Gå til sidens hovedinnhold

En haldenser fikser nyttårskronene

Årets første V75-kjøring byr på 30 millioner kroner til en eventuell alenevinner. Sjekk våre V75-tips her.

Klikk her for å se våre V75-forslag.

På grunn av nyttårshelgen er årets første V75-kjøring lagt til mandag denne gangen. Og det er en utfordrende meny som venter spillerne og det kan ligge store penger i luften.

Vi syntes at dagens sikreste vinner i Skien i kveld dukker opp i den femte avdelingen, og da snakker vi om 4 Seier Kongen. Mjølnerød-traveren kom tilbake etter meget lang pause på Bjerke forrige onsdag, og det var en hederlig innsats til tredje på 32.3 full vei Lome Kongen-sønnen leverte ved den anledningen. Det gikk meget fort til slutt i det løpet med vår banker for dagen Jærvsø Ole i front den gangen, og det var lite å si på at 5-åringen fikk litt stive bein siste 100 etter å ha blitt sendt frem utvendig for leder 1200 igjen.

Vår hovedbanker for dagen fungerte dog tilfredsstillende, og normalt skal han ha gått kraftig fremover på form med det løpet innefor vesten etter sin lange pause. Det ser desutten ut til å være klart enklere i mot for favoritten i kveld, og vi tror sterkt på seier selv fra utvendig posisjon i en feilfri utgave. Vi ser vel først og fremst en feilfri 7 Vinnie Elden i mot, men de som garderer ytterligere bør vurdere 2 Lykkje Ambjørg relativt tidlig. Sistnevne utstyres med Vidar Hop for anledningen, og det er interessant nok.

Vår rangering: A: 4 B: 2-7-6 C: 9-8-10 D: 3-11-12-5

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

Dansk dynamitt mot norsk hedershoppe
Deler av den norske eliten i tillegg til en danske braker sammen i Prince Royals Minneløp hvor 100.000 kroner venter vinneren i den sjette avdelingen, og vi mistenker at de norske kommer til kort mot 5 Inzaghi. Speed Merchant-sønnen går kanonløp hver gang han gjester Norge, og på dagens arena har 10-åringen de to siste årene hhv vunnet og blitt toer i storløpet i påsken. Trener Jeppe Juel har matchet den slitesterke krabaten frem i mot dagens oppgave i lang tid, og vi tror det er en formtoppet favoritt vi vil få se i kveld.

En lei nøtt å knekke fra spiss kan dog 4 Maid For Tag vise seg å bli, og når vi så oppvisningen til Yarrah Boko i Frankrike i går var det lite å si på at Tagliabue-datteren fikk litt stive bein siste hundre i den siste starten etter å ha tatt i mot monsteret til Trond Anderssen på hele sisterunden. 10-årshoppa plystrer ventelig til tet i kveld, og hvis vi ser bort i fra den siste starten har Mikkelborg-traveren nesten ikke tapt løp fra den posisjonen (og da krysser vi på våre to største spilleforslag).

Vår rangering: A: 5 B: 4 C: 1-2-7-3 D: 10-9-8

Nettavisens V75-forslag til løpene på Klosterskogen i kveld kan du få levert her.

V75-1, 2100 meter voltestart
Vi finner ikke mange vinnerkandidatene i dette kaldblodsløpet som innleder denne rebusen, og normalt holder det med å streke av for to hester. Tilbake etter meget lang pause kommer seiersmaskinen 8 Odins Kjempe, og dersom Moe Odin-sønnen er noe i nærheten av full form vinner 8-åringen et slikt løp enkelt. Et meget fint prøveløp på 28.6 full vei etter en sisterunde i 26-fart på Jarlsberg 19.desember vitner i hvert fall om at andrevalget i spillet er godt forbredt, og en hest som på sitt beste lekte med Neslands Loke & Co må tas på alvor direkte.

Et eneste stort eventyr har 3 Tranmælsgutt vært i regi svært dyktige Lars O. Romtveit, og selv om Elding-sønnen røk på et nederlag for Pedrus i den siste starten etter syv strake triumfer syntes vi 5-åringen gikk sitt klart beste løp i karrieren ved den anledningen. Det er teten som gjelder på ny for den seiersvante krabaten, og dagens arena taler til den flotte teknikerens fordel.

