Enten det er sol eller regn, så er sommerferien endelig her for de fleste av oss, og vi skal nyte late dager uten stress og hverdagsmas, hvor tankene bare kan få flyte fritt.

Men mange gruer seg også allerede ved tanken på ferieslutt, og til å komme tilbake på jobb. Man føler kanskje at man har mister kontrollen mens man er borte, og tenker på alt som venter én tilbake på jobb.

Slik forbedrer du engelskkunnskapene på 1-2-3

Forbered deg på høsten nå
Frank Wedde i Hjerneklubben.no sier det er noen grep vi kan ta, for at denne overgangen fra sommerferie til jobbstart skal bli lettere.

«Checklist»
«Ferieslutt kommer som regel som julekvelden på kjerringa, så sett deg noen enkle og realistiske mål for hva du vil oppnå i ferien. Det er lettere å akseptere at ferien er over, hvis man kan krysse av for at man har fått opplevd det meste av det man ville» sier Wedde.

Før ferien
Wedde foreslår også at man bør skrive ned hva man jobber med, skaffe seg en oversikt over prosjekter, status og mål. Hvis man i tillegg eveluerer egeninnsatsen, så har man et godt utgangspunkt for oppstart, når man kommer tilbake.

Tyvstart på oppgavene
Et annet triks er å tyvstarte på arbeidsoppgavene, eller gjøre ting i ferien som vil lette arbeidet når du kommer tilbake. Det kan være å lese seg opp på relevant stoff, tyvstarte på pensum eller lære seg å bruke programmer og hjelpemidler.

Det å være på forskudd gir en god følelse, og kan være bidra til at du slapper mer av, når du først gjør det.

Vil du bruke sommeren smart?
Hva med å bruke sommeren til å lære deg et nytt språk, trene opp hukommelsen eller øke geografikunnskapene.

Hjerneklubben.no ble lansert i 2009, og har i dag flere tusen medlemmer som er opptatt av og ser nytten av mental trening. Ikke bare er hjernetrening forebyggende mot alderssykdommer som Alzheimer, men du kan også trene deg til bedre hukommelse, øke læringshastingheten, lære språk, forbedre ditt fokus, sin IQ osv.

Nysgjerrig? Her kan du prøve et gratis demospill!

(For å spille må du ha Silverlight installert på din datamaskin. Silverlight kan lastes ned gratis her.)

Hjerneklubben garanterer at nye medlemmer dobler hukommelseskapasiteten i løpet av en uke. Hvis ikke blir medlemsavgiften refundert.

Les mer om Hjerneklubben på Hjerneklubben.no

Hjerneklubben er et samarbeid mellom Memolife og Nettavisen, og er en medlemstjeneste.