Nettavisen.no

Tjenester

Da Ronny Sigde skulle skaffe seg ny bil, falt valget på nye Mitsubishi Outlander PHEV.
Da Ronny Sigde skulle skaffe seg ny bil, falt valget på nye Mitsubishi Outlander PHEV. Foto: Foto: Brand Studio

Erfaren brannmann: Derfor valgte jeg Mitsubishi Outlander PHEV

– Jeg som har sett alt av trafikkulykker, synes det er viktig å ha en bil som er fullt oppdatert på sikkerhet.

Gjennom over 20 år som brannmann har Ronny Sigde fra Ski vært vitne til alt fra trafikkuhell med mindre skader til større ulykker på norske veier. Med både glatte veier, krappe svinger og dårlig sikt kan vinterforholdene her til lands være ekstra krevende. 

Sigde, som har stått i bresjen for et større lokalt trafikkulykkeprosjekt, forteller at to av de vanligste årsakene til alvorlige ulykker er hastighet og dårlig bruk av sikkerhetsutstyr.

– Den menneskelige feilen kommer du ikke unna. Den vil alltid ligge til grunn, forteller Sigde.

– Man skal derfor tenke seg godt om når man kjører på veien. Selv om du ikke forårsaker en ulykke, kan det være noen andre som kjører på deg, forteller den erfarne brannmannen.

Vil du prøvekjøre Outlander PHEV - Norges mest solgte hybrid?

Klikk her!

– Helt himmelsk over Hardangervidda
Da 58-åringen og kona Anita nylig skulle skaffe seg ny bil, så de derfor etter en stor og sikker firehjulstrekker som taklet norske vinterforhold. Med familie på Voss var det viktig at bilen kunne klare de harde værforholdene på Hardangervidda. Den måtte også kunne trekke båthenger og ha god plass til hunden Bono.

Etter tidligere erfaringer med Mitsubishi Outlander PHEV, falt valget på den nyeste modellen av den populære ladbare hybriden.

– Det var helt himmelsk å kjøre den over Hardangervidda. Jeg har kjørt over der med mange type biler, men med denne bilen var det ikke noe problem. Den var veldig grei på is, sier Anita Nummedal.

Viktig å ha mulighet til å kjøre på drivstoff over fjellet
I tillegg ønsket paret å kunne kjøre elektrisk i hverdagen, men samtidig ha muligheten til å kunne kjøre lenger med drivstoff.

– Du vil ikke kjøre over fjellet med bare batteri. Det er greit å ha mulighet til å kjøre på drivstoff så du slipper å stå i en kolonne og være redd for at batteriet går tomt, sier Sigde.

Som ladbar hybrid har den nye modellen en rekkevidde som ren elbil på opptil 54 kilometer, slik at du kan kjøre på ren elektrisitet i hverdagen. Med en kraftig bensinmotor på 2,4 liter i tillegg slipper du «rekkeviddeangsten» på langturer. Batteriet kan både lades hjemme og ved hjelp av bilens bensinmotor når du kjører.

Dette er Norges fjerde mest solgte bil uansett kategori.

Enorm interesse for nye Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEV har vært en av de mest solgte bilene i Norge hvert år siden lanseringen i 2014, og vinteren 2019 er interessen for firehjulstrekkeren rekordstor.

Ifølge tall fra Opplysningskontoret for Veitrafikken (OFV) er økningen i salget hittil i år på utrolige 178 prosent sammenliknet med samme periode i 2018. En av årsakene til den økte populariteten er de betydelige oppgraderingene som er gjort på den nyeste modellen.

Mitsubishi Outlander PHEV har blant annet fått kraftigere motor, oppgradert batteripakke, Bi-LED lys og to nye kjøremoduser. Med kjøreprogrammene Sport og Snow kan du utnytte den ladbare hybridteknologien enda bedre enn tidligere. Den elektriske rekkevidden er nå på opptil hele 54 kilometer.

- Det er flere oppgraderinger enn du kanskje ser ved første øyekast og før du prøvekjører. Den siste modellen har en videreforedling av fronten som kalles «Dynamic Shield». Den har kraftige LED-lys også når du benytter fjernlysene. Felgene har nytt design, og den har fått en type takspoiler som gjør at bilen ser litt større ut, sier Vegard Werner, produktsjef hos importøren MMC Norge AS.

Vil du prøvekjøre Outlander PHEV - Norges mest solgte hybrid?

Klikk her!

Vegard Werner, produktsjef hos importøren MMC Norge AS, har stor grunn til å glede seg over salget av Mitsubishi Outlander PHEV i vinter.

Mest solgte med firehjulstrekk
Den kraftige økningen i salget har ført til at Mitsubishi Outlander PHEV nå er den fjerde mest solgte bilen totalt i Norge hittil i år.

- Ferske tall fra OFV viser at Mitsubishi Outlander PHEV er den mest solgte ladbare hybriden i Norge så langt i år, og den er også den mest solgte bilen med firehjulstrekk. Faktisk selger den mer enn noen annen ikke-ladbare hybrid også.

– Outlander PHEV er en svært driftssikker bil, og den leveres med sju års garanti dersom den er importert av norsk autorisert importør og solgt via en autorisert Mitsubishi-forhandler, forteller Werner.

Gratis og uforpliktende prøvekjøring
Det økte salget i vinter har også ført til at Mitsubishi-forhandlere landet rundt har opplevd en sterk økning av kunder som ønsker å prøvekjøre Outlander PHEV før de bestemmer seg for om dette er en bil som passer for dem.

- Alle våre forhandlere tilbyr selvsagt både gratis og uforpliktende prøvekjøring av Outlander PHEV. Ved å fylle ut et kortfattet registreringsskjema på våre hjemmesider, kan du enkelt bestille prøvekjøring hos din nærmeste forhandler, forteller Werner.

Vil du prøvekjøre Outlander PHEV - Norges mest solgte hybrid?

Klikk her!

Siste måned med utrolig leasingtilbud
I 2019 har Mitsubishi kjørt en meget attraktiv leasingkampanje som har ført til at antall leasingkontrakter også har økt kraftig.

*Prisen for leasing av Outlander PHEV Instyle+, som er det høyeste utstyrsnivået, er for tiden fra kun 2990 kroner per måned for bil levert forhandler i Oslo. Avtalen innebærer en bindingstid på 36 måneder (kjørelengde 45.000 km), startleie/etablering kr 75.513 kommer i tillegg, noe som gir en totalpris på bare kr 183.153 (varierer med rentenivå).

- Da får du vinterhjul og metallic lakk inkludert. Prisen har tidligere vært 3490 kroner i måneden, så her er det mye penger å spare hvis du leaser nå, forteller Werner.

Og det er nettopp nå du bør slå til hvis du ønsker å lease en Outlander PHEV. Det populære tilbudet varer nemlig bare ut mars.

- Grunnet den store etterspørselen forlenger vi tilbudet en måned til, men 31. mai er siste sjanse for dette tilbudet.

Vil du prøvekjøre Outlander PHEV - Norges mest solgte hybrid?

Klikk her!

Dette regnestykket viser at prisforskjellen på en leasingavtale og kjøp er på over 35.000 (etter skatt) hvis du slår til på Mitsubishis vintertilbud på leasing.


- Sikkerheten er viktig
Uavhengig av utstyrsvariant er Outlander PHEV utstyrt med maksimalt antall kollisjonsputer. Den har også antispinnkontroll, stabilitetskontroll og støtabsorberende soner for å beskytte personene inne i bilen maksimalt dersom det skjer et uhell.

Som brannmann var det viktig for Sigde at bilen hadde det siste innen sikkerhetsutstyr.

– Jeg som har sett alt av trafikkulykker, synes det er viktig å ha en bil som er fullt oppdatert på sikkerhet. Det er tross alt livet ditt, og sikkerhetsutstyret kan være avgjørende og redusere konsekvensene av ulykken, forteller han og fortsetter:

– Jeg har prøvd å teste den litt og sikkerhetsfunksjonene slår inn med en gang du sklir eller sladder litt.

– Du får en stor, stødig og kraftig bil til en hyggelig pris sammenliknet med andre SUVer, sier Ronny Sigde.


Bremser for å hindre påkjørsler
Outlander PHEV kommer med topp moderne sikkerhetssystemer som blant annet 360 graders kamera, blindsonevarsel, fjernlysassistent og adaptiv cruise control.

SUV-en har også en egen kjørefeltvarsler som gir beskjed dersom bilen er på vei ut av veibanen, og et system overvåker biler og personer foran bilen. Bilen kan dermed bremse ned automatisk for å hindre en påkjørsel dersom du ikke gjør det.

Et annet system som øker sikkerheten er krysstrafikk-varsling når du skal rygge. Dette systemet overvåker sidene bakover for å varsle om biler som kommer brått på.

Outlander PHEV har også fått en oppdatert lyspakke med LED-lys på både nær- og fjernlys, for enda bedre sikt.

– Du får en stor, stødig og kraftig bil til en hyggelig pris sammenliknet med andre SUVer. I tillegg synes jeg du får med mye sikkerhetsutstyr. Mitsubishi har et godt rykte på seg for å ha bra kvalitet og biler som går lenge, avslutter Sigde.

Vil du prøvekjøre Outlander PHEV - Norges mest solgte hybrid?

Klikk her!

*Leasing startleie/etablering kr 75.513. Totalpris kr 183.153 (varierer med rentenivå). 36 mnd. bindingstid, kjørelengde 45.000 km.

Pris gjelder bil levert til forhandler i Oslo. Kostnad for frakt til lokal forhandler tilkommer. Tilbudet gjelder et begrenset antall biler. Gjelder biler registrert innen 31.03.2019.