Veldig positiv til tredje på 28.4 full vei bak gode hester som Jotun og Ramstad Loke i den siste starten var 1 Runar, men vi er litt usikre på om Rigel Jo-sønnen er tøff nok til å utfordre de beste til slutt via siste indre. Det er dog et stort pluss med ny kusk Thor Borg, og da får den formtoppede 8-åringen en plass på vårt store system. Det er en helt annen verden for 13 Stuve Vinn ved denne anledningen, og vi har ikke ståltro på at Lome Elden-sønnen legger på til sin sjette strake triumf (og da dropper vi tredjevalget i spillet denne gangen).

Vår rangering: A: 8 B: 3 C: 1-13 D: 2-11-14-15-12-9-5-6-7-4-10

Annonse: Øivind Grøstad har sett noe helt spesielt under videoanalysen og byr på en lekker 15-oddser i V75-3,

V75-2, 2100 meter autostart
Det ser litt småskummelt ut i dette løpet, og bred gardering er å anbefale. Nydelig til i sitt innerspor står 1 Giant Noark, og selv om Staro Showbiz-sønnen trolig ikke kan forsvare teten løser det seg alltid fra rygg leder/tredje innvendig på dagens arena. 5-åringen holder veldig fin form, og Bottolfs-traveren trives veldig godt i Skien (og da er han litt for lite spilt med sine 20 % etter vårt skjønn).

Favoritten 9 Thai Tanisha skuffet en smule i den siste starten, men etter sigende fikk ikke Credit Winner-datteren feste ved den anledningen. 3-årshoppa gikk veldig fine løp forut for det, og fra et optimalt smygspor skal Romtveit-traveren være snakk om en brennhet vinnerkandidat på tross av at det er ut mot eldre hester denne gangen.

Ille til står 8 Matchless, men med litt flyt på veien sammen med ny kusk Thor Borg er ikke Haugan-traveren ueffen. 3-årshoppa var veldig god til knepent tap for Benita Forte i den siste starten, og Mr. Commissioner-datteren virker til å være i rivende utvikling. Det ble for tøft for 3 Incredible Volo mot Appleton & Co i den siste starten, men nå er det klart enklere i mot for Muscles Yankee-sønnen. På vei opp i form er 7 Joey, men sporet kunne selvsagt ha vært bedre for 6-åringen på en arena som dagens.

Vår rangering: A: 1 B: 9-8-3-7 C: 4-6-10 D: 5-11-12-2

V75-3, 2100 meter voltestart
Vi mener at vi her støter på et av dagens kanskje mest åpne løp, og vi har ikke ståltro på favoritten 1 Gylden Tina. Gislum-datteren kom tilbake etter lang pause i den siste starten, og vi syntes 5-årshoppa fikk vel stive bein til slutt fra tet til sølv på enkle 33.3 full vei til å kunne forsvare sine 70 % i kveld. Vi syntes heller ikke Haakenstad-traveren så voldsomt fin ut ved den anledningen, og selv om hoppa trolig er forbedret med løp i kroppen tyr vi til bred gardering mot klart skjerpet motstand.

Vi setter dermed 5 Drivia fremst, og på dagens arena har Spikeld-datteren hatt veldig fin uttelling med to V75-triumfer tidligere. 8-årshoppa får fullt godkjent for fjerdeplassen på 30.2 full vei mot klart bedre hester enn dagens konkurrenter i den siste starten, og vi tror på en topp vinnersjanse.

Vi fikk se en av fjorårets verste styrninger av Kristian Bjørnerød bak 4 Asteria i den siste starten, og slike kusker er det i hvert fall helt uaktuelt å banke i fremtiden. Østfoldingen styrte ned i fjerde innvendig fra 40 meter tillegg ved den anledningen, og når det først løste seg inn mot den siste svingen slang Bokli Eld-datteren seg over i galopp når det skulle bråkjøres. Det løpet er det således bare å sette en strek over, og selv om det er ut mot eldre hester for 4-årshoppa ved denne anledningen tror vi den flotte Molander-traveren kjemper i fremste rekke når pengene skal fordeles til slutt. Fra 20 meter tillegg skal en formsterk duo i form av 9 Motgang og 10 Stensvik Faksa tilmåles solide vinnersjanser, mens kapable 3 Troll Spika også må vies litt oppmerksomhet fra strek.

Vår rangering: A: 5 B: 1-4-9-10-3 C: 2-12-7-15-13-8-11 D: 14-6

V75-4, 1700 meter autostart
Etter fem strake triumfer pådrar naturlig nok 2 Monic Forte seg et tungt favorittstempel med sine 80 % i den fjerde avdelingen, og fra en perfekt utgangsposisjon i kveld skal selvsagt Buvetier d`Aunou-datteren tilmåles solide vinnersjanser på ny. Teten bør være innen rekkevidde også denne gangen dersom ikke 6 Mighty Lady løser som en katapult, men vi sitter litt med følelse av at Halle-traveren kan bli speedet ned til slutt fra hestene som kommer fra rygg leder/tredje innvendig denne gangen.

Vi tenker da på duoen 1 Lill Q.C. og 9 One Lomomba Siem, og da snakker vi om hester som kun er krysset av på hhv 12 og 7 % av de innleverte kupongene. Førstnevnte har gått strålende løp i tøffe lag hele veien nå på slutten, og avslutningen til femte fra sjakkplass i et løp det var dårlig tempo på innledningsvis i den siste starten må Muscles Yankee-datteren få fullt godkjent for. Sistnevnte fikk maks til sølv på 17.2 over dagens distanse i Drammen etter litt pause i den siste starten, og vi forventer å få se en klart rappere utgave av 5-årshoppa til kveldens dyst. Av en eller annen grunn går Søvik-traveren alltid kanonløp på dagens arena (to første og en andre på tre starter), og da får Beaumont Hanover-datteren en plass på våre to største spilleforslag.

Sjokkerende god var 11 Royal Behavior til seier på flotte 17.2 full vei i den siste starten, og men en fin rygg fra start ser vi ikke helt bort i fra at det kan løse seg for Royal Prestige-datteren ned startsiden. Det var full spenst i steget i målgangen som en suveren vinner sist, og da må Anderssen-traveren også tas på alvor her.

Vår rangering: A: 2 B: 1-9-11 C: 10-6-5-3-4 D: 7-8-12

Nettavisens V75-forslag til løpene på Klosterskogen i kveld kan du få levert her.

V75-7, 1700 meter autostart
Et lekkert sprintløp for varmblodshester i høyt grunnlag avslutter denne rebusen, og på tross av en litt kinkig utgangsposisjon kan ikke 11 Orali unngå å bli favoritt. Great Challenger-sønnen tok tre strake triumfer på imponerende vis før litt pause, og uten alt for mye posisjonsproblemer underveis innleder trolig Juel-traveren slik han avsluttet det forrige. Dansken innehar enorme fartsressurser, og vi ser slett ikke bort i fra at favoritten blåser rundt konkurrentene på en langside. OBS! Storfavoritten i løpet ble strøket rundt kl. 13.00, og da har vi justert våre spilleforslag etter det!

Det skal dog ikke strule seg til mye før det kan bli vel langt frem til de der fremme på en kjapp sprint på en arena som dagens, og en hest som 6 Boreas er uansett ingen kastekjepp. Coktail Jet-sønnen til Eirik Høitomt er ikke noe lyn ut på autostart, men championen finner uansett de rette løsningene underveis. 8-åringen speedet inn til en enkel triumf på 17.3 full vei fra rygg leder i den siste starten, og at sprint ikke er noe problem viste andrevalget i spillet når han sprintet 13.4 med voltestart på Sørlandet i fjor sommer.

Lite spilte 9 Buddy kan forventes å vise seg frem i en forbedret utgave til kveldens dyst (lagt litt om på treningen med galoppintervaller siden forrige start, og det kan fort slå positivt ut). 7-prosenteren i spillet var litt under pari sist, men på en arena Alv Richcrop-sønnen normalt trives fortreffelig på skal Turnbull-traveren krysses tidlig fra sin optimale utgangsposisjon.

Toppform holder 7 Mazzetti, men fra et spor litt langt ute bak startbilens vinger må det klaffe litt for Gill`s Victory-sønnen for at han skulle gå helt til topps denne gangen. 5 Last Speed Laday utstyres med helstengt hodelag for anledningen, og dersom Alf Palema-sønnen skulle nå føringen i løpet er han ikke helt borte (imponerte voldsomt ved å sprinte 14.4 fra tet ved en triumf på nettopp dagens arena i et løp i fjor høst). Etter strykningen på 11 Orali fikk vi også plass til speedkula 1 License Plate på vårt store system.

Vår rangering: A: 6 B: 9-5 C: 7-1-2-3-10 D: 4-12

Spilleforslag
Til V75-rebusen på Klosterskogen har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 120, 360, 720 og 2400 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Klosterskogen
V5 kl. 18.20 (løp 2-6)
V75 kl. 19.00 (løp 4-10)
V4 kl. 20.00 (løp 7-10)
DD kl. 20.40 (løp 9-10)

Kjøp en bong og se løpene fra Klosterskogen på NRK2 kl. 23.20-23.50 i kveld!

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken