Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Pa Photos/Scanpix

Fem millioner skal ut

Bonuspotten på fem millioner kroner skal deles ut lørdag og dermed er det glitrende betingelser på tippekupongen lørdag.

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Aston Villa mot stupet
Oddstips 2: Hva er det Tony Pulis gjør?
V75 Momarken: Hamre igjen

Det er all grunn til å levere en tippekupong denne lørdagen. Bonuspotten i Tipping har passert 5 millioner kroner og da er betingelsene svært gode for de som tipper og ikke minst vinner. En eventuell alenevinner på tolv rette lørdag vi faktisk kunne vinne seks millioner kroner og anslagsvis vil utbetalingen på tolveren være femdoblet denne lørdagen kontra en ordinær omgang. Innleveringsfrist er som vanlig kl 15.55. Sju kamper er hentet fra Premier League, de fem siste fra Championship.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Arsenal - Newcastle
Ettersom både Tottenham, Everton og West Bromwich vant sine respektive kamper 2. juledag falt Arsenal fra 4 til 7.plass på tabellen, all den tid Arsenals kamp mot West Ham ble utsatt. Dermed er det tre poeng opp til fjerdeplassen for London-laget som da naturligvis har en kamp til gode. Formen er imidlertid bra og Arsenal står med tre strake seire. Hjemme på Emirates viser tallene ikke bedre enn 4-2-2. Santos og Diaby er ute med skader, mens både Giroud og Rosicky er tilgjengelige igjen for hjemmelaget.

Newcastle ledet tre ganger borte mot Manchester United 2. juledag, men endte opp med 3-4 tap. Sist lørdag ble QPR slått 1-0 hjemme og det har vært en viss bedring å spore for Newcastle i de to siste, som faktisk står med sju tap på de ni siste. Det har ført Alan Pardews mannskap helt ned på 15. plass på tabellen. Den viktige midtbanespilleren Cheick Tiote er tilbake etter karantene, men nå må Mike Williamson sone karantene. Vurnon Anita skadet seg i ankelen mot Manchester United onsdag og er også uaktuell. I tillegg er Jonas Gutierrez, Yohan Cabaye, Hatem Ben-Arfa, Steven Taylor, Ryan Taylor, Dan Gosling og Haris Vuckik alle skadet.

Det står 10-1-1 på de tolv siste tilsvarende, men vi merker oss at seieren til Newcastle kom i sesongen 2010/11. Arsenal har slitt med å avgjøre hjemme denne sesongen, men Newcastle har sett rufsete ut bakover på banen denne sesongen. H.

2. Manchester United - West Bromwich
Manchester United har vunnet 15 kamper denne sesongen, men faktisk lagt under i mange av dem. Vinnerinstinktet til Alex Fergusons gutter er det som vanlig lite å utsette på, men 28 baklengs må bekymre skotten. Lå altså under tre ganger i hjemmemøtet med Newcastle onsdag, men avgjorde i sedvanlig stil i sluttminuttene. Ettersom Manchester City tapte sin bortekamp mot Sunderland, er ledelsen igjen økt til sju poeng. 8-0-1 er tallene hjemme på Old Trafford. Både Danny Welbeck og Ashley Young er trolig tilbake lørdag, men Wayne Rooney og Phil Jones er begge skadet.

West Bromwich holder koken og etter onsdagens 2-1 seier borte mot Queens Park Rangers er laget fremdeles med i toppen og kun målforskjellen skiller laget fra fjerdeplassen. Etter å ha kun tatt ett poeng på fire kamper, har WBA nå slått tilbake med to strake seire. Men det skal tillegges at borteseieren mot QPR ikke var veldig fortjent. Moderate 3-2-4 på bortebane. Jonas Olsson, Goran Popov og Mulumbu er alle usikre for bortelaget.

5-2-0 på de sju siste tilsvarende og selv om United ikke imponerer for tiden, så avgjør de stort sett kampene. H.

Se kampen live på TV 2 Sumo

3. Norwich - Manchester City
Etter fantastiske 6-4-0 på ti seriekamper, har Norwich nå gått på to strake ettmålstap. Først 1-2 borte for West Bromwich sist lørdag og onsdag ble det 0-1 hjemme for Chelsea og lørdag er det et nytt topplag som skal utfordres. Norwich innehar en flott 11. plass i øyeblikket med sine 25 poeng og onsdagens hjemmetap var kun det andre tapet hjemme på Carrow Road denne sesongen (5-2-2). Andrew Surman og Steven Whittaker er de eneste spillerne på skadelisten for hjemmelaget.

