Nettavisen.no

Tjenester
Foto: AP/Scanpix

Frankrike og Nederland til 11,71 i odds

Vi satser på knepne hjemmeseire i kveld.

Langoddsen frister med finsk cup, privatlandskamper og 3. divisjon i dag. Vi kaster oss ut i det og komponerer en dobbel til fin odds.

OBS! Nå må du laste ned ny Norsk Tipping-klient

Frankrike - Costa Rica
Frankrike skal til VM, og de spiller i gruppe A sammen med vertsnasjonen Sør-Afrika, Uruguay og Mexico. Laget trenes av Raymond Domenech og han har tatt ut 23 spillere i troppen. Frankrike er en mulig vinner av hele verdensmesterskapet, ikke blant de aller heteste favorittene, men troppen er sterk. Laget er nummer 9 på FIFAs verdensranking. Vi ser litt nærmere på troppen, dette er fin oppvarming til VM:

Målvakter:
Hugo Lloris (Lyon)
Steve Mandanda (Marseille)
Cédric Carrasso (Bordeaux)

Forsvar:
Bacary Sagna (Arsenal)
Eric Abidal (Barcelona)
Anthony Réveillère (Lyon)
William Gallas (Arsenal)
Marc Planus (Bordeaux)
Patrice Evra (Manchester United)
Sébastien Squillaci (Sevilla)
Gaël Clichy (Arsenal)

Midtbane:
Franck Ribéry (Bayern München)
Yoann Gourcuff (Bordeaux)
Jérémy Toulalan (Lyon)
Florent Malouda (Chelsea)
Alou Diarra (Bordeaux)
Abou Diaby (Arsenal)
Mathieu Valbuena (Marseille)

Angrep:
Djibril Cissé (Panathinaikos)
Sidney Govou (Lyon)
André-Pierre Gignac (Toulouse)
Thierry Henry (Barcelona)
Nicolas Anelka (Chelsea)

Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!

Mange store, kjente navn her. Laget er sterkt nok til å slå hvem som helst på en god dag. Kampen i dag spilles på Stade Félix Bollaert i Lens. Før VM skal Frankrike også møte Tunisia og Kina, før alvoret begynner 11. juni i Cape Town når Uruguay er motstander.

I sin VM-kvalik-gruppe var Frankrike sterke på hjemmebane, men de ble bare nummer to i gruppen, bak Serbia. De måtte spille om VM-plassen med en annen gruppetoer, Irland, i et best av to kamper-play-off. Frankrike vant første kampen 1-0, men kom under i returoppgjøret. Avgjørelsen falt i ekstraomgangene, etter at en offside-plassert Sebastien Squillaci sentret til Thierry Henry, som handset to ganger før han fikk kontroll over ballen og sentret til William Gallas, som scoret det avgjørende målet. Det lå an til tredje verdenskrig i et par dager etter kampen, men irene måtte gi seg etter at protestene ikke ble tatt til følge. Senere har Frankrike tapt 0-2 hjemme for Spania i en treningskamp, og mange franskmenn vil si at landslaget er litt for dårlig og har mye igjen å bevise.

Har du husket Viking Lotto? Her kan du vinne 26 millioner i kveld!

Gallas sliter med en liten skade, og blir neppe risikert i dag. Trolig starter disse 11: Lloris; Sagna, Squillaci, Abidal, Evra; Gourcuff, Toulalan, Malouda; Gignac, Henry, Ribery.

Costa Rica klarte ikke å kvalifisere seg for VM. De er rangert som verdens 42. beste fotballag på FIFAs verdensranking. De kom på fjerdeplass i sin gruppe, bak USA, Mexico og Honduras, men foran El Salvador og Trinidad & Tobago. De spilte 2-2 borte mot USA i sin siste kvalik-kamp, men da var USA allerede klar for VM. Ellers slo de bare Trinidad på bortebane. De møtte Uruguay i play-off om plass i VM-sluttspillet, men tapte knepent over to kamper.

Alltid oppdatert: Få PL-ryktene på sms

Forventet startellever Costa Rica: Keylor Navas; Roy Myrie, Gonzalo Segares, Douglas Sequeira, Júnior Díaz; Marco Ureña, Carlos Hernández, Rándall Azofeifa, Michael Barrantes, Bryan Ruiz; Josué Martínez.

Costa Rica er ikke noe dårlig fotballag, men vi er usikre på hva de legger i denne kampen. På bortebane får de til lite, og nå er de ekstra langt hjemmefra. Frankrike vinner i dag hvis de vil. Men vil de? Ja, i dag må de. Frankrike gjør det ofte dårlig i treningskamper, men nå har de tapt på hjemmebane for Spania og dagens kamp er den siste på fransk jord før VM. H belønnes med 1,18, mens seier med to mål eller mer fåes til 1,63. Dette er lav odds sammenlignet med hva andre gir.

Vårt spill blir fransk seier med nøyaktig ett mål til 3,55 i odds. Frankrike har vunnet mange kamper med nøyaktig ett mål, vi tar et lite tilbakeblikk. Nyeste kamp øverst, og så bakover i tid:

Frankrike - Spania 0-2
Irland - Frankrike 1-0
Frankrike - Irland 1-0
Frankrike - Østerrike 3-1
Frankrike - Færøyene 5-0
Serbia - Frankrike 1-1
Færøyene - Frankrike 0-1
Frankrike - Tyrkia 1-0
Frankrike - Nigeria 0-1
Frankrike - Litauen 1-0
Litauen - Frankrike 0-1
Frankrike - Argentina 0-2
Frankrike - Uruguay 0-0

Som vi ser så er det langt mellom målfestene. Når Frankrike først vinner, hvilket vi tror de gjør i dag, er det påfallende ofte med sifrene 1-0. Det tror vi de gjør i dag også, men spillet går selvsagt også inn ved 2-1, 3-2 og så videre.

OBS! Nå må du laste ned ny Norsk Tipping-klient
Alltid oppdatert:Få scoringsvarsel for ditt favorittlag!

Nederland - Mexico
Nederland er i gruppe E sammen med Japan, Kamerun og Danmark. I likhet med de andre nasjonene hadde de frist på seg til 11. mai på å ta ut en forhånds-tropp på 30 spillere, som må kuttes ned til et offisielt VM-laget på 23 spillere innen 01. juni. Nederlands tropp teller i øyeblikket 30 spillere, og du kan se den og alle de andre troppene her.

I det nederlandske angrepet finner vi folk som Dirk Kuyt, Arjen Robben, Robin van Persie, Ryan Babel (for tiden skadet), og Klaas-Jan Huntelaar. Nederland er ranket som nummer 4 i verden av FIFA. De slo USA 2-1 i en treningskamp 3. mars i Amsterdam. I fjor høst spilte de tre treningskamper som alle endte 0-0, mot Australia, Italia og Paraguay.

Mexico er rangert som nummer 17 i verden på FIFA-rankingen. De spiller i VM-gruppe A sammen med Sør-Afrika, Frankrike og Uruguay.

Javier Aguirre har tatt ut de største stjernene i den hjemlige ligaen, samt en flere klassespillere fra de største ligaene i Europa. Vi finner spissene Guillermo Franco fra West Ham, Carlos Vela fra Arsenal, midtbanespillerne Giovani dos Santos fra Galatasaray og Andrés Guardado fra Deportivo La Coruña, forsvarerne Rafael Márquez fra Barcelona, Ricardo Osorio fra Stuttgart, Carlos Salcido og Francisco Rodríguez fra PSV, for å nevne noen. Se resten av troppen her.

Mexico har spilt en rekke treningskamper siden de kvalifiserte seg for VM. Javier Hernández og Alberto Medina fra Guadalajara er to av mange spillere som har bøttet inn mål mot Bolivia, New Zealand, Nord-Korea, Senegal, Angola og Chile, som alle er slått. Mot Island og Ecuador ble det bare 0-0. På mandag kom det første tapet på lenge, det ble 1-3 mot England på et fullsatt Wembley.

Onsdagens tippetips: Blir det 12 rette i kveld?
Onsdagens V65- tips: Tinita og en frekkis

Dette var troppen mot England: Oscar Perez, Francisco Rodriguez, Ricardo Osorio, Carlos Salcido, Paul Aguilar, Gerardo Torrado, Rafael Marquez, Giovani Dos Santos (72. Blanco), Efrain Juarez, Guillermo Franco (46. Javier Hernandez), Carlos Vela (62. Guardado).

Nederland er det beste laget av disse to, men veldig mye bedre enn Mexico er de ikke. Denne kampen spilles på nøytral bane i Tyskland, så dette er ikke hjemmekamp for Nederland heller. En nederlandsk seier med nøyaktig ett mål virker om lag like sannsynlig som storseier, men oddsen er høyere. 3,30 tas med i en dobbel til godkjente 11,71 i odds. Spillefristen er klokken 19.55. og vi setter 50 kroner på denne dobbelen.

18. Nederland - Mexico (0-1) 2,55 3,30 1,80
23. Frankrike - Costa Rica (0-1) 1,63 3,55 2,80

Total odds 11,71

Klikk her for å levere denne dobbelen.

-

Sportspill.no on Facebook