Hva gjør du egentlig for hjernen din? Ikke så mye kanskje - og det kan du måtte betale for.

Ny forskning viser nemlig at hjernen begynner å svekkes allerede ved 45 års alderen, og ikke ved 60 års alderen som man tidligere har trodd.

Det er på nettsiden til British Medical Journal at kan man lese om en nylig studie gjennomført av forskere ved University College London.

Test hukommelsen: Prøv et gratis huskespill her!

Svekkelse i hjernen
7000 engelske menn og kvinner har gjennomført tre tester over en ti-års periode, hvor de har blitt målt i hukommelse, resonnering, ordforråd, samt semantisk og fonetisk tale.

Testpersonene ble inndelt i aldersgruppper, slik at man skulle ha mulighet til å finne ut om det var en negativ endring i hjernen tidligere enn ved fylte 60 år, som forskning allerede hadde avdekket.

For første gang ble det dermed klart at hjernens funksjoner blir dårligere allerede fra fylte 45 år. På alle områder bortsett fra når det gjaldt ordforrådet, var svekkelsen tydelig.

«Hjernen er en muskel»
Frank Wedde i Hjerneklubben har tidligere forklart til Nettavisen at hjernen kan betraktes som en muskel som må trenes for å unngå å bli «slapp».

Men ikke all trening er like effektiv og i tillegg er variasjon svært viktig. På Hjerneklubben kan du lære mer om de spesielle teknikkene eksperter tar i bruk for å utfordre hjernen og holde alderssykdommer på avstand.

Klikk her for å lese mer

Trim hjernen rett
Hjerneklubben.no er det første norske nettstedet for trening av hjernen. Det ble lansert i mai 2009, og har i dag flere tusen medlemmer som er opptatt av mental hygiene, og ser fordelene ved å trimme hjernen og forebygge alderssykdommer.

I tillegg til å trene opp hukommelsen kan man trene hjernen ved å lære teknikker for å forbedre fokuset, akselerere læringen og regne raskere i hodet. Du kan også lære hvordan du kan øke din IQ, bli bedre i geografi samt lære mange nye språk.

Prøv et gratis demospill for språk her!

(Spillet krever at du har Silverlight installert på din datamaskin, det kan du laste ned gratis her.)

Les mer om Hjerneklubben på Hjerneklubben.no

Hjerneklubben garanterer dobbel hukommelse på en uke, eller pengene tilbake.

(Hjerneklubben er et samarbeid mellom Memolife og Nettavisen, og er en medlemstjeneste. )

(Kilde: sharpbrains.com)