Hvordan reagerer du når du ser på fristende bilder av mat? Når du blir utsatt for delikat mat i butikken, smaksprøver og gode matlukter?

Appetitten øker
Tyske forskere har sett nærmere på nettopp dette fenomenet med fristelser og hvordan hormonene våre reagerer på de. Og akkurat som vi lenge har mistenkt så blir vi mer sultne av å se på bilder av fristende mat.

Ta kontroll!
Kostholdstjenesten SomeBodyhjelper deg med å telle kalorier, spise passe og miste vekt. Sett sammen ditt eget kosthold og bestem din egen vekt på SomeBody.

Klikk her for å lese mer!

Sulthormonet «Ghrelin»
Konklusjonen trekkes etter et eksperiment hvor man utsatte en gruppe friske menn for forskjellige bilder av fristende mat, og samtidig målte hormonnivået. De fant da en tydelig økning i antall hormoner av typen Ghrelin, som er det hormonet som kontrollerer apetitten.

«Det er første gang man har vitenskapelig bevis for at hormonet som styrer sulten vår, også blir påvirket av eksterne faktorer», sier studieansvarlig Petra Schüssler.

«Dette er altså grunnen til at man fint kan spise et kakestykke eller to, kun kort tid etter middag.»

Unngå fristelser
Eller bli fristet til å kjøpe seg en pølse, selv om det ikke er mer enn en time siden lunsj.

Er du ute etter å gå ned noen kilo, kan det av altså være smart å unngå bilder av fristende mat, så langt det lar seg gjøre.

Hvor mye skal du spise?
Camilla Andersen står altså bak kostholdstjenesten Somebody som Nettavisen har valgt å samarbeide med (Se medlemstilbud nederst!!). Her kan du få svar på alle dine spørsmål rundt kosthold og vekt.

Du kan sjekke ditt kalorinivå og se hvor mange kalorier ditt kosthold tilsvarer.

Da er det lett å se om man spiser feil eller for mye. Mange blir svært overrasket over hvor mange kalorier noen matvarer de trodde var sunne inneholder.

Bytt de ut med bedre alternativer (dette kan du få forslag på), så vil du antagelig få mer energi og gå ned i vekt helt gratis.

Klikk her for å lese mer om SomeBody

Klikk her for å sjekke ut medlemstilbudet på Norgespasset

SomeBody er etablert og driftet av den norske ernæringseksperten Camilla Andersen, som har mastergrad i ernæring fra Universitetet i Oslo.

Som medlem av Nettavisens medlemsklubb Norgespasset, får du tilbud på SomeBody.

(Kilde: Dailymail.co.uk)