Nettavisen.no

Tjenester
(Thinkstock.com)

Fem strake dager med gevinst?

Tispformen til Sportspills traveksperter har vært voldsom denne uken. Fredag er det V65 på Jarlsberg.

Det har vært en fantastiskt tipsuke for Sportspillredaksjonen på travet. Vi har prikket fem rette på Leangen, Drammen, Bjerke og Bergen denne uken, i tillegg til den meget solide utbetalingen på Bjerke onsdag (ni femmere og fullklaff på Dagens Dobbel).

Klikk her for å se våre V65-forslag til Jarlsberg

Fra mandag til og med torsdag har vi spilt inn 87 937 kroner og vi håper selvsagt at tipsflyten sitter i denne helgen.

Fredag skal det for første gang kjøres V65 i Norge på en vanlig hverdagskjøring, og det er Jarlsberg travbane i Tønsberg som er den utvalgte banen. Dette er et forsøksprosjekt fra Norsk Rikstotos side, og også neste fredag blir det V65 på Jarlsberg.

Vi synes dette er et utmerket initiativ og håper at det kommer til å fortsette utover vinteren og våren. Da slipper vi unna disse doble V5-omgangene som svært mange spillere misliker og ikke minst blir potten å spille om større.

I V65 er forutsetningene slik at 65 % av omsetningen går tilbake til spillerne, og premiepotten fordeles helt likt mellom seks og fem rette. Er det 2 millioner kroner i premiepotten, skal altså 1 million kroner fordeles på de som har fem rette. Du finner premiekalkulator her (se høyre kolonne når du har klikket på lenken).

Tom Erik Solberg blir nøkkelkusk denne fredagen, da han sitter bak to av de største favorittene, i form av 6 Callistoga U.S. i V65-2 og 5 Oxford i V65-4.

Klikk her for å se våre V65-forslag til Jarlsberg

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

Førstnevnte blir vår hovedbanker denne fredagen. Den svenskstasjonerte USA-importen sliter med et voldsomt straffegrunnlag i Sverige og møter således knalltøff motstand i hjemlandet. Derfor velger trener Håkan Andersson å starte i Norge. I sin siste start i Norge (10. desember i fjor) var S.J.'s Caviar-sønnen brenngod. Da angrep Tom Erik Solberg nesten direkte fra bakspor og overtok teten tidlig, og siden så konkurrentene bare bakskoene på hesten. En så god hest som Dorado var helt sjanseløs, og seiersmarginen i mål var på nærmere 20 meter.

I kveld er det sprint, det betyr nok lite. Fra sjettespor kommer nok Tom Erik Solberg til å kjøre offensivt direkte, og motstanden er trolig svakere enn det den var sist. Vel i tet, taper ikke Callistoga U.S. dette løpet. 10 Dumdumboy er riktignok en bra hest. men fra bakspor blir det veldig sjanseartet. Dumdumboy viste fremgang igjen sist, og står nærmest dersom favoritten mot formodning skulle ha en dårlig dag på jobben.
Rangering V65-2: A: 6 B: 10-3-5-2 C: 7-1-9-8 D: 11-12-4

Det er slett ingen enkel omgang Jarlsberg byr på i kveld og vi må kjøre tynt i flere av de andre løpene, da vi ikke har noen andre gode bankeralternativer og derfor låser vi både V65-4 og V65-5 på få kryss.

Annonse: Øivind Grøstad jager hele potten på 35 millioner kroner lørdag i V75 og byr på noen fantastiske drag

V65-4:
3 Evaporate blir vårt klare motbud til favoritten 5 Oxford i den fjerde avdelingen. Evaporate er i morgentimene fredag nede som et fjerdevalg (markert på 21 prosent). I kveld vil nok Lars Anvar Kolle gjøre et helhjertet forsøk på innta føringen og her er det form. Pine Chip-sønnen hang flott med til fjerde i V75 tredje sist (møtte svært gode hester da). Nest sist måtte Evaporate dra opp angrepene i sisterunden og hang flott med helt inn. Sist ble det grov startgalopp og flott opphenting.

Vi tror på tet og flott vinnersjanse for den Trond Anderssen-trente vallaken. 5 Oxford har tetvunnet enkelt to ganger på rad nå og kusk Solberg vil nok prøve samme taktikk igjen. Oxford har møtt billig motstand i begge seiersløpene og skulle Evaporate få tet, tror vi ikke Oxford tar denne fra dødens. Uansett så er Oxford det klare motbudet.

1 Ocean Crown har trukket innersporet, og kan ventes forbedret med løp i kroppen og er aktuell ved videre gardering. 9 Stingray Office var solid toer bak Super Challenge da han gjestet Norge sist og 2 I'll Sentry kan som kjent mye (men et trangt andrespor i volten trekker mye ned).
Rangering V65-4: A: 3 B: 5-1-9 C: 2-7-10-8-4-6 D: 12-11

V65-5:
6 Kejser K.D blir fryktelig stor favoritt i dette løpet, i våre øyne altfor stor favoritt. Var et lekkert skue fra tet sist og overbeviste også fra tet nest sist. Men han møter et par knallsterke konkurrenter og vi er ikke overbeviste om at 2100 meter er yndlingsdistansen, og det er slett ikke sikkert at Gunnar Austevoll slipper teten med 3 Lucky Carpenter.

Nevnte 3 Lucky Carpenter holder knallform om dagen. Vant såre enkelt over 2600 meter femte sist og har gjort fire strålende sprintløp etter det, og notert tre seire. Så dunderlekker ut fra tet på Biri sist fredag og dersom Gunnar Austevoll vil, sitter Lucky Carpenter i tet.

10 Vanity Rich ble strøket av stevneveterinæren sist på Bjerke (svært omdiskutert avgjørelse). I de to foregående travløpene (har vunnet et monteløp innimellom) har den ursterke hoppa vunnet fra dødens (tok ned Goop-hoppa Rouge nest sist) og slo kloa i Noomi Garbo sist i V75. Hun går til mål så det suser denne dama, og blir det kjøring i front er det slett ikke usannsynlig at den fjerde strake seieren kan bokføres i kveld.
Rangering V65-5: A: 6 B: 3-10 C: 4-5-9-1-8-2 D: 11-12-7

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Jarlsberg

V65-1:
Voldsom favoritt i innledningsløpet blir 1 Optisk Lyn (i kveld med Gunnar Austevoll som makker da Eirik Høitomt er på en kort ferie). Vår soleklare favoritt blir imidlertid 5 Lykke Trubben og Kai Johansen.

5 Lykke Trubben er foreløpig kun markert på 25 prosent, mot favorittens formidable 89 prosent. Dette vil nok endre seg litt utover dagen. Lykke Trubben kom ut sist på Bjerke etter over fem måneders pause og fikk svært sene luker da fra lederryggen, men spurtet flott til tredje (bak vinneren Optisk Lyn og ledende Tyri Fera). Det løpet gjorde nok veldig godt for Lykke Gutten-sønnen som vant to løp i fjor.

1 Optisk Lyn er slett ingen enkel herremann å kjøre, men Eirik Høitomt har vært en mester i å bære hesten rundt banen. I kveld skal altså Gunnar Austevoll prøve seg. Førstesporet kan gå bra og det kan bli en felle. Det er mange fine hester i dette feltet, og vi synes Optisk Lyn blir kraftig overspilt i kveld.

7 Ariladden gjorde en outstanding opphenting etter galopp sist og holder superform. Må nok klive rundt dette feltet fra sitt krevende startspor, men er knalltøff i sluttfasen. 9 Fin Morild holdt koken flott via tredjespor i sisterunden sist og kan få fine rygger herfra. Har seiersform i kroppen. 12 Anders Knekten var råtøff fra dødens sist, men måtte gi tapt for en sensasjonelt god Kvams Troll på streken. 6 Trigger Ess satt fast med litt krefter spart i samme løp, men er nok avhengig av å få det servert for å vinne mot denne gjengen.
Rangering V65-1: A: 5 B: 1-7-9-12-6 C: 2-4-8-3-10-11

V65-3:
Vi lanserte 2 Miss Glory Dillon som et herlig førstevalg sist på Bjerke (var et sjuendevalg i spillet og vant sterkt fra dødens). Vi var litt inne på å bankerspille hoppa i kveld, men 2100 meter kan bli drøyt. Uansett så varslet Holm-hoppa form nest sist og hester som vinner fra dødens de skal spilles. Klart førstevalg mot svært begrenset motstand.

1 Lady Lizz gjorde sitt første løp i regi Trond Anderssen sist fredag på Biri og hang med så godt hun kunne fra lederryggen til vår banker Match Ball Rex. Nydelig førstespor i kveld og klart billigere motstand enn sist. Kun markert på 26 prosent og femtevalg nå i morgentimene.

6 Ozzi De Vie viste flott kapasitet ved flere anledninger i fjor, men opptrådte svært variabelt. Kommer nå tilbake etter lang pause og er den helt naturlige outsideren. 8 Shadow Of The Wind blir mye spilt, men spor åtte trekker kraftig ned. Var fryktelig svak sist, men god i løpene forut. 4 Querida og 5 Mystifistisk er begge travsikre, men enkle hester som må ha det meste servert og er aktuelle på videre gardering.

9 Noor Brodda overbeviste ikke sist, men kan få et fint smygløp herfra, mens 10 Ecila Bar ser ut til å være over den korte formtoppen.
Rangering V65-3: A: 2 B: 1-6-8-4-5-9 C: 10-3-7-11-12

V65-6:
4 Lively F.H er den meget sannsynlig tethesten her og i kveld tror vi Tom Erik Solberg prøver å sitte foran, med formtoppede Lively F.H. Kun et fjerdevalg i spillet fredag morgen og kan være en karamell i DD-spillet og må prøves der. Lively F.H. satt bom fast bak ledende Madam Lavec sist på Bjerke og hadde vunnet med åpning (Maqnifique S.E. vant). Blir det ikke for tøft tempo, kan konstellasjonen Jørn Olaf Olsen (trener) og Tom Erik Solberg (kusk) ta en ny seier sammen. Vant også med Opus One F.H i V65 på Bjerke forrige onsdag.

Det er mye bra hest på farten i dette løpet og 3 Wictoria Laylock blir vårt andrevalg. Vi hadde litt seierstro på hoppa sist fredag på Biri, men hoppa var sjanseløs til å følge formtoppede Lucky Carpenter nedover oppløpet. Flott startspor også i kveld og kan vinne.

Klikk her for å levere vårt DD-forslag til Jarlsberg

7 Onion F.H. har vært strøket et par ganger nå og holder usikker form. Kan få tet selv herfra (dersom Solberg slipper) og seiersfarlig derfra, men det kan også være slik at Onion F.H. havner på vingel. 5 License Plate var ursvak på Klosterskogen tredje sist som megafavoritt. Sist gjorde hesten et fint løp fra lederryggen. Møter svært startraske konkurrenter på innsiden, og det kan igjen bli sjanseartet. 1 Interruption Vint blir lite spilt, men var sterk toer bak Goop-hesten Bronx Sisu nest sist på Bjerke.

Heller ikke 6 Minotaur L. (fryktelig kjapp i vei) og 9 Baltic Jet (gjorde noen fantastiske sprintløp i fjor) trenger være helt sjanseløse i kveldens mest åpne løp.
Rangering V65-6: A: 4 B: 3-7-5-1 C: 6-9-2-10-8-12-11