Nettavisen.no

Tjenester
Foto: hesteguiden.com

Her er vår kongelige V75-banker

Full form har Øystein Tjomsland på stallen om dagen, og med Kong Tjomsen tror vi sørlendingen seiersdefilerer på sin hjemmebane.

Klikk her for å se våre V75-forslag.

Det er en svært spennende meny som blir presentert fra vår sørligste arena denne lørdagen, og nær sagt som vanlig er Eirik Høitomt og Øystein Tjomsland svært sentrale. Vår landschampion kjører hele fire favoritter ved siden av at sønnen kjører en, mens årets trener i fjor sender ut et helt arsenal av gode hester fra sin kvalitetsfylte stall.

Tar årets første triumf
Vi falt ned på 7 Kong Tjomsen som vårt klare holdepunkt for dagen i den andre avdelingen, og normalt skal sjansene for at 4-åringen endelig får smake seierens sødme igjen være svært gode. Etter en strålende sisterunde til tredje etter startgalopp i årsdebuten leverte Lome Kongen-sønnen et rått løp til sølv bak seiersmaskinen A.B. Lom`n i den siste starten.

På lørdag er det ingen i feltet som er i nærheten av slikt kaliber, og vi har vondt for å tro at noen kan matche Tjomsland-traveren denne gangen. Vår banker for dagen er i rivende utvikling, og vi tror på tet fra start til mål.

Prøv gratis:Øk vinnersjansene dine med systemspill!

Lar seg ikke fange?
Nei, det skal godt gjøres å hente lange tillegg på 5 Welita i hoppeløpet i den tredje avdelingen, men er det noen som kan gjøre det så er det en formtoppet 12 Eldfaksa. Førstnevnte er matchet inn mot dagens oppgave med fin hånd, og triumfen på solide 27.4 full vei etter en snau måneds pause sist var av den imponerende sorten.

Sistnevnte innfridde som vår banker i den siste starten, og som vi antydet forut for det løpet er Järvsöfaks-datteren nå inne i en periode hvor hun gjorde det meget skarpt i fjor. På fire forsøk på travparken har 7-årshoppa dog ikke vunnet løp, men muligens kan hun få hull på byllen på lørdag (og hun er jo alt for lite spilt med sin snaue 16 % som et andrevalg).

ODDSTIPS IDAG. Marseilles taper
TIPPETIPS LØRDAG: Lyset har gått på Hedmarken

Overlegen med litt flyt
Ja, det er 15 Orali i innledningen, men utgangsposisjonen kan fort stelle i stand litt problemer. Great Challenger-sønnen var et lekkert skue ved sin siste triumf på råsterke 15.1 full vei i hovedstaden sist, og uten alt for mye hindringer på veien er 4-åringen til svært dyktige Jeppe Juel hesten å stå i mot til slutt.

Vil du premiegaranti på Tippekupongen? Prøv TippStation!

Med ikke alt for startkjappe konkurrenter rundt seg er vi rimelig sikre på at 3 Pine News stryker til tet, og med det siste løpet innfor vesten etter lang pause kjemper den lovende Mikkelborg-traveren om seieren også her. Pine Chip-sønnen vant sprettlett fra tet i årsdebuten på fine 15.5 over en sprint (full fres i målgangen), og etter det vi kunne registrere var det en langt mer voksen utgave vi fikk se ved den anledningen (var valpete og dum i fjor).

En svært tiltalende årsdebut leverte også talentet 1 Super Challenge til seier på 16.0 full vei, og selv om Hamre-traveren neppe kan forsvare sitt innerspor er 4-åringen hyperaktuell uansett posisjon underveis.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Lekre Orali og Jeppe Juel kommer ut i V75-1.
Lekre Orali og Jeppe Juel kommer ut i V75-1.

Tet og slutt?
Ja, at det kan være oppskriften for 4 Boreas og Eirik Høitomt i den sjette avdelingen er slett ikke utenkelig. Coktail Jet-sønnen har imponert i rogalendingens regi, og ingen nekter 7-åringen teten på lørdag. Tidligere har favoritten vært litt variabel (og da også på dagens stayerdistanse), men vi mistenker at championen får lov til å kjøre en veldig rolig førsterunde (blir fort 18.0 første tusen her) der fremme i front, og da skal det godt gjøres for der bak å hente noe til slutt (la inn en sist 800 i 11-fart sist...).

