I dag er over halvparten av nye biler i Norge elbiler eller hybridbiler, men tradisjonelle bilforsikringer er ikke tilpasset de nye behovene disse bileierne har. Mange bilforsikringer dekker for eksempel feilfylling av drivstoff.

– Det er vanskelig å fylle feil drivstoff på en elbil, humrer CEO og gründer i Tribe Forsikring, Henrik Sjølie, som heller vil tilby kundene sine mer relevante dekninger.

Det kan han gjøre, uten å måtte skru opp prisen av den grunn.

– Elbiler er mer driftssikre enn biler med forbrenningsmotor, derfor kan vi dekke andre ting for elbilsjåfører, uten tillegg i prisen, sier Sjølie.

Erstatter ladekabel
Det Tribe har gjort, er å intervjue elbileiere om deres behov og ønsker, og tilpasset dekning og vilkår etter svarene de fikk.

– Tilbakemeldingen var at denne gruppen ønsket å få dekket tyveri og skader på kostbare ladekabler, så dette har vi implementert i vår forsikring, sier Sjølie.

Veihjelp ved flatt batteri
En annen ting alle elbilister har erfart, er angsten for flatt batteri og veihavari. Rekkeviddeangsten kan bli noe mindre presserende når du vet at hjelpen er nær dersom du skulle trenge den

– Skulle uhellet være ute, tauer vi deg til nærmeste ladestasjon eller hjem – dersom det ikke er veldig langt unna, forklarer Sjølie.

Skaff deg elbilforsikringen her!

Miljøperspektivet
For mange elbileiere er det viktig å kjøre elbil, enten ut fra et miljøperspektiv, eller for å spare tid. Skulle bilen din kreve verkstedbehandling og du behøver leiebil, forsøker Tribe å skaffe leie-elbil til deg, slik at du kan fortsette å være en miljøvennlig og tidseffektiv bilist.

– Er elbil umulig å oppdrive, kompenserer vi for karbonfotsporet og andre klimautslipp gjennom å kjøpe klimakvoter. Men førstevalget vårt er å skaffe en elbil til deg, poengterer Sjølie.

Innovativ rabattmodell
Utover å være fremoverlente med nye tilbud, har Tribe utviklet et annet innovativt konsept som gir kundene en helt reell mulighet til å påvirke prisen sin selv. Hos Tribe kan du nemlig velge hvem du ønsker å dele risiko med, dersom du ønsker.

– Dette er det vi kaller «Vennerabatten». Som kunde kan du lage din egen gruppe med mennesker du mener er «hel ved», og senke prisen din med 5 prosent for hver venn du legger til å gruppen din, forklarer Sjølie.

Spar opptil 50 prosent på forsikringene
Rabatten slår inn for begge parter fra dag én. Du kan ha opptil ti venner i gruppen din, og dermed få hele 50 prosent rabatt på forsikringene.

Tanken er at dersom du har lav risiko og dermed lite i skadeutbetalinger, fortjener du rimeligere forsikring.

– Her er det mye å spare for ansvarlige kunder! sier Sjølie om den nye rabattmodellen.

Vennerabatten gjelder for alle typer forsikringer.

Les mer om vennerabatten her!

Skaff deg elbilforsikringen her!