer menn som er høflige, kan sin etikette og oppfører seg som en gentlemann, uansett hva. Kvinner er hverken sexy eller søte hvis de ikke kan oppføre seg.

Er du redd for å gjøre noen feil så husk at det viktigste er å vise respenkt for andre, og ha en liten porsjon selvironi. Det kommer man langt med!

Nettets mest populære datingtjeneste finner du her!

(Kilde: Happenmag.com)