Nettavisen.no

Tjenester

Finn en ledig sofa

Nå går det an å få seg et ligg jorden rundt - vel og merke på den mer vennskapelige måten.

(SIDE2): En nettside satser på å kombinere reise med vennskap gjennom utveksling av sofaer.

- Vurder å bytte ut ditt neste hotellrom med en sjanse til å møte nye venner fra hele verden, reklamerer Casey Fenton. Han er hjernen bak Couch Surfing Project, en nettside som gjøre det mulig for eventyrere på reisefot å få et unikt innpass hos lokalbefolkningen.

Fenton var ikke interessert i å la et begrenset budsjett stoppe hans trang til å reise. I forkant av en reise til Island, fikk han tak i en liste over studenter ved universitetet i Reykjavik. Et ønske om å få bunkre hos noen av dem ble sendt ut via e-post til et hundretalls personer.

Bare minutter senere fikk han dusinvis med studenter som kunne tilby Fenton både en sofa og et vennskap.

Sofasurfing er nå et gratis tilbud og en service som han mer enn 60.000 medlemmer, fordelt på alle kontinentene og nesten 200 land. I alt 12 forskjellig språk benyttes i dag på nettsidene.

Helt uten forpliktelser, kan man nå finne en plass å sove eller bare ta en kaffe med noen som kjenner stedet du skal til.

Etter et overnattingsbesøk eller to, holder veldig mange kontakten ved like i etterkant, skriver ABC News.

For å oppnå den beste form for sikkerhet har nettsiden laget forskjellige nivå av stadfesting der folk oppfordres til å gå god for og anbefale tilbyderne. I tillegg må man som reisende også kunne verifisere at man er den man er.

På de fire årene siden har eksistert har de bare opplevd et lite tilfelle av tyveri.

Couch Surfing Project finner du her.

Besøk også våre nye reisesider.