Vinterferien nærmer seg med stormskritt, og mange gleder seg til å reise til fjells med venner eller familie.

Slike turer kan imidlertid bli en dyr affære, derfor kan det lønne seg å gjøre en grundig jobb før du bestiller hytte, hotell eller transport.

Gjør som Staten
Heldigvis finnes det tjenester på nett som gjør det lett for forbrukerne å få oversikt over prisnivået på overnatting og transport.

Som vi skrev tidligere i år, bruker Nærings- og handelsdepartementet Nettavisens gratistjeneste MittOppdrag.no for å gjøre skidagen billigere hvert år.

Departementet legger bussreisen ut på anbud på MittOppdrag og mottar deretter tilbud fra busselskaper som ønsker å frakte dem til Norefjell.

Uansett om du trenger vinterferietransport for en liten vennegjeng eller et stort reisefølge, kan det være lurt å bruke samme metode som departementet før du bestiller transport.

Du kan også innhente tilbud fra hytteutleiere og hoteller på MittOppdrag.no, og det kan være tusenlapper å spare på å velge et billig alternativ. En annen fordel ved å motta mange tilbud, er at du kanskje oppdager hytteområder og feriedestinasjoner som er like billige, men langt mer attraktive enn stedet du først hadde tenkt å dra til.

Slik fungerer MittOppdrag
MittOppdrag.no er en anbudstjeneste der brukerne beskriver hva slags tjeneste de ønsker utført. Du slipper å lete i telefonkatalogen eller på måfå på nett, men kan i stedet sitte i ro og mak foran pc-en og vurdere tilbud fra håndverkere og de aller fleste andre bransjer du kommer på.

På denne måten får du en fin oversikt over prisnivået på oppdraget du vil ha utført. Pristilbudene kan variere mye, men vi råder deg også til å ta med faktorer som seriøsitet og erfaring når du velger tilbyder.

Du betaler ingenting for å legge inn oppdraget ditt, og det er ingen forpliktelser heftet ved registreringen.

MittOppdrag kan brukes til de fleste tjenester man ønsker utført, og brukerne får tilbud på alt fra snekkere og eiendomsmeglere til webutvikling og vakttjenester.

Mange har til og med lagt ut bryllupet på anbud og spart store beløp på blant annet lokaler, catering, transport og fotografering.

For bedrifter
Har du lyst til å få tilgang til de 1200-1500 oppdragene som strømmer inn på MittOppdrag.no hver uke? Registrer din bedrift her.

Bileier.no:Bli varslet når det er EU-kontroll