Nettavisen.no

Tjenester
(Thinkstock.com)

Fordelene ved å lære seg språk

Bonus på lønn for strevet, kan vi vel kalle det den språkmektige oppnår.

Har du lurt på om du skal lære deg et språk, enten for moro skyld eller fordi du trenger det i jobb e. l.? Vel, her har du enda en god unnskyldning for å gå i gang med språkopplæringen.

Lær språk med ny metode her

Stå-på-evne
I en artikkel i Wall Street Journal avsløres det nemlig at det å lære seg flere språk, ikke bare gir deg muligheten til å lære deg nye mennesker å kjenne. Det har også en positiv effekt på hjernen.

Ved å utfordre hjernen ved å lære språk, styrkes våre evner til å øke hjernens kognitive reserve - altså vår kapasitet til å utføre arbeide eller annen handling for hånd, selv om vi er stresset eller syke.

Nytt fokus
Forskerne hevder også at de som lærer seg flere språk, samtidig utvikler evner til å bedre takle alderssykdommer. Dette gjelder særlig de som går ut over hukommelsen, som Alzheimer. Man tror dette har å gjøre med en bedre «kognitiv kontroll» - vår evne til å slutte å fokusere på en ting, og heller fokusere på noe annet.

Positiv utfordring
Så er løsningen å lære seg et nytt språk, om man ønsker en frisk alderdom? Vitenskapen har ennå ikke svar på om disse resultatene er like gode for alle mennesker, uansett alder. Eller hvor godt man må lære seg et språk før det gir noen effekt.

Allikevel så er det å lære seg et nytt språk en stor utfordring for hjernen, som inngår i både Hjerneklubben.no og Sharpbrain. coms anbefaling for hjernetrim. I tillegg så er det viktig med variasjon, samt trene kroppen, spise riktig, ikke stresse og trene sine evner til å være sosial.

Faktumet er allikevel at de som har opparbeidet seg et lager av kognitiv reserve, klarer seg bedre ettersom de blir eldre, enn andre. Og hvem ønsker seg vel ikke en god alderdom. Grunnlaget legger du altså tidligere i livet.

Språk på nett
Har du lyst til å lære et nytt språk, men er redd for at tiden ikke strekker til? Hjerneklubben tilbyr en ny type språkopplæring på nett (spansk, fransk, tysk og engelsk), som du kan utføre akkurat når det passer deg. Her lærer du teknikker for å huske ord, kan øve på uttale, teste deg selv med forskjellige spill og registrere dine resultater.

Gründeren Frank Wedde har selv brukt metoden til å lære seg ikke mindre enn sju språk, og anbefaler metoden på det varmeste. På Hjerneklubben lærer du også metoder for å huske bedre, lære raskere og forbedre fokuset, som alle kan hjelpe deg til med å komme raskere fram til målet om å snakke et fremmed språk flytende.

Her kan du prøve en demoversjon av språkprogrammet for spansk.

Her kan du lese mer om språkopplæring på Hjerneklubben.no

(Kilde: Hjerneklubben.no og Sharpbrain.com)