Nettavisen.no

Tjenester
(Privat)

Gikk ned 12 kg på 3 måneder

Dietter fungerte ikke for Hanne Christine Øverjordet, men det gjorde derimot noe annet.

Hanne Christine Øvrejorde, 31 år, flyttet fra Lillestrøm i Akershus til Ål i Hallingdal i januar 2007. Der fant hun et mindre treningstilbud enn hun var vant med, noe som førte til at hun ikke fikk trent like mye som hun pleide og at hun gikk opp i vekt.

- Etter et halvt år pekte nåla på vekta på 80 kg og jeg innså at jeg hadde gått opp 12 kg. Jeg bestemte meg for at noe måtte gjøres - jeg måtte finne en måte å gå ned igjen til idealvekta på.

Ta kontroll du også!
Kostholdstjenesten Somebody hjelper deg med å telle kalorier, spise passe og miste vekt. Sett sammen ditt eget kosthold og bestem din egen vekt på Somebody.

Klikk her for å lese mer!

Den onde sirkel
Hanne Christine skulle jo også gifte seg sommeren etter og hadde en god motivasjonsfaktor mht. å bli kvitt de overflødige kiloene. Problemet var bare å finne ut hvordan det skulle gjøres.

Hun innså fort at hun ikke klarte det på egenhånd. Spiste hun for mye unnskyldte hun det med at hun skulle trene dagen etter, og når tiden for å trene var inne, droppet hun treningen mot å love seg selv at hun skulle spise litt mindre.

- Jeg prøvde til og med et veddemål med mannen min - førstemann ned ti kilo. Jeg vant ved hjelp av en diett på 13 dager, men gikk like fort opp igjen da jeg begynte å spise vanlig mat igjen.

Vendepunktet
- Vendepunktet kom i august 2010: jeg traff ei venninne som nærmest ut av det blå fortalte om en annen venninne som hadde gått ned i vekt bare ved å endre kosthold.

- Like etterpå kom jeg over kostholdstjenesten Somebody på Facebook. Jeg begynte å registrere alt jeg spiste, og fant etter hvert alternative matvarer som mettet og gav mye næring men som var mindre i volum.

- Resultatene så jeg på vekta allerede første uka. Det var så motiverende at jeg fortsatte og var nede i idealvekta i begynnelsen av november. Jeg fulgte rådet om å være medlem og registrere maten i et halvt år, og til og med gjennom jula holdt jeg vekta stabil.

Varig vektreduksjon
- Og hvordan har det gått i ettertid?

- I ettertid har jeg gått ned til 70 kilo, og holdt meg der helt til jeg ble gravid igjen nå, og selv halvveis i svangerskapet har jeg bare gått opp det nødvendige.

- Jeg spiser nå mye forskjellig mat men med fokus på å få i meg mest mulig næringsstoffer og slippe å forspise meg.

Finn et kosthold for livet
Hanne Christine har fortsatt ikke kommet ordentlig i gang med treningen, men tror nøkkelen til en kropp man kan være fornøyd med ligger i kostholdet. Hun råder andre som vil ned i vekt til å starte med det.

- Om det er vanskelig å ha to tanker i hodet på en gang, så sats på kostholdet og finn et kosthold du kan leve med resten av livet.

- For min del hadde jeg noen enkle regler som: vann til tørstedrikk, mest mulig grovt/ fiber i brød/ frokostblanding, mer grønnsaker og mindre pasta/ ris/ potet til middag. Jeg bestemte meg for å spise mest mulig variert i løpet av dagen. Nå spiser jeg mat først og fremst etter hva slags næringsstoffer det gir meg.

- Jeg anbefaler gjerne Somebody til andre som vil ned i vekt. Med Somebody får du grunnleggende kunnskap om kosthold og som kan tilpasses egen smak og lommebok, i tillegg til at du får holdningsendringer som varer .

Ned i vekt med rett kosthold!
Har du også lyst til å få kontroll over inntaket?

Somebody kan du lære mer om hvordan du kan spise riktig og miste vekt ved å forholde deg til ditt eget kaloribehov.

Få vite hva ditt kaloribehov er, sjekk kalorisynderne i ditt kosthold, sammenlign og bytt ut matvarer, før dagbok og få tips til hvordan du kan spise annerledes.

Les mer om kostholdstjenesten Somebody her

Spar penger!
Som medlem av Nettavisens fordelsklubb, Norgespasset, får du abonnement på Somebody til rabattert pris. Les mer her!