Er du en av dem som tenker at nettdating er harry og forbeholdt sære mennesker? Da tar du feil.

I løpet av de siste årene har det blitt like vanlig å møte kjæresten sin på nettet, som på byen eller gjennom venner. En undersøkelse av TNS SIFO viser at 23 prosent av dem som hadde funnet ny kjæreste de siste fire år, gjorde det gjennom nettet.

Hver eneste dag finner i gjennomsnitt 46 norske mennesker kjæreste på Match.com.

Hvis du aldri har hatt profil på et datingnettsted før, er det enkelte ting du bør sette deg inn i. Her har vi samlet noen tips og råd som kan gjøre det enklere å komme i gang.

Brukernavn
Bruk mer enn to sekunder på å opprette en profil, og gi deg selv et passende brukernavn. Det kan være vanskelig å skille seg ut i mengden, så prøv å komme på noe originalt. Det kan gjerne være humoristisk og flørtende, men pass på å ikke gi uttrykk for å være useriøs.

Profilbildet
Datingprofiler uten bilde er kjedelige, og mange klikker seg videre uten å lese teksten. Førsteinntrykket har mye å si! Last opp ett eller flere bilder som du er fornøyd med, og som viser deg slik du er. Selv om det går an å redigere seg selv penere i Photoshop, vil dette bare slå tilbake på deg selv senere.

Skriv en detaljert profiltekst
Du trenger ikke legge ut om deg selv i det vide og brede, og beskrive alt fra barndom til traumatiske opplevelser du har hatt. Men for all del – la teksten være lengre enn tre setninger! Bruk gjerne litt tid på å ordlegge deg, og luk ut alle skrivefeil.

De beste profiltekstene er gjerne morsomme, originale og lar leseren sitte igjen med en følelse av å ville vite mer. Legg også gjerne ut en beskrivelse av hvem du søker, og hvilke kvaliteter du ser etter i en potensiell kjæreste. Men pass på å ikke skrive altfor detaljert, eller legge lista for høyt. Vær åpen for nye personligheter – du kan jo bli positivt overrasket!

Ta kontakt
Ikke skriv en standard "hei sexy, hvordan går det?"-melding, som du kopierer og sender avgårde til flere. Åpningslinjen bør heller være lett og morsom, og kan gjerne fokusere på noe vedkommende har skrevet i profilteksten sin. Har dere en interesse som dere deler, kan du jo begynne med å nevne den!

Det er ingen bedre måte å flørte på enn å være humoristisk, og ikke vær redd for å vise at du har selvironi. La heller ikke den første meldingen være for lang, ettersom dette kan gi inntrykk av at du er litt for ivrig. Får du ikke svar bør du ta det som et hint, eventuelt prøve igjen noen dager senere.

Avtal et møte
Den beste måten å finne ut på om det virkelig er kjemi mellom dere, er å avtale et møte. Som oftest skal man møte på noen frosker før man finner en ekte prins(esse), men dette vil bare gi deg mer erfaring. Ha gjerne noen samtaler over telefon først, for å finne ut av om samtalen går like lett som på nettet.

Ta personlighetstest og få hjelp til å finne en partner her!