Nettavisen.no

Tjenester
(Martine Andersen Ulvin)

Fikk bakoversveis av eget kaloriinntak

Martine Andersen Ulvins venninne mistet 15 kg. Det gjorde Martine nysgjerrig.

Martine Andersen Ulvin (25 år) ønsket å lære mer om sitt eget kosthold og fikk prøve venninnens abonnement på den nettbaserte kostholdstjenesten Somebody.

Det ga henne mange aha-opplevelser.

Forelsket seg
- Jeg fikk kjennskap til Somebody via ei venninne som har benyttet seg av det og gått ned 15 kg. Jeg fikk prøve hennes Somebody-konto over en periode og forelsket meg helt i konseptet. Jeg lærte mye og fikk mange sånne aha-opplevelser.

Ta kontroll!
Kostholdstjenesten Somebodyhjelper deg med å telle kalorier, spise passe og miste vekt. Sett sammen ditt eget kosthold og bestem din egen vekt på Somebody.

Klikk her for å lese mer!

Bruker måltidskalkulator daglig
- Kan du si litt mer om hvordan Somebody har hjulpet deg?

- For å få kontroll over inntaket bruker jeg en måltidskalkulator hver dag, sammenligner matvarer og rangerer produktgrupper. I tillegg følger jeg med på statistikken min, antall kalorier jeg får i meg, snitt av treningstid og forbrente kalorier osv.

- Vet hvor mye jeg kan spise
- Det jeg liker aller best med Somebody er kontrollen jeg har over maten jeg spiser. Jeg vet nå hva jeg kan spise, hvor mye jeg kan spise, hvor mye jeg bør trene, hvor mye frukt og grønt jeg bør spise osv. i løpet av en dag.

Bakoversveis av én nøtt
- Du sa du fikk mange aha-opplevelser. Kan du fortelle litt mer om de?

- Med aha-opplevelser mener jeg de oppdagelsene jeg gjorde angående antall kalorier i mat, drikke, kaker og godteri.

- Før gikk jeg med en tanke om at sunn mat også var bra for vekten, og så lenge det var sunt kunne jeg spise så mye jeg ville. Da jeg la inn min første nøtt fikk jeg bakoversveis, samme skjedde da jeg la inn en vanlig middag eller helgefrokost.

Totalsummen var abnorm
- Den største aha-opplevelsen jeg har hatt må ha vært angående sjokolade og vafler. Man tenker at man skal kose seg ekstra i helgen, så da koste jeg meg til frokost, lunsj, middag og kvelds, det viste seg å være abnorme mengder kalorier.

- Det har vært den største forskjellen for meg, å se totalsummen av inntaket mitt fredag og lørdag.

Mindre poteter og ris
- Hvordan spiser du annerledes nå kontra før?

- I ukedagene er det mer eller mindre det samme som før for meg utenom når det gjelder middag. Jeg spiser mindre pasta og ris til middag enn før, da det inneholder mye kalorier.

- Jeg prøver ellers å spise mat som jeg syns er godt og som metter, men i mindre porsjoner og jeg har lært meg å lytte til magen, stoppe å spise før man er stappmett. Også spiser jeg mye mer frukt og grønnsaker fordi jeg fant ut av statistikken min at jeg lå under anbefalt mengde.

- Ble trøtt, slapp og fikk vondt
- I helgene spiser jeg helt annerledes. Jeg skeier ikke ut i like stor grad og jeg har et mye sunnere forhold til godteri. Før kunne jeg spise meg så mett på god middag og godteri i helgen at jeg ble trøtt, slapp og fikk vondt. Det gjør jeg absolutt ikke lengre, takket være Somebody.

- Selv om man trener kan man ikke spise alt man kommer over. Man forbrenner rett og slett ikke nok til det som en vanlig mosjonist.

Stabil vekt
- Merket du forskjell på vekten?

- Jeg har alltid vært normalvektig, men har 3-4kg som har vært veldig ustabilt. Opp og ned, opp og ned. Jeg har nå et mye sunnere og stabilt forhold til mat. Det var ikke et mål å gå ned i vekt, men å ha kontroll og holde den stabil, på et nivå. Det klarer jeg med glans nå.

Ned i vekt med rett kosthold
Kostholdstjenesten Somebody er opprettet av Camilla Andersen, ernæringsfysiolog med mastergrad fra Universitetet i Oslo. Camilla ønsket å lage en tjeneste for å lære folk at kosthold og vekt er enkelt om man bare har litt kontroll.

På Somebody kan du lære mer om hvordan du kan spise riktig og miste vekt ved å forholde deg til ditt eget kaloribehov.

Få vite hva ditt kaloribehov er, sjekk kalorisynderne i ditt kosthold, sammenlign og bytt ut matvarer, før dagbok og få tips til hvordan du kan spise annerledes.

Les mer om kostholdssklubben Somebody her

Spar penger!
Som medlem av Nettavisens fordelsklubb, Norgespasset, får du abonnement på Somebody til rabattert pris. Les mer her!