Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Scanpix

Her tipper de mest

Hver innbygger i denne kommunen spiller for over 5000 kroner i året. Sjekk din kommune.

Årdal i Sogn og Fjordane er spillkommunen fremfor noen i Norge.

I 2009 spilte innbyggerne i snitt for 5254 kroner hver på Norsk Tippings spillprodukter, viser tall fra spillselskapet.

På plassen bak følger Nesseby kommune i Finnmark, der innbyggerne i snitt spilte for 4932 kroner hver.

Nettavisen har inngått et pilotsamarbeid med Norsk Tipping som innebærer at leserne nå kan levere alle Norsk Tippings spill på Nettavisen (mer info nederst i artikkelen). Nettavisen vil også publisere stoff om lottovinnerne hver uke.

Onsdag kveld er det mulig å vinne 47 millioner kroner i Viking Lotto. Klikk herfor å levere kupongen som kan gjøre deg styrtrik.

- Et tippeglad folkeferd
Norsk Tippings pressetalsmann Mange Vikøren er selv fra Årdal. Han er ikke overrasket over at sambygdingene hans troner øverst på tippetoppen.

- Årdølene er et tippeglad folkeferd, det husker jeg godt fra min egen oppvekst i bygda. Årdal er jo en industribygd der fotball- og spillinteressen er stor. Det er også mange spillelag der, og det skulle ikke forundre meg om temperaturen i matpausene kan nærme seg smeltenivå når det diskuteres fotball, odds og tipping. Kommisjonærene i bygda kommer tett på folk, og er flinke med aktiviteter og lager en sosial og trivelig ramme rundt tippedisken, sier Vikøren til Nettavisen.

Ville ikke trodd meg
En hyggelig del av arbeidsoppgavene hans er å ringe rundt til nordmenn for å overbringe nyheten om at de er blitt Lotto-millionærer. Men selv om årdølene spiller mest, og det er blitt en del Lotto-millionærer i kommunen, har aldri Vikøren hatt telefonvakt når noen i bygda har vunnet store premier.

- Jeg har ennå til gode å ringe en av mine sambygdinger for å fortelle om storpremier, men jeg tviler på om de hadde trodd på meg. Det er vanskelig nok å overtale totalt ukjente om Lotto-gevinster, og årdølen som eventuelt får telefon fra meg, hadde nok blitt skeptisk, er jeg redd, smiler Vikøren.

Verdal høyt på Lotto-lista
Hva med Lotto-bygda Verdal? De kommer på 45. plass på Norsk Tippings omsetningsoversikt med en årlig omsetning på 3492 kroner per innbygger. Men verdalingene er glade i å spille Lotto. På listen over kommunene som spiller mest Lotto, kommer Verdal helt oppe på 22. plass.

Her kan du sjekke omsetningen for din kommune (Klikk på lenken «Innlevert omsetning per kommune og spill» et stykke ned på siden. Da får du opp et Excel-ark der du finner totalomsetning og omsetning delt ned på de ulike spillproduktene)

Norsk Tippings omsetningstall for 2009 viser for øvrig at Viking Lotto er det spillet som øker mest i popularitet. Vi spilte for 1.738 milliarder kroner i 2009, en oppgang på 15,7 prosent fra året før.

- Dette skyldes nok den massive interessen og oppmerksomheten Viking Lotto fikk i fjor vår. Da var den samlede premiepotten på 97 millioner kroner. Mange drømte om storgevinsten, og dette tiltrakk nye og gamle kunder i stort monn, forteller pressetalsmann Magne Vikøren.

Onsdag kveld er det mulig å vinne hele 47 millioner kroner i Vking Lotto, noe som vil være utbetalingsrekord fra Norsk Tipping.

Nyhet: Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!

Hvor mange Lotto-millionærer finnes det der du bor? Sjekk her!

Kommersiell informasjon om Nettavisens tjenester:
Du trenger ikke å gå i kiosken for å levere Lotto- eller Tippekupongen, men kan i stedet levere spillene på pc-en hjemme eller på jobb via Nettavisen.

Slik går du frem for å levere spill på Nettavisen:

* Dersom du ikke har spillkort og/eller kortleser, kan du bestille dette på denne lenken. Kortleseren er gratis.

* Når du har mottatt kortleseren, plugger du denne inn i pc-en og setter inn spillkortet.

* Deretter går du inn på en av lenkene under og følger instruksjonene for utfylling av kuponger og innlevering.

Lotto (lørdag)

Viking Lotto (onsdag)

Tipping (lørdag, søndag og onsdag)

Langoddsen (alle dager)

Lever spill på mobilen

Alle resultater finner du her

Ferske oddstips hver dag på Nettavisen!

Nettavisens ekspert: Få Håkons travtips på mail