Nettavisen.no

Tjenester
(Privat)

Frode ble kvitt eksamensnervene

I jakten på gode læringsteknikker fikk Frode (29) en bonus han ikke hadde regnet med.

Frode Isene studerer internasjonal markedsføring og ledelse gjennom BI i Singapore. Han er nå inne i siste året av graden sin, som tas ved SMU, Singapore Management University.

Interesse for læringsteknikker
For å lettere kunne tilegne seg pensum fattet Frode tidlig interesse for læringsteknikker, men hvordan de kunne brukes fornuftig skjønte han først etter å ha blitt medlem av Hjerneklubben.no.

- Jeg har lenge hatt en interesse for memo- eller husketeknikker, med tanke på hvor nyttig det er i eksamenssammenheng. Jeg begynte å lese noen bøker om emnet for kanskje så lenge som 10 år siden.

- Utfordringen med mye av litteraturen jeg fant, var at memoteknikkene ble omtalt, men ikke forklart I detalj, forklarer Frode. - Man fikk ikke et fiks ferdig system som var klart til å brukes, så det var litt vanskelig å forstå hvordan jeg kunne bruke teknikkene i studiesituasjonen.

- Da jeg ble oppmerksom på Hjerneklubben, og meldte meg inn der, fikk jeg endelig hjelp med dette.

Slik trener du hukommelsen

- Jernteppe utenkelig
- Personlig har jeg hatt god bruk av de forskjellige teknikkene til å huske alt fra modeller, til pensum og artikler til bruk på eksamen. Dette har igjen ført til at jeg bruker mindre tid på å lese, samtidig som at jeg ikke lenger føler noe eksamenspress. Så lenge jeg bruker teknikkene er jernteppe på eksamen utenkelig.

Hemmeligheten bak husketeknikkene
Frank Wedde i Hjerneklubben forklarer hvordan husketeknikkene hjelper oss til å huske bedre.

- Poenget med akselerert læring og forskjellige husketeknikker er at man sparer tid når kunnskapen faktisk sitter. Det vil ikke si at man aldri kan få jernteppe på en eksamen eller under en firmapresentasjon, men når man bruker læringsteknikker vil kunnskapen hos de fleste sitte så godt, at hjerneteppe vil være utenkelig.

- Hemmeligheten ligger i hvordan man bruker de forskjellige delene av hjernen bedre til å lagre informasjon. Noe som kanskje er overraskende for mange, er at flere av teknikkene kun går ut på å sette «dagdrømming i system». Dermed blir det vi lagrer ofte personlig og interessant, uansett hvor tørt og kjedelig stoffet i seg selv måtte være.

Lær språk på 1-2-3

Kinesisk språkopplæring
Til våren skal Hjerneklubben lansere kinesisk språkopplæring, noe Frode gleder seg til.

- Etter å ha bodd over to år i Asia, synes jeg det er utrolig spennende at Hjerneklubben.no snart skal lansere kinesisk språksprint, noe jeg absolutt har tenkt til å hive meg på, forteller Frode.

- Jeg kan ikke tenke meg en mer effektiv måte å lære språk på.

Språksprint er språkprogrammet som brukes på Hjerneklubben, hvor man i dag allerede kan lære seg verdensspråkene fransk, tysk, spansk. Frank Wedde forteller at han selv skal i gang med å lære seg kinesisk når dette blir klart, og planlegger å bruke kun seks uker på å lære seg 2500 kinesiske gloser.

Effektiv læring med Hjerneklubben
Ønsker du å forbedre dine læringsteknikker, din hukommelse, eller kanskje lære et nytt språk? Hjerneklubben.no ble lansert sommeren 2009, og har i dag flere tusen medlemmer som er opptatt av mental hygiene, og ser fordelene ved å trene opp hjernen og forebygge alderssykdommer.

Les mer om Hjerneklubben på Hjerneklubben.no eller prøv et gratis demospill i dag!(Du må installere Silverlight for å spille. Følg instruksjoner!)

Hjerneklubben gir en garanti om å doble hukommelseskapasiteten til sine medlemmer i løpet av en uke, hvis ikke blir medlemsavgiften refundert. Hjerneklubben er et samarbeid mellom Memolife og Nettavisen, og er en medlemstjeneste.