Nettavisen.no

Tjenester

Gullprisene til himmels

Du kan tjene gode penger på selge ditt gull nå.

På ett år har gullprisene økt med over 20 prosent. På tre år har prisene økt med smått utrolige 143 prosent. Det betyr at det gullet du har, i smykker eller annet, som du ikke lenger bruker har blitt mye mer verdt.

Gullet du ikke bruker fra gullkjender, gullringer, gullklokker, gullmynter, gullbarrer, gull-lenker, gulløredobber med videre kan selges og du får penger tilbake. Prisene varierer på karat, altså hvor mye gull det er i smykker og annet) og selvfølgelig vekten. Du får fra 74 kroner per gram til 247 kroner per gram (priser 1.mars).

Etter at du sender inn ditt gull får du penger på konto innen to til tre dager etter at gullet er mottatt av Gullvekten. Over 40 000 har allerede gjort det.

Klikk her for å selge ditt gull

Husk dette når du skal sende inn ditt gull:

  • Sjekk om det er knyttet betingelser til prisene som blir oppgitt på nettsidene. Les alt med liten skrift
  • Det bør ikke være prisforskjell på om du leverer personlig eller benytter internet. Enkelte aktører har 2 prislister.
  • Sjekk at de betaler for alle typer karat (gullinnhold) – enkelte aktører opererer med en pris uansett karat, andre oppgir priser på noen utvalgte karater.
  • Sjekk at prisene oppdateres daglig – noen aktører glemmer å oppdatere nettsidene sine.
  • Sjekk om de har typegodkjente vekter for veiing av gull – minimum 3 desimaler. Ring og spør hvilke vekter de har, og sjekk med Justervesenet etterpå!
  • Spør gjerne hvordan vektene er plassert. Underlaget til vektene må være meget stødig. Bordet vekten er plassert på, skal stå på steingulv. Hvis ikke, bør vektene være plassert på massive steinplater. Det er strenge regler vedr plassering av vekter.
  • Spør hvor i landet vektene er kalibrert/justert. Vektene må kalibreres på nytt hvis de flyttes over lange strekninger.

Det er også viktig at dine forsendelser har høy forsikring.