Gå til sidens hovedinnhold

Fem feil nettdatere gjør

Unngå disse blemmene, om du er aktiv med nettdating, på jakt etter drømmepartneren.

Nettdating er i dag blitt så vanlig at du ikke kommer utenom det om du er single og på jakt etter en partner. Det er jo et naturlig sted for mange å søke etter en kjæreste, fordi det er enkelt, tilgjengelig og man kan møte single som ikke bor der du bor.

Dog er det noen feil som kan ødelegge for deg om du er på sjekker'n. Lær hva du ikke skal gjøre, før du logger inn igjen på jakt etter din neste flamme eller livspartner.

Finn en partner i dag!

Ta personlighetstesten og få anbefalt partnere

Aksepterer venneforespørsel
Selv om dere har begynt å snakke samme på nettet, og kanskje vært på en eller to dater sammen, så bør du tenke deg om før du aksepterer en venneforespørsel på sitén eller på Facebook.

Husk at så fort dere har blitt venner så får han eller hun tilgang til masse informasjon om deg, som du kanskje egentlig kunne tenkt deg å vente med. Alle bilder, kommentarer til deg, kommentarer fra deg og dine venner, vil ligger der åpent og tilgjengelig for din nye venn.

Du hadde kanskje glemt bildet som ble postet av deg, når du danset kyllingdansen i din søsters bryllup forrige sommer? Det er jo bare moro å vise frem slikt til sin kjæreste, men kanskje ikke med en gang. I noen tilfelle kan det også være fint å være til stede for å kunne forsvare eller forklare situasjonen. Det er kanskje ikke dette bildet du ville tatt med deg på din andre date, i virkeligheten?

Vent med å akseptere forespørselen til du synes det er komfortabelt, og skyld evt. heller på at du aldri er pålogget og så videre. En annen ting er at dersom forholdet utvikler seg i feil retning, og dere blir enige i å avslutte det, vil det kunne være litt vanskelig å slette «din venn» fra vennelisten. Det vil virke litt fiendtlig, og mange har derfor problemer med å få seg til å gjøre nettopp dette.

Slette vennskapet
Å avslutte vennskapet kan være vanskelig, men det er både en enkel jobb å gjøre fysisk, og nødvendig, om du ikke vil at din eks skal se alle dine fremtidige dater, nye venner, handlinger, kommentarer og så videre. I tillegg kan eksen plutselig finne på å skrive noen negative kommentarer om deg, som kan være både sårende og ødeleggende.

Eksen vil ikke bli informert om at du har slettet han eller henne, med mindre vedkommende forsøker å gå inn på din side. Det har han eller hun ikke lengre noen grunn til, så det trenger du ikke bekymre deg for. I så fall får han eller hun seg en velfortjent lærepenge.

Oppdatere din status
Tja, kanskje skal du ikke oppdatere statusen din på Facebook helt enda.

En ting er at du kan skremme din partner fordi han eller hun kanskje føler at det er litt tidlig med statusen «kjærester», hvis dere akkurat har begynt å date. Kanskje tenker vedkommende at det må være lenge siden du var ute med noen, siden du er så ivrig til å oppdatere statusen, eller kanskje oppfatter han eller hun deg som en som ikke kan holde på hemmeligheter.

Det er bedre å ha en anonym status og kanskje virke litt mystisk, enn altfor frempå. Vis at du kan holde på en hemmelighet, inntil dere har blitt enige om at dere faktisk har kommet dit at dere anser dere for å være et par.

En annen ting man skal være klar over, er at så fort man endrer statusen, vil folk faktisk se det, og tenke sitt. Kanskje får du noen kommentarer, kanskje snakker noen sammen, kanskje er du ikke klar for all verdens spørsmål om dette enda.

Det finnes eksempler på at forhold har tatt slutt pga. at man har vært litt uforsiktig med dette. Derfor bør du altså ta det med ro, og ikke gjøre noe forhastet.

Ikke forfølg din utvalgte
Det å følge etter noen i virkeligheten er for galskap å regne, men på nettet er det liksom ikke så farlig, eller? Å jo da, det er ikke noe bedre å forfølge sin nye venn på nettet. Det er greit at du er nysgjerrig, men spar spørsmålene til den neste daten. Da vil nok han eller hun bare synes det er hyggelig at du er interessert.

Oppdager vedkommende derimot at du snoker etter informasjon, så kan det fort sette en stopper for det dere hadde på gang. Det er ikke så stor sannsynlighet for at han skal oppdage deg mens du er på sitén, men tenk om du tilfeldigvis skulle plumpe ut med noe under en samtale i fremtiden. Hvordan ville det ta seg ut? I hvert fall hvis det er snakk om informasjon som du faktisk har måttet jobbe litt for å finne ut av.

Dersom du har lyst til å satse på dette, og samtidig ikke vil gå rundt å passe deg for hva du sier de neste månedene, så kjenn din visittid på hans eller hennes sider. Tenk litt over hvordan du selv ville føle, om din nye partner plutselig visste alt om deg og dine venner. Litt «creepy» å tenke på - ikke sant?

Tenk deg om før du trykker «Send»
Husk å se på alt som du legger ut på nettet, som offentlig eiendom. Selv folk du ikke kjenner eller ikke er venner med, kan komme inn å snike på det du har postet.

Tenk deg derfor om en ekstra gang når du skriver et langt innlegg om din dårlige dag, din håpløse nabo, din teite sjef etc.

Du får bare en sjanse til å gjøre et godt førsteinntrykk!

Norges største community for single finner du her!

(Kilde: Happenmag.com)