Nettavisen.no

Tjenester
(Thinkstock.com)

Dette trenger barna til skolestart

Denne huskelisten vil gjøre innkjøpene litt enklere.

Sommerferien er nesten over og det er snart tid for skolestart. Nytt skoleår er alltid spennende for både store og små – ny klasse, nye venner, kanskje ny skole- og det er som regel en hel del som må kjøpes før skolestart.

For å gjøre innkjøpene litt enklere, har vi satt sammen en huskeliste med det barn flest trenger til skoleåret. Siden de fleste skoler har forskjellige tilbud og krav til utstyr, vil det være lurt å høre med skolen først, slik at du slipper å kjøpe unødvendige ting.

Ryggsekk

Ryggsekk markerer overgangen fra barnehage til skole, og oppleves derfor som en spennende ting av enhver unge. De fleste barn har ikke behov for tursekk. En fin skolesekk er alt de trenger hvis man ikke får beskjed fra skolen om noe annet. Du vil finne mange fine skolesekker på en rekke butikker, blant annet Boozt.com, Outnorth.no og Lekmer.no.

1.Ticket To Heaven, 2.Disney Pixar Toy Story, 3.Disney Mikke Mus, 4. Rocket 15 fra Lundhags, 5.Campus Ace fra Fjällräven, 6. Ticket To Heaven, 7.Kånken Mini fra Fjällräven, 8. Ticket To Heaven.

Pennal og bokbind

Pennal er et must for skolebarn, og butikkene bugner av mange forskjellige typer. Ofte er fargeblyanter, viskelær, lim og saks felles i klasserommet. Det anbefales derfor at barna har et såkalt posepennal til skolen, og eventuelt et litt større leksepennal til hjemmebruk. Du kan sjekke utvalget på CDON.com og Lekmer.no.

Drikkeflaske og matboks

En matboks og eventuelt drikkeflaske er noe enhver unge trenger. Selv om man ofte har flere matbokser hjemme, er en skolebarnmatboks et must. Du kan sjekke det store utvalget på CDON.com, Innpris.no, og Lekmer.no.

Regntøy og jakker

Det er viktig at ungene har gode uteklær som holder dem tørre i regnvær. Derfor trenger de regntøy, eventuelt en ekstra overtrekksbukse i lett stoff, og skift som passer til sesongen og som tørker fort. Du kan finne mye spennende på Boozt.com, Laredoute.no, Nelly.com og Outnorth.no.

1. Jakke Rip Curl, 2. Alfa Kids Softshell fra Name It, 3. Parkas fra Okaou, 4. Grå jakke fra Redoute Création, 5. Parkas fra Kihawo, 6. Venessa Kid Print fra Didrikson, 7. Jakke Minnia fra Mini A Ture.

Navnelapper

Barn forveksler ofte personlige eiendeler med de andre på skolen eller SFO. Du kan lett unngå dette ved å merke barnets tøy og eiendeler med navnelapper. Hos Merkalt.no kan du designe barnets navnelapper og velge blant strykelapper, klistrelapper eller en fordeling.

Sko og støvler

Mange barn vokser ofte ut av skoene sine lenge før de slites ut. Det er viktig å sjekke om fjorårets vintersko passer fortsatt, særlig når barnet vokser fort. I utgangspunktet trenger et skolebarn tre typer sko: ett par lette innesko, en vintersko i skinn eller stoffmateriale med Sympatex eller Goretex, og et par gummistøvler med fôr. Du kan sjekke utvalget hos Outnorth.no, Nelly.com, Brandos.no, Heppo.no og Ellos.no.

1. Splashman Kids fra Didriksons, 2. Sejer Boots fra Molo, 3. JR Savage fra Geox, 4. Sko fra Kavat, 5. Tretorn, 6. Varmfôret gummistøvel fra Shoes by Ellos, 7. Sneakers fra Pax, 8. Gazelle fra Adidas, 9. Bagheera Polar.

Klær til skolestart

Barn trenger ikke en helt ny garderobe til skolestart, men det er ofte hyggelig med nye klær til første skoledag. Det trenger ikke å være noe dyrt, men noe som signaliserer en fest – en begivenhet. Du finner et stort utvalg med fine og rimelige klær på Boozt.com, Nelly.com, Ellos.no og Laredoute.no.