Nettavisen.no

Tjenester

Har du tomt til salgs? Da vil BoKlok snakke med deg!

BoKlok søker til sammen 60 000 kvadratmeter tomt med pendleravstand til Oslo.

Møtet mellom Ingvar Kamprad og Melker Schörling i 1996 ble starten på BoKlok.

På en boligmesse i 1996 traff IKEAs grunnlegger Ingvar Kamprad og Skanskas styreformann Melker Schörling hverandre. Møtet skulle bli starten på et konsept hvor boligbygging ble planlagt og gjennomført på en ny måte.

Konseptet fikk navnet BoKlok, og det skulle ikke ta mer enn et år før de første boligene sto klare.

10 år og mer enn 7 000 boliger senere er BoKlok klare for utvide i Norge, og er nå på utkikk etter er til sammen 60 000 kvadrameter med tomt.

Grunntanken bak BoKlok

IKEA og Skanska bygget BoKlok med målet om å skape det nye folkehjemmet, og konseptet har tydeligvis slått bra an, faktisk så bra at BoKlok kjører utlodding som gir en valgrekkefølge av boligene på grunn av stor pågang.

For at folkehjemmet skal være både bra, bygges effektivt og være rimelig priset benytter BoKlok seg av noen av Nordens mest moderne byggemetoder.

Gjennom rasjonelle produksjonsprosesser reduseres kostnadene, samtidig som belastningen på område og miljø reduseres. Husene produseres i moduler i fabrikk, for deretter å bli fraktet til byggeplassen for montering. De tilpasses slik at det passer med tomten og omgivelsene, men prosessen er strømlinjeformet så resultatet blir like bra hver gang.

Behøver tomter

BoKlok-boligene er effektivt satt sammen, og av høy kvalitet.

Nå går BoKlok enda sterkere ut i Oslo-området og er på utkikk etter tomter.

Totalt skal BoKlok kjøpe til sammen 60 000 kvadratmeter tomt med pendleravstand til Oslo. De ideelle størrelsene på tomtene BoKlok er ute etter ligger mellom 5.000 kvm og 20.000 kvm.

- For å nå målsettingen om å bygge flere BoKlok-prosjekter trenger vi flere tomter, og ser spesielt etter beliggenheter utenfor de dyreste områdene. Vi mener det er der det største potensialet ligger, sier Arild Rusti Indresand, som er leder for den norske BoKlok-satsningen.

Klikk her for å finne ut mer om tomtene BoKlok er på utkikk etter


Dette har BoKlok gjort i Oslo så langt

Lurer du på hva BoKlok kan få til? BoKlok er allerede i gang med å bygge både rekkehus og leiligheter på Teietunet i Gjerdrum. Til sammen vil det være 20 rekkehus og 20 leiligheter som vil stå ferdig. For førstegangskjøpere er enhetene fra BoKlok en ypperlig mulighet for å komme inn på markedet, og interesserte kan kjøpe seg inn allerede nå.

Her finner du mer informasjon om BoKlok, og tomtene de er på utkikk etter.