Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Getty Images/All Over Press

Fem bøker før USA-valget

Disse fem bøkene kan være godt lesestoff før valget i USA.

Det er presidentvalg i USA i år og det gis ut mange bøker som er relevante og gode for å skjønne litt mer om hva som foregår. Vi har plukket ut dem det kan være verdt å få med seg - uansett hvem man mener bør vinne.

1. The Real Romney

Har fått mye oppmerksomhet før den har kommet ut. Les her: - Gud godtar ikke alenemødre

2. The Obamas

Dette er en litt annerledes bok og handler faktisk mer om ekteparet enn politikken, men som de fleste vet påvirker privatlivet ofte mye annet. Kritikerne av boken sier det er latterlig at man ikke har tatt med både det ene og det andre. Vel, bokens anmeldere sier den er godt skrevet og uavhengig av det er det interessant med en kikk inn i privathuset til verdens mektigste mann.

3. Ameritopia

Hvis du vil lese verden sett fra de konservative i USA sin synsvinkel er Mark R. Levin et godt utgangspunkt. Ikke minst fordi han er veldig poengtert i det han skriver.

4. Suicide of a Superpower

Denne boka kom i fjor høst og er skrevet av Pat Buchanan som tidligere har vært presidentkandidat for reformpartiet, og har vært i regjeringen til Nixon, Ford og Reagen. Boken er relativt kontroversiell, men belyser ganske mange sider ved USA.

5. The Manchurian President

Dette er et makkverk av en bok, både i innhold og hvordan den er skrevet. Det som gjør den interessant er at det faktisk er mange amerikanere som mener at innholdet i den er riktig. Selv hans hardeste motstandere, politisk, vil nok ikke være enig i at boken faktisk har et fundament i sannhet. Likevel: På grunn av at det finnes mange amerikanere som faktisk mener dette så er det interessant å lese. Dog er det skremmende.