Gå til sidens hovedinnhold

Fordelene med positiv feedback

Gleder du deg på andres veier, blir du selv belønnet.

Opplever du ofte at du selv kommer lykkelig hjem, eller til et vennetreff, kanskje på grunn av en god nyhet eller en positiv opplevelse, også får du ikke den responsen du hadde ønsket?

I så fall kan du trøste deg med at det går ut over dere begge.

Les også:
Slik blir du lykkelig
30 tips for en mer velfungerende hjerne

Ny forskning viser nemlig at når vi blir møtt med genuin entusiasme, så forsterkes ikke bare den positive følelsen vi har ovenfor den aktuelle opplevelsen. Vi knytter også tettere bånd med den eller de som gir oss positiv feedback, i tillegg til at vedkommende mest sannsynlig smittes av din entusiasme.

Bedre opplevelser, humør og menneskelige relasjoner
I undersøkelsen, som ble utført av psykolog Harry T. Reis og hans kollegaer ved «University of Rochester», ble en rekke studenter bedt om å fortelle om sine beste opplevelse til utvalgte lyttere. Studentene ble da enten møtt med positiv entusiasme eller nøytral interesse.

Deretter ble de bedt om å beskrive sitt humør, sin egen holdning ovenfor opplevelsen eller hendelsen, og til sist sine følelser ovenfor lytteren.

På bakgrunn av en rekke slike eksperimenter, fant Reis og hans kollegaer ut at ved positiv tilbakemeldinger, så fikk altså studentene et enda bedre forhold til den aktuelle opplevelsen. De ga også uttrykk for å være i bedre humør, og å ha et nært forhold til lytteren.

Lær språk før ferien!

Positivitet gir ærlighet
Overraskende nok så fant man også ut, at studentene med positive tilbakemeldinger i eksperimentet, opptrådte mer ærlig.

De ble nemlig fortalt at de skulle få en dollar i belønning for å delta, men ved en «feiltakelse» så fikk alle to dollar. Det var de studentene som hadde fått positive tilbakemeldinger på historiene sine, som i hovedsak returnerte den ekstra dollaren.

Resultatene av undersøkelsen forteller oss altså at det å gi positive tilbakemeldinger er viktig, ikke bare til dine nærmeste, men også til ekspeditøren på butikken, folk på bussen, han som intervjuer deg til en potensiell ny jobb etc. De sosiale relasjonene forsterkes, og kanskje smitter også deres entusiasme over på deg, om du er villig til å ta imot den.

Utnytt dine evner
Det er bevist at det å mestre nye ting, gjør oss mer positive og gir oss bedre selvtillit. Kanskje har du lyst til å lære noen triks for å få bedre hukommelse, bli mer kreativ, akselerere læringen, bli bedre i hoderegning og få økt din evne til å konsentrere deg?

I så fall er Hjerneklubben stedet for deg.

I tillegg til å trene opp hjernen ved hjelp av spesialtilpassede spill og programmer, finner du masse nyttig kunnskap om hjernen og hvordan du kan utnytte den bedre.

Du kan også utfordre deg selv i å lære noen nye språk på Hjerneklubben (spansk, fransk, tysk og engelsk (portugisisk og italiensk er på trappene). Eller kanskje er læringsprogrammet geomester noe for deg, hvis du er opptatt av å forbedre geografikunnskapene.

Her kan du lære mer om Hjerneklubben!

Prøv et demospill her!

I forbindelse med Brain Awareness Week som var forrige uke, gir Hjerneklubben 30% på medlemskapet til alle som melder seg inn før 28. mars.
Les mer her

(Kilde: Sharpbrains.com)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien