Nettavisen.no

Tjenester
(Thinkstock.com)

Er hun den rette for deg?

Still disse kontrollspørsmålene, og avslør om hun er den rette for deg.

(SIDE2.NO): Det at du og daten/kjæresten/samboeren din har forskjellig syn på ting, behøver ikke nødvendigvis bety at dere ikke passer sammen. Allikevel kan det føre til problemer i forholdet, om dere har forskjellige synspunkter på veldig mye.

Gå igjennom listen fra menshealth.com, så får du ikke bare tips om mange samtaleemner til neste date, men også svar på om hun kan være den rette for deg. Er dere uenige på mer enn fire punkter så bør du tenke deg om en gang til.

Ute etter en partner for livet? Klikk her!

Penger
Still henne spørsmålet: «Hva ville du gjort hvis du vant 1. mill. i Lotto?» Hvordan vil hun prioritere pengene deres i fremtiden, og er det forenlig med dine ønsker?

Dersom dere har helt forskjellig syn på dette kan det være smart å bli enige om noen hovedregler, som hva dere skal legge penger i, hvordan dere skal dele utgiftene, sparing etc. Økonomi er en av hovedgrunnene til at forhold ryker.

Se hvem av naboene dine som er single!

Familien hennes


Still henne spørsmålet: «Hvor vil du dra på ferie? Hvor pleier familien din å feriere?» Dette er viktig for å lære litt om hvor knyttet hun er til familien, samtidig som det sier noe om hvem som kommer til å være «sjefen» i forholdet.

Kommer dere til å tilbringe alle de nærmeste feriene på hytta til svigers, og vil du være «happy» med det? Er hun evt. åpen for å forandre på dette?

Religion
Still spørsmålet: «Tror du på Gud?». Svarene hun gir deg på dette, vil si noe om hvor kompatible deres tro og religiøse ritualer er.

I en undersøkelse utført av ansatte ved Syracuse University, hvor man undersøkte 120 gifte par, kom det fram at det var parene med samme religion, og som utøvet de samme ritualene og feiret de samme høytidene, som hadde det best sammen.

Bli også enige om hvilken religion barna deres evt. inkluderes i, om det er den stor del av livet deres.

Ta test - finn rett partner!

Hennes jobb
Spør henne: «Hva er din drømmejobb? Og hvor drømmer du om å bo?» Det er viktige spørsmål, for å finne ut hva hennes mål i livet er, og hvor langt hun vil gå for å oppnå de.

Er de forenlig med dine planer. Vil du trives med at hun reiser mye i jobb, eller har mye nattevakter? Du skal også leve med det, etter at dere ev. har fått felles barn.

I tillegg så viser bare det at du stiller disse spørsmålene, at du bryr deg om hennes arbeid. Og forskning viser at personer som føler de får støtte at partneren, er mer fornøyde enn personer som ikke føler de får det.

Din jobb
Still henne spørsmålet om hvordan hennes far jobbet, så får du vite hva hun er vant til. Kanskje drev han sitt eget firma, og var alltid hjemme til middag. Eller kanskje trengte han aldri å jobbe i helgene.

Har du en krevende jobb, med mye sen jobbing og reising, så bør dere snakke om det først. Undersøkelser viser at dette er grunnlaget for mye stress og krangel i forholdet.

Interesser og drømmer
Still spørsmålet: «Hvordan ser du for deg ditt liv om fem år?». Da får du avslørt om hun er en karrierekvinne, en hjemmemamma eller en karrierekvinne med barn.

Flere og flere undersøkelser viser at ordtaket «motsetninger tiltrekker hverandre», bare er en myte. Vil hun bo på landet på en gård, i forstaden i et stort hus eller i en leilighet i byen. Slikt er viktig, for det handler om din fremtid.

Kjærlighet gjør kanskje blind, men i det lange løp kan det hende at dette ikke var livet du ønsket deg.

Barneoppdragelse
Spør henne hva hun synes om å slå barn. Hvordan dere skal oppdra barna kan det være greit å være enige om.

Er dere uenige kan dere ende opp med at dere setter barna opp mot hverandre, og det vil ikke føre til harmoni i familielivet. Bli enige om de store linjene, og bli enige om å ikke diskutere reglene foran barna.

Gener
Hvordan er det med alkohol i hennes familie? Alkohol og depresjoner har en sterk link til gener, og dersom hennes foreldre var rammet, er sjansen stor for at hun også vil bli det.

Det er ingen krise for forholdet om det ligger i genene, men er dere forberedt på det begge to, vil det også være lettere å unngå uheldige situasjoner i fremtiden.

Svigerforeldre


Hvordan kommer ditt forhold til dine kommende svigerforeldre å være? Spør henne hvordan deres forhold til hennes forrige kjæreste var, så vil du nok få et dekkende svar her.

Aksepterte de at han hadde en dårlig betalt jobb, en tidligere fengselsstraff e.l. så kan du være trygg på at de kommer til å akseptere din også.

Aksepterte de det ikke, er det viktig å finne ut om hun støttet han eller ikke. På den måten ser du inn i din egen fremtid, og det kan være ganske så interessant, dersom du planlegger et frieri.

Svigerfar
Spør henne hva slags forhold hun har hatt til sin far, så finner du samtidig ut hva hennes synspunkter på menn generelt er. Og litt annet også.

Var hennes far kald og fjern, så kan det hende hun søker en manns bekreftelse. Var han en utro type, så vil hun kanskje ha problemer med å stole på deg.

Det samme kan gjelde for hennes forhold til moren. Kan hun ikke gjøre noe, uten å rådføre seg med mamma, så vil ikke det endre seg i nærmeste fremtid.

Snakk i hvert fall om disse tingene, så kommer det ikke som noen overraskelse på noen av dere. Å være bevisst kan også forandre fremtiden.

Og til sist..
Spør deg selv om du faktisk vil kunne stille din utvalgte disse spørsmålene, og om dere vil kunne ha en fornuftig diskusjon om dette sammen.

Kan dere ikke det, spiller egentlig ingen av svarene på de foregående spørsmålene noen rolle.

Søker du en kjæreste?

1. La oss finne en til deg - Klikk her!

eller

2. Søk blant tusenvis av andre single, etter den rette - Klikk her!