Nicolas Weiss-Andersen fra Asker er grunnlegger av motebutikken Maximum.no på nett. For et drøyt år siden stilte han til intervju og fortalte hvordan hjernetrening hjelper ham i hverdagen. Vi tok kontakt med han igjen, for å høre om han fortsatt opplever hjernetrening som effektivt og nyttig.

Test hukommelsen med morsomt demospill

Er du fortsatt ivrig bruker av Hjerneklubben.no?

- Ja, helt klart. Spillene er jo mildt sagt vanedannende, men det er vel også meningen. Dersom det hadde vært et ork å spille spillene, så er det vel neppe noen som hadde giddet. Så jeg kan vel trygt si at jeg får mye «gratis» på denne måten.

- Jeg må jo innrømme at det har vært et par perioder det siste året, hvor jeg ikke har drevet med hjernetrening, på grunn av store arbeidsmengder på jobben. Og som med vanlig trening kan hjernetrening også bli nedprioritert. Derimot så er det lettere å komme i gang igjen med hjernetrening, enn med fysisk trening.

Lær et språk til sommeren

Hukommelse og kreativitet
Synes du hjernetreningen har vært effektiv?

- Ja, det kan jeg vel faktisk si. Begge gangene jeg har «falt litt ut», har jeg merket at jeg har blitt i litt «dårligere form», om man kan kalle det det. Da er det godt å komme tilbake.

Kan du beskrive hvilken effekt den har hatt på deg?

- Effekten er jo så klart at jeg husker ting bedre, men jeg har også merket at hjernetreningen gjør meg mer kreativ. Kombinasjonen av hjernetrening, frisk luft og fysisk mosjon har vist seg å ha en helt utrolig effekt på meg.

- Jeg har bevisst prøvd å kombinere dette, og resultatet er at jeg oftere får gode ideer, og energien til å sette ideene ut i livet. Det siste er jo ganske avgjørende i min jobbsituasjon. Hvordan dette skjer, rent psykologisk vet jeg ikke så mye om, men jeg merker at denne kombinasjonen både gir energi, og får meg til å tenke mye klarere.

Lærer tysk
Sverger du fortsatt til de samme programmene som i starten?

- Ja, selv om jeg liker å se på meg selv som en nytenkende og kreativ mann, må jeg vel innrømme at jeg også er et vanedyr. Jeg er jo en stor fan av spillene, som gir den gode miksen av avkobling, og skjerping på en gang. Men jeg har lenge ønsket å bli bedre i tysk, så jeg er godt i gang med det nå.

Hvor ofte føler du at du må repetere programmer og spill?
- Jeg føler ikke at jeg må repetere programmene for å holde hukommelsen oppe. Derimot holdes vel hukommelsen ganske god, nettopp fordi jeg bruker dem regelmessig.

Lystbetont trening
Hva vil du anbefale en som vurderer å begynne med Hjernetrening m.h.t. å komme i gang, programmer, repetisjoner etc.?

- Personlig mener jeg at man får best utbytte av all form for trening, dersom den er lystbetont. Hvis man setter seg som mål å trene hver dag, faller man fort ut. Jeg tror at de fleste som starter fort blir hekta, uansett. 1-2 ganger i uken er nok en god start.

Personlig er jeg jo, som nevnt, en stor fan av spillene. Forbikjøring, bilskilt og pengeguru er blant mine favoritter.

Tren hjernen på Hjerneklubben.no
Hjerneklubben.no er en tjeneste for deg som vil trene hjernen til blant annet bedre hukommelse, konsentrasjon og høyere IQ, samt bli mer kreativ og raskere i hoderegning. Du kan også lære deg et språk på en brøkdel av tiden, med en ny metode.

Morsomme og effektive læringsspill gjør at treningen går raskt. På Hjerneklubben lanseres også i disse dager et verktøy for å måle aktivitet og prestasjoner.

Hjerneklubben gir en garanti om å doble hukommelseskapasiteten til sine medlemmer i løpet av en uke, hvis ikke blir medlemsavgiften refundert. Hjerneklubben er et samarbeid mellom Memolife og Nettavisen, og er en medlemstjeneste.

Her kan du lese mer om Hjernetrening

Prøv Hjerneklubben gratis som medlem av Norgespasset!

Denne artikkelen er skrevet av Nettavisens avdeling for forretningsutvikling og inneholder kommersiell informasjon om Nettavisens samarbeidspartner Hjerneklubben.no