Nettavisen.no

Tjenester
(Thinkstock)

Disse sommerdekkene er best

Hvis du ikke har gått til innkjøp av sommerdekk, bør du lese dette.

Som kjent skal vinterdekkene byttes til sommerdekk en uke etter at påsken er over, med mindre det fremdeles er snø. Man kan etter loven bruke piggfrie vinterdekk om sommeren, men dette anbefales ikke. Sommerdekk og piggfrie vinterdekk har svært forskjellige egenskaper, og vil ikke gi optimalt grep på feil føre.

Forbrukerrådet har i samarbeid med søsterorganisasjonene i Europa testet 33 sommerdekk i to ulike dekkstørrelser. Grunnen til det er at en dekkmodells egenskaper varierer i stor grad med dekkets dimensjoner. Testpanelene har lagt vekt på følgende kriterier – kjøreegenskaper, støy, rullemotstand og slitestyrke. Testen er fra april 2011.

Forbrukerrådet har ikke sjekket ut prisen på alle sommerdekkene, men vet av erfaring at prisene på en og samme dekkmodell varierer mye fra forhandler til forhandler. I samarbeid med Kelkoo har vi sammenlignet prisene på de topp fem dekkmodellene i testen, med dimensjoner 195/65, i tilfeldig rekkefølge. Prisene varierer blant de ulike nettforhandlerne, så det lønner seg å sjekke før du går til innkjøp.

Her kan du lese mer om testen

Vredestein Sportrac 3 V

Nokian HAKKA V

Maloya Lugano

Bridgestone Ecopia EP 150

Continental ContiPremiumContact 2