Vi advarte for at Manchester City kunne gå på en smell borte mot Sunderland i våre tippetips onsdag og et ineffektivt City måtte tåle et forsmedelig 0-1 tap. Dermed økte avstanden til serieleder Manchester United til sju poeng og Manchester City sliter fortsatt med å finne rytmen denne sesongen. Både Samir Nasri og Gael Clichy er tilbake etter skader, mens Mario Balotelli er usikker. Kolarov, Maicon, Richards og Rodwell er alle skadet.

Fjorårets oppgjør endte 1-6, vi har liten tro på gjentagelse denne sesongen. Norwich kan knipe poeng så lenge Manchester City sliter så mye med effektviteten. UB.

4. Fulham - Swansea
Fulham ledet til fem minutter gjenstod i hjemmemøtet med Southampton onsdag, men måtte nøye seg med 1-1. Svake 1-5-5 på de elleve siste da for Brede Hangelands Fulham som er helt nede på en 14. plass med sine 21 poeng hittil. Selv ikke på Craven Cottage biter det spesielt godt og normalt hjemmesterke Fulham har ikke bedre enn 4-2-3 hjemme i London hittil. Spissen Bryan Ruiz er friskmeldt, mens Damien Dufff trolig ikke rekker kampen.

Swansea holder koken og tok et fortjent bortepoeng mot Reading onsdag (0-0). Velspillende Swansea er på 9. plass med sine 25 poeng og formen viser 3-2-2 på de åtte siste. Helt greie 3-2-4 på bortebane. Toppscorer Michu er høyst usikker, men midtbanespilleren Pablo Hernandez er trolig tilbake. Angel Rangel er ute.

Fjorårets oppgjør på Craven Cottage endte med en overbevisende 3-0 seier til Swansea og dette ser vidåpent ut. HUB.

5. Reading - West Ham
Etter sju strake tap fikk Reading en liten opptur med 0-0 hjemme mot Swansea. Det sendte laget vekk fra jumboplassen på tabellen all den tid QPR tapte sin hjemmekamp mot West Bromwich. Dog er det seks poeng opp til Southampton over streken og Reading står fortsatt med kun en seier i sin comebacksesong. Den kom på hjemmebane der totaltallene er 1-5-3. Spissen Jason Roberts har mistet de fire siste kampene, men er klar igjen til lørdagens kamp.

West Ham er ikke stabile og opptrer svært uforutsigbart. Ett poeng på de tre siste nå for Sam Allardyce gutter som er på 12. plass med sine 23 poeng. Onsdagens oppgjør mot Arsenal ble utsatt og West Ham har således en kamp til gode på de fleste lagene. Moderate 2-2-4 på fremmed gress. Andy Carroll er fortsatt ute, det samme gjelder Mohammed Diame.

Slett ingen enkel kamp å vurdere, det ligger en Reading-seier i luften nå og vi satser på at hjemmelaget unngår tap. HU.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

6. Stoke - Southampton
Vi var inne på det i vår omtale av kampen Stoke - Liverpool i tippetipset onsdag. Man må la seg begeistre av hva Tony Pulis får ut av sitt mannskap. Kom bakpå 0-1 etter to minutter mot Liverpool onsdag, men snudde kampen og vant velfortjent 3-1. Det har ført laget opp på en flott 8. plass med 28 poeng. 14 baklengsmål er best i Premier League og hjemme på Britannia Stadium taper ikke Stoke (5-4-0). Forsvarsspillerne Ryan Shawcross og Geoff Cameron soner begge en kamps karantene lørdag.

Vi hadde en følelse for at bortesvake Southampton kunne få med seg noe fra bortemøtet med Fulham og toppscorer Rickie Lamberts straffescoring fem minutter før slutt berget ett poeng for Soton. Men det er kun ett poeng ned til Wigan under streken for Southampton som står med svake 1-1-6 på bortebane. Kaptein Adam Lallana er ikke klar til lørdagens kamp heller.

Det er naturligvis en viss U-fare når Stoke spiller all den tid laget scorer lite og slipper inn enda færre mål. Men Southampton skal være overkommelige hjemme på Britannia og vi har god tro på at Stoke tar sin sjette hjemmeseier for sesongen. H.

