Nettavisen.no

Tjenester
Foto: hesteguiden.com

Gigantpott i V75!

Håkon Einar Hansen byr på en knallgod norsk hest i lørdagens fellesnordiske V75 på Färjestad. Sjekk hans tips her.

Klikk her for å se våre V75-forslag.

I fjor var det Kabir som reddet den norske æren ved sin triumf i stayerløpet til 25 ganger pengene, og vi satser på at den feteste sjekken i dette oppgjøret pålydende 100.000 kroner også denne gangen kan havne på norske hender. Vi syntes nemlig at 12 Pinball Wizard er svært spennende med sine 20 % ved denne anledningen, og vi er ikke det minste i tvil om at den flotte Love You-sønnen stiller til start med solide vinnersjanser, i en omgang hvor det ligger hele 60 millioner kroner i potten!

Les også lørdag:
Tippetips: Bonuspott og fem mill ekstra i potten
V75 Färjestad: Håkon tror voldsomt på en norsk hest
V75 Färjestad: Slik er du med i kampen om 60 milloner kroner
Premier League: Full oversikt over skader og karantener
Tippeligaen: Status over skader og karantener
Hva mener leserne?: Lesernes oddstips

5-åringen gikk tre strålende langløp i juli før han fikk en velfortjent pust i bakken, og det var en veldig opplagt utgave vi fikk se i den siste starten etter litt hvile på Bergen travpark 11. september. Etter vårt skjønn gikk Tengsareid-traveren sitt beste løp i karrieren så langt ved å bli toer på sterke 14.5 full vei bak gode Playful ved den anledningen, og løp i kroppen har normalt gjort veldig godt på den storvokste krabaten.

Startspor i andre rekke er selvsagt ikke det beste, men på en distanse som 3140 meter tror vi ikke det betyr så mye. Vi mener at en av våre beste 5-åringer her til lands kan vise frem en 14-tid på denne distansen, og da skal de øvrige konkurrentene stå tidlig opp for å følge til slutt.

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

Favoritten 9 Eliott Hall har imponert med tre strake triumfer nå på slutten, men vi mener det er opp en liten klasse ved denne anledningen. En feiende flott 4-åring er 10 Global Limousine snakk om, men dagens ekstremt lange distanse prøver Like A. Prayer-sønnen for første gang. Nei, i dette løpet mener vi sjansene for at det kan bli norsk seier skal være svært gode, og vi spiller like mye med hjerte som med hode!

(Artikkelen fortsetter under spillboksen)

De norske spillerne ikke med på notene...
Nei, når 15 Frillan Filiokus i V75-finalen foreløpig er snakk om et syvendevalg kun markert på 14 % av de innleverte kupongene på denne siden av kjølen, mens den steintøffe 6-årshoppa i Sverige er snakk om et andrevalg og en 40-prosenter må vi vekke det norske folk! Man trenger ikke å være rakettforsker for å skjønne at Malabar Circle Ås-datteren her går ned en klasse, og selv om det aldri er lett å runde til seier fra 40 meter tillegg ligner Persson-traveren en type som kan klare den oppgaven.

Vår andre banker for dagen har vært matchet i knalltøffe omgivelser hele veien, og avslutningen til tredje på solide 12.6 full vei i en V75-finale bak enorme Local Conch i den tredje siste starten smakte det fugl av (og slått var en hest som Chimall T.T.). De to siste gangene har det vært tørt krutt på lager i målgangen, og etter de rapportene vi sitter inne med har hun sett helt strålende ut. I et ellers vidåpent løp satser vi således på at den alltid sterkt avsluttende hoppa feller samtlige til slutt, og da bokfører hun i så fall sin tredje triumf for året.

En stor hoppe er 5 The Editor snakk om, og en litt kinkig startspor kan således stelle i stand problemer. Trange startspor på 20 meter tillegg har også 8 Perfect Light og 10 Edda Dreamcatcher, mens vi mener favoritten 13 Olivia Lavec står veldig tøft inne i dette løpet. Sistnevnte har tjent veldig mye penger på kort tid, og selv om Lindy Lane-datteren har vært enormt god nå på slutten mener vi hun støter på klart bedre hester ved denne anledningen. Vi var dermed aldri i tvil om bankervalget, og spiller med god tro!

Nettavisens spilleforslag til V75-løpene på Färjestad kan du få kjøpt her!

Svært dyktige Stefan Persson setter seg opp bak Frillan Filiokus i V75-7.
Svært dyktige Stefan Persson setter seg opp bak Frillan Filiokus i V75-7.

Stortalenter vinner i feilfrie utgaver
I hhv innledningen og i den fjerde avdelingen mener vi at vi vil få stifte bekjentskap med to hester litt utenom det vanlige, og uten noen problemer av noe slag underveis er trolig 7 Callela Dowjones (V75-1) og 5 Hövings Oh Titan (V75-4) snakk om vinnerne av deres respektive løp. Førstnevnte var totalt overlegen i tre strake seiersløp før han var en bunnsolid vinner fra ”dødens” i sitt kvalifiseringsløp på meget sterke 15.1 til det finske Derbyet, mens det ble en ulykksalig galopp i finalen.

Ved favorittfall skal 3 Bella Hammering (4-årshoppa har stått for hederlige innsatser i knalltøffe årgangsløp, og det er litt enklere i mot ved denne anledningen) være tidlig aktuell, mens hester som 2 Merkur Vang (sterk sak dette, og i fra et optimalt spor skal S.J.`s Photo-sønnen regnes som en seriøs vinnerkandidat i en feilfri utgave) , 10 Zilverboy Worthy (4-åringen tok en sterk seier på 14.7 full vei sist, og kusk Torbjørn Jansson mener dette er snakk om hans beste vinnersjanse for dagen) og 12 Sammarco (leverer solide avslutninger hver gang, og med litt tempo på løpet stiger sjansene for den flotte Enjoy Lavec-sønnen) er snakk om hester som holder høy klasse.

Annonse: Øivind Grøstad drar til med fire norske favoritter på Färjestad.

Når det gjelder 5 Hövings Oh Titan i den fjerde avdelingen snakker vi her om en hest som innledet denne sesongen med tre imponerende triumfer, og selv om dagens startmetode foreløpig er litt ukjent for 4-åringen (kun startet en gang bak startbilens vinger) mener vi den biten skal kunne gå greit. I et av seiersløpene på Solvalla vant Nurmos-traveren med hele sju lengder, og det vitner som kvalitet.

Etter en innsats litt under pari (fikk dog et tungt løp mot veldig gode hester) i den nest siste starten leverte favoritten i løpet en formidabel opphenting til fjerde etter tidlig galopp i den siste starten, og i en feilfri utgave er vi ikke fremmed for at vår utgang på det store systemet viser frem en lav 14-tid på dagens raske arena.

Dersom favoritten skulle svikte tror vi 4 Marjons Kiss (imponert på Gotland, og rapporteres å trene veldig fint foran debuten i ny regi) og 9 Matrix (blåst rundt konkurrentene på ”Lunden” de to siste gangene, og sporet på lørdag kan ikke kusk Jan Henriksson klage på) står nærmest til å overta, men på vårt store system krysser vi av for hele åtte hester, i et løp hvor deltakerne virker til å være jevngode bak favoritten.

Nettavisens spilleforslag til V75-løpene på Färjestad kan du få kjøpt her!

Norske Galliano prøver seg mot veldig gode hester i V75-4.
Norske Galliano prøver seg mot veldig gode hester i V75-4.

Øvrige vurderinger
V75-3: Et herlig sprintløp venter oss her, og en naturlig favoritt må 7 Yanantin Boko bli. Viking Kronos-sønnen har støtt på vidunderet Maharajah de to siste gangene, og hester av slikt kaliber finnes ikke her. På en kjapp sprint er dog ikke sporet gull, noe som gjør sitt til at vi tyr til noen garderinger. Vi tror desutten ikke at Håkan Eriksson slipper føringen bak 2 Device (vant sprettlett fra spiss sist, og da får Pine Chip-sønnen en plass på våre to største spilleforslag sammen med formsterke 10 Tom Raider)), og da kan det i så fall bli en tung tur utvendig for favoritten.

Det kan borge for at 3 Gentle Tilly kan få det optimale løpet i et pent utvendig par i tøft tempo, og med den formen Super Arnie-sønnen viser om dagen mener vi 7-åringen skal være seiersaktuell. Stareng-traveren avsluttet enormt via sporene til tredje i den siste starten, og det tiskes litt om at det fremste norske håpet i dette løpet skal forsøkes skoløs for første gang (og det er spennende nok). De to siste årene har den kapable krabaten fått sølv under Unionstravet (på sterke 11.8 i fjor), og da kan det vel passe bra at han klatrer øverst på pallen i år?

V75-5: Det årlige kaldblodsløpet skal avikles her, og vi finner fem hete vinnerkandidater. Vi mener spillerne har gjort 7 Tao Prins til vel stor favoritt med sine 77 % i Norge (60-prosenter i Sverige), når vi tror Bokli Balder-sønnen er litt for treg fra start til å kunne skaffe seg en fin posisjon underveis. Gihle-traveren har vunnet hele 14 av 16 starter, men 6-åringen har aldri møtt så gode hester som han gjør ved denne anledningen.

Kjører om teten gjør 3 Rossi og 6 Torpa Glad, og den av de to som når føringen i løpet må tilmåles solide vinnersjanser. Førstnevnte gikk flotte løp i kval og finale til Derby, og vi mistenker at Moe Odin-sønnen kan trekke klar fordel av å kunne se korrigeringsmiddelet, pisken. Sistnevnte har vist solid form i lengre tid, og vi syntes Spikeld-sønnen var lekker ved sin siste triumf (gikk meget fort til slutt ved den anledningen).

Tidlige garderinger skal også 1 Knell (Troll Kos-sønnen står veldig fint inne i løpet, og 6-åringen er livsfarlig med perfekte luker til slutt) og 14 Lome Mix (står best inne av de på tillegget, og 5-åringen rapporteres å være fit for fight igjen etter noen innsatser litt under pari) være snakk om, og da er vi rimelig trygge på at vi har nevnt vinneren av dette løpet.

V75-6: Vinnerkandidatene er mange i dette sprintløpet, og på vårt store system krysser vi av for hele ti av tolv startende. Kraftig forbedret med løp i kroppen tror vi 3 I`M Alone Face er, og som forventet tethest setter vi 8-prosenteren i spillet fremst. Revenue-sønnen vant direkte etter meget lang pause på fine 15.1 med voltestart i den siste starten, og trener Svante Båth er veldig optimist foran lørdagens dyst.

Høy klasse holder 4 Sundsvik Saigon, og når 4-åringen varslet form ved å avslutte voldsomt til sølv på fine 14.6 full vei i den siste starten er det snakk om en tidlig gardering. Det skal bli spennende å se hva en formtoppet 1 Last Speed Laday kan utrette i tøff konkurranse, og etter Alf Palema-sønnens imponerende triumf på flotte 14.4 i Skien sist ser vi ikke bort i fra at det kan bli jubel i Harstad denne lørdagen.

På sitt beste er 2 Kendrick`s Victory mer enn god nok, men formen etter litt pause er usikker. Klare plussvarianter er 6 Precious Value og 7 Nelle Pelle snakk om, og begge får en plass på våre tre minste spilleforslag.

Spilleforslag
Til V75-løpene på Färjestad har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 150, 450, 900 og 2220 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

PS!Legg merke til at det er tidligere innleveringsfrist for V75 denne lørdagen, kl. 14.30!

Innleveringsfrister Färjestad
V5 kl. 13.45 (løp 2-6)
V75 kl. 14.30 (løp 4-10)
V4 kl. 15.37 (løp 7-10)
DD kl. 16.23 (løp 9-10)

Program.
Hjemmeside.

Kjøp en bong og se løpene fra Färjestad på NRK2 kl. 19.00-19.45 på lørdag!