Nettavisen.no

Tjenester
SLÅ OPP ELLER IKKE? Det er ikke alle forhold som er verdt å satse på. (Foto: Thinkstock.com)
SLÅ OPP ELLER IKKE? Det er ikke alle forhold som er verdt å satse på. (Foto: Thinkstock.com)

Har du fått nok?

Her er 20 tegn på at du bør droppe kjæresten.

Alle par krangler innimellom, og alle forhold må kjempes for. Men når vet du at det ikke er noen vei tilbake, og at det er på tide å gi slipp?

Les scenarioene under, og se om du kjenner deg igjen i noen av i. I så fall vet du hva du har å gjøre.

Ta testen - se din match!

Han følger ikke opp
Han gir tomme løfter om at han skal ringe deg, men du blir sittende og vente på et anrop som aldri kommer. Gang på gang ender du opp med å være den som tar kontakt. Ikke prøv å tenke ut diverse unnskyldninger for ham – hvis han er interessert, vil han gjøre alt for å bevise det!

Eksen
For mye kontakt med eksen, kan være et tegn på at han fortsatt har følelser for henne. Pass på så du ikke blir brukt som et tiltak for at han skal komme over sin forhenværende, men forsikre deg om at han faktisk er 100 % over henne.

Sett klare grenser, og gjør det klart at du ikke godtar mer kontakt mellom dem, enn det som er normalt. Stiller han opp for henne midt på natten, ringer henne i skjul og drar på filmkveld? Ikke finn deg i det.

Prøv lykken med nettdating på Norges største datingtjeneste!

Fylla har skylda
Er han aller mest ivrig etter å treffe deg når han er full, eller på vei hjem fra fest? Da er det et tegn på at han helst vil treffe deg når promillen overtar dømmekraften, og intensjonene kortsiktige. Det er ok å feste sammen, men en date i edru tilstand bør være minst like interessant for ham.

Det kan være vanskelig å få gutter til å velge filmkveld og pizza sammen med deg, fremfor bytur med guttegjengen – men hvis han virkelig er forelsket og vet at du ønsker det, så vil han garantert prioritere deg.

Ta personlighetstest, og se hvilken kjæreste som passer for deg.

Evig date
Føles det som om dere har stått på stedet hvil, og datet og klinet i evigheter? Så fort du prøver å snakke om følelser eller seriøse forpliktelser, så kommer dere ingen vei. Her bør varsellampene blinke, med mindre du er sikker på at du vil akkurat det samme som ham.

Hvis han er intens i perioder og overøser deg med romantiske gaver – for så å ikke gi lyd fra seg, er han antakelig usikker på hva han vil. Kanskje er han redd for at du ikke er den rette, og har alle muligheter åpne. Gi han et ultimatum.

Ekskluderende
Du får knapt møte kompisene hans, og han virker litt utilpass dersom dere møter vennegjengen hans tilfeldig. Skammer han seg over deg, bør du pakke sakene dine og gå.

Hvis han ikke gir deg noe oppmerksomhet i sosiale sammenhenger, er det et tydelig tegn på manglende følelser og usikkerhet. Jenter skal naturligvis ha respekt for guttegreier, men du bør føle at du er velkommen blant vennene hans iblant.

Altfor forskjellige
Det ligger faktisk en sannhet i uttrykket like barn leker best. Hvis dere er rake motsetninger av hverandre, kan det være vanskelig å organisere hverdagen på en måte som fungerer for begge.

Er han så sta at du alltid må bøye deg? Er han ekstremt nøye med å bruke minst mulig penger, mens du er fullstendig motsatt? Hvis konfliktene blir for store, blir det en stor utfordring å holde sammen i det lange løp.

Han lever kun i nået
Trekker han seg litt tilbake når du prøver å planlegge en romantisk hyttetur i fremtiden? Hvis han vil unngå å legge langsiktige planer med deg, er det en god sjanse for at han ikke er like interessert.

Kun sex
Hver eneste gang dere møtes ender dere opp i senga. Samtalene uteblir, og han har tydelige forventninger om at du skal kaste klærne. Med mindre dere er enige om at forholdet er en ren fysisk greie bør du kreve at dere kan gjøre andre ting. Som inkluderer klær, og offentlige dater. Pass på at du ikke lar følelsene for han gjøre deg til den svake part.

Flause
Han får deg til å føle deg dum eller flau, og du blir nervøs når du ringer han. Det er fint å være spent i begynnelsen, men hvis du føler deg teit er det noe som er galt. Ideelt sett skal han få deg til å føle deg fantastisk og superkul til enhver tid!

Finn en ny partner på Match.com!

Dere snakker nesten ikke sammen
Hvis det eneste dere prater om i løpet av en dag, er hva dere skal spise til middag – er det noe som skurrer. Noe av det viktigste i et forhold er å lytte til hverandre, og å dele både gleder og sorger.

Lange, dype samtaler og diskusjoner er med på å stimulere følelsene dere har for hverandre, og knytte et tettere bånd. Hvis du føler at han er ikke så veldig interessert i hva du har å si, så fortjener han deg mest sannsynlig ikke i det hele tatt.

For mye drama
Er det tårer, skriking og smelling med dører annenhver uke? Dette blir svært slitsomt i lengden, og vanskelig for begge å leve med. Forsøk å kommunisere på en bedre måte, og hvis dette ikke funker så er det nok en annen som vil gjøre livet ditt mer harmonisk.

Du må alltid betale
Han er stadig blakk, og du ender opp med å spandere den ene daten etter den andre. Dette betyr ikke nødvendigvis at han ikke er verdt å satse på, så du må se an situasjonen. Bare pass på at du ikke går i den økonomiske fella der han låner penger og lover å betale tilbake – uten at det skjer.

Dere krangler hele tiden
Til og med den minste lille bagatell blir blåst opp, og det virker ikke som om én eneste dag er fri for diskusjoner. Dette kan være et tydelig tegn på at dere egentlig ikke passer så godt sammen.

Hvis dere annenhver kveld sovner uten å ha ordnet opp, har dere mest sannsynlig blitt lei av hverandre. Synet av ham bringer ikke fram gode følelser i deg, og kyssing og berøring uteblir. Bryr du deg egentlig nok?

Han krever for mye av deg
Blir han irritert fordi du skal på jentekveld, eller må avlyse daten fordi noe viktig har skjedd? I et sunt forhold respekterer man hverandre, og det bør være tid til å gjøre ting på egen hånd.

Hvis han maser om at du skal kutte ut trening eller en annen hobby du har, for å se på tv sammen med han hver eneste kveld, er han nok ikke den rette.

Dere ønsker forskjellige ting i livet
Aldersforskjell trenger absolutt ikke å være en hindring, men det kan skape problemer. Dersom han er mye eldre eller yngre, er han på et annet sted i livet enn deg – noe som kan skape trøbbel. Hvis du har store drømmer om fire barn, familieliv, hund og enebolig utenfor storbyen – mens han vil bosette seg i utlandet og satse på karrieren, blir det vanskelig å samkjøre forholdet.

Finn den du søker etter her.

Dere er slemme
Det som før var tullete erting og rampete flørting har blitt tid stygge krangler hvor dere spiller på den andre personens svake sider. Vekt, sengeegenskaper og utseendet blir stadig kommentert og latterliggjort, også til andre.

Dere har ikke lenger sex
I begynnelsen er alt spennende, og forelskelsesrusen resulterer i et fantastisk sexliv. Og det er ingen som forventer at dere skal holde samme nivå hver eneste dag i flere år. Men nå er det slutt på moroa, og ingen av dere har egentlig lyst.

De fleste forhold har tørkeperioder, men noen ganger forsvinner gnisten fullstendig. Hvis dere bare ser på hverandre som venner, er det kanskje like greit å avslutte det.

Tillitsbrudd
Hvis enten han eller du har utro, er det ikke like lett å glemme som å tilgi. Selv om dere jobber hardt for å få forholdet til å fungere, kan usikkerheten og sjalusien ta overhånd. Føler du deg trygg nok på han når han er ute og fester, eller utenbys? Hvis dere har et forhold med manglende tillit og dårlig kommunikasjon, vil det negative fort veie tyngre enn det positive.

Kjemien er ikke der
Dere er begge veldig glade i hverandre, men det føles ikke helt som om det var skjebnen som satte dere sammen. Hvis du aldri helt har klart å være deg selv fullt ut, eller fortsatt er nervøs for at dere skal gå opp for samtaleemner – er han mest sannsynlig ikke den rette for deg.

Ikke bli værende i forholdet kun fordi du frykter singellivet. Det er mange fisker i havet, som har massevis å tilby! Vær ærlig med deg selv, så slipper du å kaste bort flere verdifulle år av livet ditt på en mann som du før eller senere kommer til å bytte ut.

Barna holder dere sammen
Illusjonen om at dere vil bli en lykkelig familie kan slå sprekker, når barna faktisk kommer til verden. Det er ikke uten grunn at mange småbarnsforeldre skiller lag.

Det er nå du virkelig finner ut om dette er mannen i ditt liv, som du ønsker å leve resten av livet ditt sammen med. Hvis du føler deg sikker på at du hadde vært lykkeligere uten ham, så er det nok best å slå opp.

Du er betatt av en annen
Det er vanskelig å gå gjennom et helt liv, uten å bli tiltrukket av andre enn partneren sin. Det er derfor viktig å være bevisst på hva som er akseptabel oppførsel og ikke, samt passe på at flørtingen ikke går for langt. Dersom du har møtt en annen som gir deg sommerfugler i magen og får hjertet til å dunke ekstra hardt, bør du bruke litt tid på å gå inn i deg selv.

Er virkelig gresset grønnere på den andre siden? Følelsene kan blekne etter hvert, så kjenn etter hva magefølelsen og fornuften sier deg. Hvis du er helt sikker i din sak, er det mest rettferdig at du avslutter det nåværende forholdet, slik at du ikke sårer partnerens følelser ytterligere ved å være utro.

Du endrer oppfatning
Tidligere så du på kjærestens små skavanker som søte trekk – men det har endret seg. Den lille ølmagen er ikke fullt så sjarmerende lengre, fregnene hans minner deg om spedalskhet og du fokuserer bare på ting som irriterer deg. På tide å finne en ny?

Tusenvis av single gutter og jenter har registrert seg på Match. Prøv det du også!

Trenger du hjelp? Test Match Affinity, og se hvem vi finner til deg!