I en feilfri utgave kan Kristian Malmin sette seg rolig til i ”dødens” bak 3 King Centaurus, og med den formen Goetmals Wood-sønnen viser om dagen kan det være snakk om en real utfordrer til slutt (avsluttet flott til femte etter tidlig galopp mot Yarrah Boko & Co sist). Kari A. Knutsen har virkelig gjort en flott jobb med den tidligere notoriske galoppøren, og vi betaler for 6-åringen på våre to største spilleforslag.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

En formtoppet Boreas er hesten å fange fra spiss i V75-6.
En formtoppet Boreas er hesten å fange fra spiss i V75-6.

Øvrige vurderinger
V75-4: I disse varmblodsløpene i dette grunnlaget har det smelt stort sett hver gang på travparken i V75, og så kan også skje på lørdag. En naturlig favoritt er dog 2 Cyrilja snakk om, men vi er slett ikke sikre på at en lett seier i årsdebuten i et billig lunsjløp på 16.3 full vei er nok til at den kapable Armbro Trick-datteren er klar for å gå en lav 14-tid på en sprint, som kreves for å vinne dette løpet.

Et strålende løp til seier på flotte 15.3 over en sprint leverte 3 Birka Håleryd i den siste starten uten at kusk Kai Johansen ba om noe som helst (propper og draskylapper spart), og med tøft tempo som forventes på dette løpet skal den seige Love You-datteren være seiersaktuell også her. Rune Wiig sender 1 Valnes Alice til start, og når den vanligvis beskjedene rogalendingen signaliserer klare seiersambisjoner er det snakk om en tidlig gardering, sammen med formsterke 6 Faithfully Yours (hoppet vekk en V75-seier ut i oppløpet sist hun gjestet dagens arena...).

Annonse: 43.320 innspilt på Biri lørdag 1. mai

V75-5: Favorittene mener vi her går opp en klasse, og vi forstår lite av at 10 Johan Herbjørn kun skal være krysset av på skarve 11 % av de innleverte kupongene. Spikeld-sønnen vant et V75-løp sprettlett i den nest siste starten, mens 5-åringen stod for en strålende innsats til tredje på 27.2 full vei etter en strevsom reise utvendig i den siste starten mot seiersmaskinen A.B. Lom`n. (dro unna i 24-fart på sisterunde denne, og da var det ikke lett å gå utvendig...).

Eirik Høitomt fornekter seg ikke, og bak 5 Ramstad Loke har vår ubestridte ener i sulkysetet nå kjørt to feilfrie løp med Moe Odin-sønnen, noe som har resultert i to overlegne triumfer. Motstanden er dog som sagt klart skjerpet ved denne anledningen, og mot dagens konkurrenter har ikke 6-åringen råd til noen feiltrinn underveis.

Vi mener også at det er litt opp til eksamen for 2 Ildfaksen, men fra tet selger Järvsöfaks-sønnen seg dyrt. Vi er dog ikke sikre på at Glittum-traveren henter en lengde på 1 Egestø Gutten, og sistnevnte bør vurderes tidlig med løp i kroppen etter lang pause (står nydelig inne i løpet denne 7-prosenteren!).

V75-7: Unge fremadstormende Marius Høitomt får på ny sjansen bak 5 Non Stop Laser, og dersom ekvipasjen takler dagens startmetode på tilfredsstillende vis er det naturligvis snakk om en solid vinnersjanse for Mr. Flirt-datteren som jakter sin femte strake triumf. 5-årshoppa står dog overfor sin tøffeste oppgave så langt i karrieren, og vi tyr til bred gardering i et løp det fort kan komme en smell.

Uforandret fin form holder 7 Magnifique S.E. (satt litt fast mot Sweet Case & Co sist), og Hamre-traveren er således snakk om en tidlig gardering, sammen med storoutsideren 6 Lively F.H. Sistnevnte er svært god på sitt beste, og vi forventer å få se en klart forbedret utgave av S.J. `s Photo-datteren til dagens dyst (ikke som best etter pause sist, men rapporteres nå å trene sterkt). Svært høy klasse holder også 9 Opal`s Pride, og selv om vi syntes Teigen-traveren står tøft inne i dette løpet tør vi ikke avskrive henne av den grunn.

Ekspertforslag
Til V75-løpene på Sørlandet har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 192, 576 og 1962 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Det største forslaget er et abc-system, som vi har fylt ut på fire kuponger her .

Kjøp en bong og se løpene fra Sørlandet på NRK2 kl. 19.00-19.45 på lørdag!

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook