Nettavisen.no

Tjenester
(Shutterstock.com)

Fine ting å gjøre i helgen

Få med deg våre tips på hyggelige ting du kan gjøre i helgen..

(Side2): Har du ikke lyst til å smøre ski og dra opp i marka, kan du ta med deg disse anbefalingene på hva du kan kaste bort verdifulle helgetimer på. Det gir en god luksusfølelse å gjøre hyggelige og spontane ting, utenfor hjemmets fire vegger.

Få flere tips her!


Oslo

Lørdag:

Frokost på Garcon
Ta toget gjennom Romeriksporten, og etter ti minutter er du i Lillestrøm. I den gamle delen av selve stasjonen har to gutter startet et fransk bakeri, og i helgene tilbyr de frokostbuffet fra 09.00 - 11.00. Nyt godt brød bakt i steinovn, godt pålegg, ferskpresset juice og god kaffe i den gamle billett- og ventehallen.

«Uansett hva du velger her, så smaker det god her.»

Les flere anmeldelser her

Spennende butikk
Haster du alltid forbi de spennende butikkene på vei til jobb? Nå er dagen i uken endelig kommet, og du må finne tid til å avlegge et par av disse fine butikkene et besøk. Et eksempel på en slik butikk er Designforum som ligger i parkveien i Oslo. Her har de både klær, sko og tilbehør, og alt i alle regnbuens farger.

«Det går ikke an å gå inn her uten å kjøpe noe. Det har jeg aldri klart!»

Les flere anmeldelser her

Les mer om hva som skjer i Oslo her

Søndag:

Besøk Nasjonalmuseet igjen og igjen
Vi er stolte av våre malere, men hvor ofte beærer du dem med et besøk på Nasjonalmuseet? Dette stedet kan ikke besøkes for ofte. Nyt bildene og historiene de forteller, og drøm deg tilbake til malernes tidsepoker. For tiden holdes og en utstilling av Munchs «Det syke barn», hvor det vises flere senere versjoner som er innlånt fra utenlandske gallerier.

«Å sette seg på en benk og nyte synet av Vinternatt i Rondane er som champagne for sjelen.»

Les flere anmeldelser her

Spis suppe på Torgerstuen
Torgerstuen ligger på Kampen i Oslo, og er et hyggelig sted, med tapet med skogsmotiv på veggene. Maten er hjemmelaget, og det er kakene også. Spesielt anbefales suppene og ostekaken.

«Etter et besøk her har jeg funnet ut at det ikke er noe vits i å prøve engang, for dette er den beste suppen jeg har smakt i mitt liv..»
Les flere anmeldelser her

Bergen

Lørdag:

Paraply-reparatøren
Denne butikken er kanskje kjent blant bergensere flest, men vi tar den med for å minne om den og for å opplyse innflyttere. Ikke glem å avlegge den et besøk i ny og ne - det er viktig å holde liv i gode ideer. I tillegg kjenner du den gode følelsen av å fikse på noe fremfor å kjøpe nytt. Er ikke den gamle vennen til å redde har de også et bra utvalg paraplyer du kan kjøpe. Hva med å prøve en i en spennende farge denne gangen?

«Paraplyreperatør i Bergen er som vannutsalg i Sahara.»

Les mer her

Dyvekes vinkjeller
Du finner det ikke om du ikke vet om det, sies det. Vel, så får vi informere. I kjelleren på Frille, som er det danske ordet for elskerinne, finner du Dyvekes vinkjeller. Dyveke var etter sigende Kong Kristian II av Danmarks elskerinne, og derav de morsomme navnene. Dette er da også det perfekte stedet å ta med seg sin elskerinne eller kanskje sin kjære, eller et par gode venninner for intime betroelser.

«I am now revealing a well kept secret here at Vibb.»

Les mer her

Søndag:


Nautilus Gym og Bad
En deilig treningsform på en søndag er å ta noen behagelige svømmetak i et basseng, og det kan du hvis du melder deg inn i Nautilus Gym og Bad. Personlige trenere hjelper deg med å sette sammen et personlige treningsprogram, hvor søndagssvømming kan bli en gledelig post på programmet. Ikke dyrere enn andre steder, men de overfylte klassene med trener er altså byttet ut med svømmehall.

«Rimelig medlemskap som innkluderer adgang til Sentralbadet»

Les mer herBrunsj hos Bølgen & Moi
Kost på deg en bedre brunsj hos Bølgen & Moi, som de tilbyr på søndager mellom 11.00 og 17.00. Deilig mat laget av de beste råvarer - du vil ikke bli skuffet. Føler du deg litt dristig kan du be om overraskelseslunsj, eller prøv i hvert fall noe annet enn du har spist før. Kanskje litt stive priser, men kvaliteten veier opp for det. God plass, men reserver bord, så er du på den sikre siden.

«Hverdagsluksus: Gode, friske råvarer, kjempegod mat og store posjoner.»

Les mer her

Trondheim

Lørdag:

Vårgleder hos SnKr
Ok, det er ikke vår riktig ennå, men den er rett rundt hjørnet. Og det viktigste om våren er jo å kunne bytte ut slitne støvler med lette joggesko. Her sies det de har det beste utvalget, så legg lørdagsturen innom SnKr og plukk deg ut noen favoritter. Noen vårsko som venter på å bli tatt i bruk, minner om de solfylte dagene du har i vente. Har du ikke penger nå, så kan du jo ta et mobilbilde som du kan beundre inntil videre.

«Etter et lengre opphold på Sneaker skal jeg fra nå av kun kjøpe sko. Sko over hele kroppen! Hurrra!»

Les mer her

Ajo Tapas Bar
Lei av vinter og grått vær? Hva med å invitere med deg vennegjengen på tapas? Tapas er alltid en suksess, og dersom alle bestiller litt forskjellig og alle deler, får man gleden av en ny smaksopplevelse også. Fargerik innredning og spanske rytmer setter stemningen, og sammen med god mat og hyggelig betjening blir kvelden en fest.

«Serranoskinke, oliven, manchegoost, kyllingvinger, scampi, ruccola-salat - listen er lang. På Ajo bugner det av god mat.»

Les mer her

Søndag:

Nidarosdomen
Du har sikkert vært her før, men enten du er kristen eller ateist, så er det fint å høre på det presten har å si innimellom. Det får en ofte til å tenke, samtidig som det gir en indre ro å ha vært en tur i kirken. Ta evt. med deg en venn eller din kjære og la prestens tema bli grunnlag for dagens diskusjoner eller handlinger. Mens du allikevel er der så pass på å nyte dens utseende og utsmykning.

«En kjempe fin kirke midt i Trondheim. Gir en majestetisk følelse av makt. Det er som å være i en hollywood film.»

Les mer her

Choco Boco på Bakklandet
Det er lov å unne seg litt innekos i denne kalde delen av året, og Choco Boco på Bakklandet er inget dumt stopp på en søndag formiddag. Kos deg med kakao med krem og en deilig hjemmelaget kake, og nyt vinteren gjennom vinduet. Har du ingen ledige venner så husk å ta med deg en god bok - andre vil se på deg som både intellektuell og selvstendig.

«Maten og drikken er som på Choco Bocoer flest, helt grei, men den blir mindre viktig når det er så sinnsykt koselig. Rett og slett en liten perle av et lokale.»

Les mer her

Finn flere forslag hos Vibb.no!

Har du en god eller dårlig opplevelse? Del det med dine medborgene her!