Nettavisen.no

Tjenester
Foto: norsk-tipping.no

Har du strømflax?

Slik får du billig strøm og sjansen til å bli millionær.

Klikk her for å bestille strøm til innkjøpspris på MinSpot.no.

Å velge riktig strømavtale kan spare deg for store beløp, og ekspertene anbefaler at du vraker avtaletypene standard variabel og fastpris til fordel for strøm til innkjøpspris.

Har du Flax?
Nettavisens strømtjeneste MinSpot.no gir leserne strøm til innkjøpspris og et påslag på kun 48 kroner måneden. I hele vinter har kundene strømmet til denne gode avtalen, og det feirer vi med å gi bort fire Flax-lodd til alle nye kunder som bestiller strømavtale gjennom MinSpot innen 16. mai.

Klikk her for å få få billig strøm og fire sjanser for å bli millionær!

Sparer 25.000-60.000 kr
VGs Dine Penger har regnet ut at man i løpet av et liv vil spare mellom 25.000 og 65.000 kroner gjennom på å velge strøm til innkjøpspris fremfor en variabel avtale.

Spotprisavtale anbefales også av Forbrukerrådet og NRK samt de aller fleste andre uavhengige eksperter som har uttalt seg om strømmarkedet de siste årene.

Bytt om våren
En av årsakene til at spotpris anbefales som den beste avtalen, er at leverandørene gjerne venter med å sette ned prisen for standard variabel-kunder når markedet faller. Når du velger spotpris, får du glede av nedgangen med en gang den inntreffer. Ettersom strømprisene gjerne er lavere på sommerhalvåret enn om vinteren, kan våren være et utmerket tidspunkt for å bytte til spotpris.

Klikk her for å bestille strøm til innkjøpspris på MinSpot.no.

Om MinSpot.no:
MinSpot.no er et samarbeid mellom Nettavisen og Telinet. Når du bestiller strøm til innkjøpspris gjennom MinSpot, blir du strømkunde hos Telinet. Du får strømmen til samme pris som strømleverandørene betaler, og påslaget er kun 48 kroner i måneden. Avtalen er uten bindingstid, så du kan når som helst bytte strømleverandør.

Vi i MinSpot er svært opptatt av miljøet. Vår samarbeidspartner Telinet er tilbyr kun fornybar energi, er miljøsertifisert og tilbyr ENØK-produkter.

Fakta om strømavtaler
Det finnes tre hovedtyper:

*Spot/innkjøpspris følger markedsprisen på kraftbørsen Nord Pool. Prisen du betaler, er den samme som strømselskapenes innkjøpspris – pluss et påslag. Prispåslaget kan være en øresats per kilowattime og/eller et fastbeløp per måned/år. Med spotpris vil altså strømregningen variere fra måned til måned, avhengig av hvilken pris NordPool har fastsatt. Utover denne prisen, er det først og fremst ditt eget forbruk som vil styre kostnadene. MinSpot tilbyr en av de billigste spotavtalene i markedet.

*Standard variabel kraftpris følger også utviklingen i kraftprisene. Leverandørene har 14 dagers varslingsplikt. Prisen avhenger av den kortsiktige prisutviklingen på kraft. Noen leverandører krever et fast beløp årlig i tillegg til det variable leddet som er knyttet til forbruket.

*Fastpris. Prisen er fast i en periode på noen måneder til flere år. Ett og tre år er de mest vanlige. Leverandøren er forpliktet til å levere strøm til denne prisen i hele avtaleperioden. Du som kunde binder deg også til leverandøren i avtaleperioden.

Klikk her for å bestille spotavtale på MinSpot.no.