Nettavisen.no

Tjenester
(Crestock.com)

Er dere ment for hverandre?

Det er ikke skjebnen som rår. Sjekk metoden du må ta i bruk, om du vil at forholdet mellom deg og drømmepartneren skal vare.

Enten du tror det eller ikke så har forskerne utviklet, eller kanskje rettere sagt oppdaget en måte, for å finne ut om du og din partner er ment for hverandre på. Det er vel egentlig slik med de fleste, at det er umulig å si hvordan deres kjærlighetsliv vil fortone seg i fremtiden. Allikevel påstår en forsker at han kan forutsi dette med 94 % sikkerhet.

Les ukens horoskop av Henning Hai Lee Yang!

Mannen det er snakk om heter John Gottman, og er professor i psykologi ved University of Washington. Han studert par og par forhold i mer enn tretti år. I en bestemt undersøkelse studerte han 15-minutters samtale mellom hhele 700 par, hvorpå han sammenlignet antall positive (smil oog komplimenter) med antall negative (sarkasme, kritikk, himling med øynene) interaksjoner i samtalen.

Har du ingen partner? 350 000 single søker deg her!

Ut i fra disse dataene kunne Gottman se at sunne eller gode forhold, kunne sies å ha en 5 til1 rate på disse interaksjonene, som tilsvarte fem positive kommentarer eller handlinger mot hver enkelt negative.

Når Gottman og hans kolleager sjekket opp i dette ti år senere, fant de ut at deres spådommer stemte med 94 % riktighet. Det var altså 94 % av parene plassert i gruppen 5 til 1, som fortsatt holdt sammen.

Vil du sørge for at ditt forholdet til din drømmepartner varer, er det altså bare å holde seg til formelen 5 til 1. For hver negative interaksjon må du altså gjengjelde med fem hyggelige handlinger eller komplimenter, for å nesten kunne forsikre deg om at det blir dere to livet ut. Dersom man generelt forsøker å være positiv i forholdet, hevder Gottman at dette vil gå av seg selv.

Synes du det høres vanskelig ut, kan du tenke over hvor lett det er å gjøre om setningen «Jeg bor ikke hos foreldrene dine, i forbindelse med din søsters forestående bryllup», til «Da synes jeg vi skal unne oss å bo på hotell - tenk så romantisk».

Vil du vite mer? Bestill årshoroskop fra Hanning Hai Lee Yang!

Eller ring en fremtidsanalytiker i dag!

(Kilde: Happenmag.com)