Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Thinkstock.com

Forsikre deg mot økonomisk ruin, ikke tap av iPhone

Å velge forsikringer er ikke alltid en lett jobb. Vi hjelper deg på veien.

Å velge hvilke forsikringer du har bruk for er ikke en lett sak. Det finnes en rekke forsikringsprodukter, og det er mye man skal huske på.

- Stort sett er det generelle prisdiskusjoner folk tar kontakt for

Ofte er det prisen som blir den utslagsgivende faktoren for hvordan forsikring velges, selv om hva forsikringen dekker er det viktigste. Hos forsikringsselskapet If opplever de dette ofte.

- Stort sett er det generelle prisdiskusjoner folk tar kontakt for, men vi er her for å hjelpe med mer, sier Jon Berge, informasjonsdirektør hos If.

Hvor mye en forsikring koster er avhengig av mange faktorer, og det kan være smart å sjekke prisene en gang iblant. Likevel er det samtidig viktig å huske på hva du er forsikret mot, servicen du får og hvordan skadeoppgjøret fungerer, for det er når uhellet er ute at du virkelig får testet forsikringen.

Rådet om hvordan du burde gå frem når du skal velge forsikringer er i prinsippet enkelt: Forsikre deg mot økonomisk ruin, ikke mot bagatellene. Det er katastrofene man skal beskytte seg mot. Samtidig vil en god forsikring dekke både innboet ditt og din nye iPhone.

Hvilke forsikringer behøver du?

Svaret på dette spørsmålet starter med enda et spørsmål: Hvilke forsikringer har du nå?

Les igjennom vilkårene for forsikringene, det er ikke så vanskelig som du tror.

Det er kanskje ikke lett å få oversikt over alle forsikringene du har. En god fremgangsmåte er å sette deg ned og notere ned de forsikringene du har, hva de dekker og hvem de dekker. Les igjennom vilkårene for forsikringene, det er ikke så vanskelig som du tror. Når du har oversikten er det lettere å se om det er noen forsikringer du mangler, og om du tror dekningen du har vil være nok dersom et uhell skulle inntreffe.

Både hus- innbo- og personforsikringer er viktige å ha, men hvor god dekning har du behov for? Hos If finner du to gode hjelpemidler:

- Innbokalkulatoren hjelper deg med å finne den anbefalte forsikringssummen avhengig av antall rom i boligen og hvor mange personer som bor der.

- Tilbudskalkulatoren for personforsikringer gir deg en god pekepinn for hva du har behov for av personforsikringer ut i fra din familiesituasjon, inntekt og gjeld.

Mest sannsynlig har du også bruk for flere forsikringer enn disse. Dersom du liker å reise bør du ha en reiseforsikring. Mer kostbare verdisaker som bunad og dyrere kamerautstyr dekkes ikke av innboforsikring, og du vil derfor kunne ha behov for en verdisakforsikring. Har du bil er jo også bilforsikring selvsagt.

I tillegg kommer de alle fleste forsikringer som Standard-og Super-forsikring. Standard-forsikring gir deg den en god og grunnleggende forsikring, mens med en Super-forsikring får du den beste dekningen på markedet.

Her får du hjelp

Et godt sted å starte for å finne ut hvilke forsikringer du har behov for er ved å ringe et forsikringsselskap. If Skadeforsikring har konsulenter med lang og god erfaring i å finne de rette forsikringene du trenger, og kan også gi deg råd om forsikringer du kanskje burde vurdere å ha ut i fra din situasjon. Å få hjelp er det første steget for trygghet mot økonomisk risiko.