Gå til sidens hovedinnhold

Et smart triks for å lære

Har du problemer med å lære deg noe, bør du kanskje få med deg dette rådet fra forskerne.

Uttrykket «Alle veier fører til Rom» er en god beskrivelse på en læringsprosess, for det finnes utallige muligheter og forslag til hvordan man best skal komme fram til målet.

Læring for livet
Og målet er jo selvsagt å huske mest mulig, ikke bare til eksamen eller forelesningen man skal holde, men hele livet. For skal man kunne smykke seg med tittelen «kunnskapsrik», så holder det ikke å bare om å kunne svare på en eksamen. Man skal da til enhver tid kunne vite svaret på oppgaven man står ovenfor.

Slik blir du et huskegeni!

Som forelder er det hyggelig å kunne svare på flest mulig av de tusen spørsmålene poden kommer opp med, uten å ty til Google. For ikke å snakke om hvor pinlig det er å ha langvarig hjerneteppe når man deltar på en Quiz på jobben, eller spille Trivial Pursuit med vennegjengen. Lyder det kjent?

Et nytt triks
Så hvordan skal vi egentlig få kunnskapen til å sitte? Det finnes mange løsninger for hvordan man skal huske bedre, men i dette tilfellet vil vi vise til et triks i selve læringsprosessen.

Nyere studier viser nemlig at kunnskap som det tar lengre tid å tilegne seg, også sitter bedre. Forskere ved Princeton University har gjort et eksperiment med 28 frivillige mennesker. På 15 minutter skulle de lære seg navnene på tre fremmede dyrearter, i tillegg til fysiske trekk ved dem.

Det viste seg at det å lese teksten i fonten Comic Sans, førte til at de frivillige deltakerne husket en mer av kunnskapen, enn når de leste informasjonen i Arial. Arial er kjent som en enkel font å lese en tekst i.

Forskerne tror dette rett og slett kan forklares med at vanskelig tilegnet kunnskap ofte sitter bedre. Så neste gang du skal tilegne deg noe du har muligheten til å skifte font på - bytt om til Comic Sans.

Effektiv læring med Hjerneklubben
Ønsker du å forbedre dine læringsteknikker, din hukommelse, eller kanskje lære et nytt språk?

Bruk helgen til noe nyttig, møt mandagen med en mer effektiv hjerne! Prøv Hjerneklubben gratis som medlem av Norgespasset!

Hjerneklubben.no ble lansert sommeren 2009, og har i dag flere tusen medlemmer som er opptatt av mental hygiene, og ser fordelene ved å trene opp hjernen og forebygge alderssykdommer.

Les mer om Hjerneklubben på Hjerneklubben.no eller prøv et gratis demospill i dag!(Du må installere Silverlight for å spille. Følg instruksjoner!)

Hjerneklubben gir en garanti om å doble hukommelseskapasiteten til sine medlemmer i løpet av en uke, hvis ikke blir medlemsavgiften refundert. Hjerneklubben er et samarbeid mellom Memolife og Nettavisen, og er en medlemstjeneste.

(Kilde: forskning.no/Livescience.com)