Gå til sidens hovedinnhold

Er hjemmet ditt en radonbombe?

Her kan du få hjelp til å fjerne farlig radongass.

Få hjelp til å måle radon på MittOppdrag.no!

Norge er et av landene i verden med høyest konsentrasjon av den kreftfremkallende gassen radon i inneluften.

Statens strålevern skriver på sin hjemmeside at alle bygninger bør radonmåles regelmessig og alltid etter ombygninger. Videre anbefales det at radonmålinger utføres i vinterhalvåret med sporfilmmetoden.

Strålevernet anbefaler også at du igangsetter tiltak dersom radonnivået i boligen din overstiger 100 Bq/m3.

Radongassen kan verken sees, luktes eller smakes og er det største strålingsproblemet i Norge. Gassen forårsaker lungekreft, og risikoen øker med radonkonsentrasjonen i inneluften og med oppholdstiden. Radon forekommer i alle slags bygninger og total radonrisiko skyldes summen av opphold i ulike bygninger: jobb, fritid og privat bolig.

Dersom du ønsker radonsanering av boligen din, eller vil ha undersøkt om hjemmet ditt har for høye radonkonsentrasjoner, kan du enkelt skaffe deg faghjelp ved å legge jobben ut på anbud på Nettavisens gratistjeneste MittOppdrag.no.

Fakta om radon
Radon er en naturlig forekommende gass som siver gjennom berggrunnen. Forekomstene av radon vil variere med de geografiske forholdene, men Norge er blant de landene i verden med størst konsentrasjon av gassen. Det er gjort målinger og anslått at en av ti boliger har for høye radonverdier i Norge, ifølge Wikipedia.

Trenger du tilbud på tiltak mot radon? MittOppdrag.no.

Slik fungerer MittOppdrag
MittOppdrag.no er en anbudstjeneste der brukerne beskriver hva slags tjeneste de ønsker utført. Du slipper å lete i telefonkatalogen eller på måfå på nett, men kan i stedet sitte i ro og mak foran pc-en og vurdere tilbud fra håndverkere og de aller fleste andre bransjer du kommer på.

På denne måten får du en fin oversikt over prisnivået på oppdraget du vil ha utført. Pristilbudene kan variere mye, men vi råder deg også til å ta med faktorer som seriøsitet og erfaring når du velger tilbyder.

Du betaler ingenting for å legge inn oppdraget ditt, og det er ingen forpliktelser heftet ved registreringen.

MittOppdrag kan brukes til de fleste tjenester man ønsker utført, og brukerne får tilbud på alt fra snekkere og eiendomsmeglere til webutvikling og vakttjenester.

Mange har til og med lagt ut bryllupet på anbud og spart store beløp på blant annet lokaler, catering, transport og fotografering. Og til påskeferien kan du bruke tjenesten til å skaffe deg billig hytte, hotell og transport.

For bedrifter
Har du lyst til å få tilgang til de 1200-1500 oppdragene som strømmer inn på MittOppdrag.no hver uke? Registrer din bedrift her.

Bileier.no:Bli varslet når det er EU-kontroll