7. Aston Villa - Wigan
Det er ikke lett å begripe hvordan Aston Villa kunne vinne 3-1 borte mot Liverpool tredje sist, etter å ha sett laget i de to siste. 0-8 borte mot Chelsea, ble etterfulgt av 0-4 hjemme for Tottenham onsdag kveld. Slik Aston Villa har sett ut i disse to kampene lukter det bunnstrid lang vei, men vi skal ikke glemme at Villa viste flotte taktet i hjemmemøtene med Manchester United og Arsenal for en drøy måned siden. Skadesituasjonen er nok en vesentlig årsak til problemene nå på slutten. 18 poeng har Villa foreløpig, det er kun tre poeng ned til Wigan under streken. 2-4-3 er ikke mer enn knapt middels hjemme på Villa Park. Ron Vlaar, Gabriel Agbonlahor, Charles N'Zogbia, Darren Bent , Richard Dunne og Andreas Weimann mistet alle kampen mot Tottenham onsdag. Nå må Villa i tillegg klare seg uten Nathan Baker (f) som skadet seg mot Tottenham. I tillegg soner Fabian Delph karantene.

Wigan sliter også med skader for tiden, men hang godt med i bortemøtet mot Everton onsdag til tross for tap 1-2. 0-1-5 på de seks siste for Wigan som med sine 15 poeng, har ett poeng opp til Southampton på sikker plass. Antolin Alcaraz kan være tilbake for Wigan lørdag, ellers er det ingen endringer fra troppen mot Everton.

Livsfarlig kamp dette og Wigan er uten tvil i stand til å ta alle poengene. HB.

8. Cardiff - Millwall
Ingen tvil om at Cardiff har fått godt betalt i sine to siste kamper. Både i 1-0 triumfen borte mot Leicester nest sist og i 2-1 seieren hjemme mot Crystal Palace onsdag, hadde det ikke vært noe å si på om motstanderne hadde fått med seg poeng. Men Cardiff leder serien og topplag kjennetegnes ved at marginene bikker rett vei. Fantastiske 11-0-1 på hjemmebane. Tapet kom hjemme mot Peterborough tredje sist (Peterborough som har dradd til med tre strake seire nå). 50 poeng er fangsten til Cardiff hittil, som nå har fem poeng ned til Hull på andreplass og seks poeng ned til Middlesbrough på tredjeplass. Backen Matthew Connolly er tilbake etter karantene for hjemmelaget.

Etter imponerende 7-6-0 på tretten seriekamper, har det butta imot for Millwall nå som står med 1-1-2 på de fire siste. Hadde ikke marginene med seg hjemme mot Barnsley sist, men slik er jo fotballen. 4-5-3 er uansett brukbare tall på bortebane. Ingen nye fravær for Millwall.

Vi stoler på hjemmesterke Cardiff igjen. H.

9. Barnsley - Blackburn
Hjemmelaget er ett av mange lag som ikke er til å stole på i Championship. Etter en ursterk borteseier over Millwall tre dager før jul, ble det tap 1-2 mot et sykdomsrammet og skaderammet Birmingham andre juledag. Til tross for betydelige forsterkninger i høst, er Barnsley nest sist med sine 21 poeng. Men det skal tillegges at laget har slitt med skader. 2-4-6 er svake tall på hjemmebane. Stephen Foster (f) er tilbake etter karantene.

Henning Berg var stor i kjeften og bråkjekk når han ble ansatt som Blackburn-manager for to måneder siden. Nå er han borte etter begredelige 1-3-6 på ti kamper under hans ledelse. Verken norske fotballspillere eller norske fotballtrenere ser ut til å duge ute i Europa. 2-7-3 er tallene på bortebane for Blackburn som har mannskap til noe helt annet enn 17. plass. Ingen nye skader eller karantener for managerløse Blackburn.

Hjemmelaget innfrir ikke, bortelaget innfrir ikke og formen er svak på begge. Da må det bli alle tegn. HUB.

10. Wolverhampton - Ipswich
Ståle Solbakken opplever heller ikke suksess i Wolves og etter tre seire på fire kamper, kom den forventede nedturen hjemme mot formsterke Peterborough onsdag. 0-3 for bunnlaget var sterk kost og mon tro om Solbakken skulle holdt seg i København. Nå er det ikke noe nytt at Wolverhamptin ikke er til stole på. 14. plass med 31 poeng i øyeblikket, men det er kun seks poeng opp til playoff. Hypervariable 4-4-4 på hjemmebane og like variable 5-0-7 på bortebane og Wolves er og blir tippernes skrekk. Viktige Jamie O'Hara spilte de siste 14 minuttene mot Peterborough etter langvarig skadefravær og kan være startaktuell nå. Razak Boukari, Dave Edwards, Steven Mouyokolo, Wayne Hennessey, Stephen Hunt og George Elokobi er alle fortsatt skadet.

Med 4-2-1 på de sju siste har tidligere Wolverhampton-manager Mick McCarthy fått sving på Ipswich, som tross denne fine poengfangsten ikke er bedre enn nummer 20. Med 27 poeng er det fem poeng ned til Peterborough under streken. Lunefulle 4-2-6 på bortebane. McCarthy er ikke ventet å gjøre endringer i sitt lag og har ingen nye skader eller karantener.

Nærmere bingo enn dette kommer vi ikke på lørdagskupongen. HUB.

11. Burnley - Leicester
Charlie Austin holder koken og med en av fulltrefferne i 2-0 seieren hjemme mot Derby onsdag, er Austin allerede opp i 19 ligamål denne sesongen. sammen med martin Paterson danner han en spennende spissduo for Burnley. En svak bortestatistikk (3-2-7) gjør at laget ikke bedre enn nummer 13 med sine 33 poeng. Hjemme på Turf Moor går det meste på skinner (6-4-2). Variable 1-3-1 på de fem siste seriekampene. Viktige Austin er usikker til denne kampen.

Leicester måtte som ventet forsvare seg borte mot Hull onsdag, men dessverre for vårt oddstips fikk ikke Steve Bruce sine gutter hull på byllen og Leicester tok med seg et sjeldent bortepoeng. Sjeldent da Leicester ikke har bedre enn 3-3-6 på bortebane. Er på 5. plass med sine 38 poeng. Sean St Ledger og Michael Keane er begge langtidsskadd.

Hjemmesterke Burnley mot bortesvake Leicester. HU.

12. Bolton - Birmingham
To av lagene som skulle være med i toppen i år dette, men status etter halvspilt serie viser at Bolton er på 16. plass og Birmingham er på 19. plass. Det viser hvor tøff Championship er og til tross for at mange mener Bolton har den beste spillertroppen så fortsetter laget å skuffe. Senest onsdag mot formløse Sheffield Wednesday der det ble 0-1 tap hjemme. Skuffende svake 1-1-3 på de fem siste. Meget viktige Kevin Davies er tilbake lørdag etter å ha sonet karantene onsdag. Matt Mills, Mark Davies, Stuart Holden, David Wheater og Josh Vela er alle langtidsskadd.

Til tross for både sykdoms- og skadeproblemer maktet Birmingham å vinne onsdagen bortemøte med Barnsley, men 19. plass og magre 29 poeng er svært skuffende. 2-2-1 på de fem siste nå og en viss forbedring. Spissene Marlon King, Peter Lovenkrands, Akwasi Asante, midtbanespillerne Papa Bouba Diop og Darren Ambrose, samt forsvarsspillerne Paul Caddis, David Murphy og Stephen Carr er alle uaktuelle lørdag.

Bolton får det altså ikke til og sparkingen av Owen Coyle tidligere i høst har ikke gitt noen effekt. Likevel tror vi klart mest på hjemmelaget her. H.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 29.12.2012 15:55
1. Arsenal - Newcastle United H
2. Manchester United - West Bromwich Albion H
3. Norwich City - Manchester City U B
4. Fulham - Swansea City H
5. Reading FC - West Ham United H U
6. Stoke City - Southampton H
7. Aston Villa - Wigan Athletic H B
8. Cardiff City - Millwall H
9. Barnsley - Blackburn Rovers H U B
10. Wolverhampton Wanderers - Ipswich Town U B
11. Burnley - Leicester City H U
12. Bolton Wanderers - Birmingham City H

432-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 29.12.2012 15:55
1. Arsenal - Newcastle United H
2. Manchester United - West Bromwich Albion H
3. Norwich City - Manchester City U B
4. Fulham - Swansea City H U B
5. Reading FC - West Ham United H U
6. Stoke City - Southampton H
7. Aston Villa - Wigan Athletic H B
8. Cardiff City - Millwall H
9. Barnsley - Blackburn Rovers H U B
10. Wolverhampton Wanderers - Ipswich Town H U B
11. Burnley - Leicester City H U
12. Bolton Wanderers - Birmingham City H

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill