Nettavisen.no

Tjenester

Hemmeligheten bak en strøken plen

Det er enklere enn du tror.

Ugress, tørke, ujevnheter. Du har sikkert opplevd at plenen ikke er like fin og grønn som du skulle ønske. Men det er faktisk ikke så vanskelig å få bukt på problemene - selv for deg som ikke har grønne fingre.

Vi kan love deg at dersom du til nå ikke har hatt ugress i hagen, vil du på et eller annet tidspunkt få det. Være seg mose, groblad, kløver eller løvetann. Da kan det være greit å ha noen triks på lur, og resultatet vil gi deg en plen som hele nabolaget vil misunne deg. 

Utstyr du trenger:

1. Ugressfjerner fra Fiskars  2. Pulserende spreder fra Kärcher 3. Ugressmiddel på spray 4. Vannspreder fra Ironside 5. Hagerive fra Fiskars 6. Gjødsel til gress

Gjødsel

Med næring gjelder det samme for plenen din som med oss mennesker. Den har det best med lite næring ofte fremfor mye næring en gang i blant. Gjødsle plenen tre - fire ganger i løpet av vår- og sommermånedene, men ikke etter midten av august. Gjødsling bekjemper mose, og gjør at plenen blir grønn og frisk. Gjødsle plenen når det regner eller vann når du gjødsler.

Når det gjelder luking er det bedre å bruke spesiallagde midler som får bukt på ugresset, for luking kan på sikt forverre problemet.

Klipping

Klipp plenen ofte, men ikke klipp den kortere enn tre - fire centimeter. Blir den kortere er plenen mer usatt for tørkeskader og du får mer plass til ugresset.

Utstyr du trenger:

1. Gressklipper fra Stiga 2. Robotgressklipper fra Bosch - 3. Gresstrimmer fra Ironside - 4. Manuell gressklipper fra Stiga

Bruk sand

Gress er en steppeplante som trives aller best med mye sol og tørr luft, og kanskje mer overraskende - i sand. Den torvlandete jorden vi sår plenen vår på i Norge kan gi grobunn for nettopp ugress. Strø derfor et lag på én centimeter med sand ned i plenen din, og bruk en plenlufter til å virvle mosen opp av plenen og sanden ned i plenen. Etter et par uker vil du se gode resultater.

Fyll på med gressfrø

Er plenen din ujevn kan du etterfylle små søkk med en blanding av to tredeler sand og en tredel med gressfrø. I etterkant er det viktig å ikke tråkke på eller belaste området på før nytt gress har grodd. 

En smartere måte å handle på

Jernia.no kan du handle det du trenger av utstyr for å få drømmeplenen. Ved å bruke «Klikk og Hent» reserverer du varen i den butikken du ønsker å hente den i. Varen blir dermed klargjort og pakket innen tre timer i butikkens åpningstid. Dersom produktet ikke er lagervare i butikken som ligger nærmest deg, vil den bli bestilt opp og sendt til butikken i løpet av 2-3 dager. Du vil få beskjed når varen er i butikken, og betalingen vil først skje når du henter den.  

Gå til Jernia.no her.