Veldig mange sliter med å huske enkle ting i dagliglivet. Lettere blir det ikke med nye,elektroniske hjelpemidler, som husker tingene for oss.

Det er nemlig ikke bare positivt, at vi har fått tilgang til en rekke nye hjelpemidler som Google, Wikipedia og Notatboken. Vi glemmer nemlig å utfordre hjernen vår.

Hjerneklubben.no - for deg som er opptatt av mental helse

Hjernen er en muskel
Ekspertene sier at det å trene hjernen, er like viktig som det å trene kroppen vår. Når vi slutter å utfordre hjernen, så vil den fungere dårligere (det blir vanskeligere å huske), samtidig som vi heller ikke gjør noe forebyggende, for å få en sunn og frisk hjerne senere i livet.

- Hjernen kan nemlig betraktes som en muskel, som må trenes opp og vedlikeholdes for å ikke bli «slapp», forklarer Frank Wedde, daglig leder i Hjerneklubben.no. - I tillegg er hjernetrening med på å forhindre kjente alderssykdommer som Alzheimer og Demens i å utvikle seg.

- Tror ikke det er mulig
- Mange tviler på at det er mulig å trene opp hukommelsen, og ihvertfall at man skal kunne doble hukommelsen med en omgang spill, men så feil kan man heldigvis ta, sier Frank videre.

- Derfor har vi nå valgt «å åpne» en del av huskeprogrammet «MemoGeni», for å vise folk flest hvor gøy det er å lære seg å huske bedre.

Det finnes mange forskjellige husketeknikker, men en av de mest kjente, «Rimsystemet», kan du nå lære deg helt gratisHjerneklubben.

Klikk her for å teste deg, og lære teknikken «Rimsystemet».

Viktig med variasjon
Mange trener hjernen med kryssord, Sudoku o.l. men for fullverdig hjernetrening er det viktig med variasjon. Nettavisen samarbeider med Hjerneklubben, som tilbyr spesialtilpassede spill og programmer for hjernetrening. Dette er både hukommelsesteknikker, teknikker for å lære fortere, bli mer kreativ, lære språk raskere, forbedre sin IQ osv.

I tillegg får du muligheten til å måle dine prestasjoner ved hjelp av tilpassede tester.

Les mer om Hjerneklubben på Hjerneklubben.no